Вернуться назад Распечатать

Як замаринувати оселедець?

Як замаринувати оселедець?
Головна причина для того, щоб почати маринувати оселедець в домашніх умовах, полягає не тільки в сумнівних смакових якостях закупного продукту, але і в сумнівною натуральності всіх доданих в маринад інгредієнтів. З метою розгляду нових рецептів і технологій, нижче ми розберемо аспекти того, як замаринувати оселедець.

Як замаринувати оселедець в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • філе оселедця - 540 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • вода - 235 мл;

  • чорний чай - 1 ч. ложка;

  • яблучний оцет - 115 мл;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • ялівець - 10 шт.;

  • перець горошком - 5 шт.;

  • гвоздика - 5 бутонів;

  • оливкова олія - 35 мл


  • Приготування
    Перед тим, як смачно замаринувати оселедець, ви можете видалити з філе всі кістки перед початком маринування. Оселедець наріжте і покладіть в банку. Заваріть Чай, повністю охолодіть і процідіть через сито. Відправте до оселедця цибульні півкільця, ялівець, горошини перцю, лавр і гвоздику. Залийте рибу чорним чаєм і яблучним оцтом, а в фіналі влийте оливкове масло. Закрийте банки кришками і поставте їх у холодильник на 3 дні.

    Як швидко замаринувати оселедець в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • філе оселедця - 940 м;

  • сухе біле вино - 155 мл;

  • вода - 155 мл;

  • винний оцет - 35 мл;

  • сік 1 лимона;

  • цукор - 5 г;

  • фіолетовий цибулю - 95 г;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • насіння коріандру - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Наповніть каструльку сумішшю білого вина з водою, оцтом, соком лимона. Додайте цукровий пісок, листя лавра і розтерті в ступі насіння коріандру. Розмістіть посуд з маринадом на вогні і залиште нудитися 8-10 хвилин, виставивши слабкий жар, потім покладіть в маринад рибне філе. Залиште філе наповнитися смаком на вогні протягом 2-4 хвилин, після чого дайте рибі повністю охолонути в маринаді і подавайте.

    Як замаринувати оселедці з оцтом і цибулею будинку?


    Інгредієнти:

  • сіль - 1/4 ст.;

  • вода - 11 л;

  • філе оселедця - 530 г;

  • цукор - 15 г;

  • оцет - 480 мл;

  • насіння гірчиці - 1 ч. ложка;

  • листя лавра - 3 шт.;
  • Як замаринувати оселедець?

  • гвоздика - 3 бутона;

  • лимон - 1 шт.;

  • червоний цибуля - 90 р.


  • Приготування
    Розчиніть сіль у воді і помістіть рибу в соляний розчин на ніч. Поставте оцет на вогонь, додайте до нього цукор, гірчицю, гвоздику, лавр. Коли оцет підігріється, а кристали цукру розчиняться, залийте маринадом філе оселедця з цибулею і лимонними часточками. Залиште оселедець маринуватися не менше ніж на добу, перед дегустацією.