Готуючи морепродукти, намагайтеся поєднувати їх з як можна більш простими інгредієнтами, оскільки мешканці моря, які мають делікатним смаком, є головною родзинкою всього страви і не повинні бути заглушені компонентами заправки або іншими складовими. Нижче ми розберемо кілька прикладів таких простих, але елегантних поєднань рецепти салату з морепродуктів «Морський коктейль».
Салат з морським коктейлем – рецепт
Ця проста італійська рецептура дозволяє вигідно підкреслити смакові особливості кожного з морських мешканців, що входять до його складу. В якості основи для салату ви можете купити вже готовий заморожений морський коктейль з асорті мідій, креветок, гребінців, восьминогів і іншого.
Інгредієнти: сухе біле вино - 475 мл; перець горошком - 1 ст. ложка; часник - 3 зубки; листя лавра - 2 шт.; лимон - 1 шт.; морський коктейль - 23 кг; морква - 65 г; солодкий цибуля - 40 г; стебла селери - 50 г; оливкова олія - 55 мл; жменя листя петрушки; апельсиновий сік - 470 мл; апельсин - 1 шт. Приготування Приготуйте ароматний бульйон для варіння морських мешканців, що складається з сухого білого вина в суміші з 2 літрами води, перцем, часником, лавром і лимонним соком. Доведіть бульйон до кипіння і відваріть в ньому морський коктейль, дотримуючись інструкції по приготуванню на упаковці. Готові морепродукти охолодіть, збризніть лимонним соком і маслом, перемішайте і викладіть на блюдо. Зверху доповніть салат тонкою соломкою з лука, моркви і селери з часточками апельсина (без перетинок). Перед сервіровкою посипте блюдо листям петрушки.
Простий рецепт салату з морського коктейлю в олії
Інгредієнти: качан пекінської капусти; солодкий перець - 1 шт.; крабові палички - 45 г; морський коктейль в маслі - 140 г; майонез - 130 мл; сік лимона - 35 мл; зубок часнику; сік лимона - 10 мл Приготування Пекінську капусту дрібно нашаткуйте. Розділіть солодкий перець на тонку соломку. Крабові палички розгорніть і нарвете на тонкі смужки. Злийте надлишки масла з морського коктейлю і додайте його до решти складових у салатнику. Столову ложку злитого масла з'єднайте з майонезом, додайте сік лимона і розтертий в пасту часниковий зубок. Заправте салат з морським коктейлем і пекінською капустою і відразу ж сервіруйте його.
Салат з морським коктейлем і помідорами
Інгредієнти: морський коктейль (заморожений) - 320 г; яйця - 2 шт.; стебло селери - 1 шт.; жменя зелені цибулі і кропу; сметана - 35 г; свіжий помідор - 115 г; майонез - 45 р. Приготування Перед початком приготування салату із замороженого морського коктейлю, відваріть асорті з морепродуктів, слідуючи вказівкам на упаковці, і охолодіть їх. Яйця зваріть круто і подрібніть. Дрібно наріжте і стебло селери. Розділіть томат на дрібні кубики. Змішайте всі підготовлені компоненти разом і заправте простим соусом зі сметани і майонезу. Доповніть страву зеленню.
Салат «Морський коктейль» з креветками і фенхелем
Інгредієнти: фенхель - 4 цибулини; свіжий огірок - 110 г; сік 2 лаймів; оливкова олія - 75 мл; червоний цибуля - 25 г; тушки кальмарів - 380 г; гребінці - 160 г; креветки - 460 м; жменя зелені петрушки і коріандру. Приготування Розділіть фенхель на тонкі кільця. За аналогією поступите і з червоним цибулею. Огірок наріжте тонкими кружечками. Подрібніть зелень і заправте сумішшю овочі лаймового соку з 50 мл оливкової олії. У сковороду налийте олію і швидко обсмажте на ньому морепродукти: креветки повинні змінити колір, гребінці – підрум'янитися, а кальмари – стати білими. Додайте морепродукти до овочевого салату і знімайте пробу.