Якщо ви не знаєте, який гарнір краще підходить до смаженої риби, то дана тема спеціально для вас. Із запропонованого матеріалу ви дізнаєтеся, що можна приготувати до смаженої риби на гарнір і, скориставшись запропонованими рецептами, зможете зробити відмінний відповідне доповнення до рибних страв.
Кращий гарнір і смачний соус до смаженої риби
Кращим гарніром до смаженої риби вважається картопля або рис. Для більш жирних сортів риби, пожаренных в олії, добре приготувати відварні картопляні скибочки або пюре, а для нежирних і суховатых - ідеальним вважається смажену картоплю. Його можна приготувати на сковороді, у фритюрі або запекти в духовці. У цьому ж випадку можна подати окремо томатний, вершково-часниковий або будь-який інший соус на ваш смак, щоб надати суховатому рибному страві соковитості.
Пропонуємо рецепт картоплі по-селянськи, який чудово доповнить нежирні сорти смаженої рибки.
Рецепт картоплі по-селянськи на гарнір до смаженої риби
Інгредієнти: картопляні бульби – 1 кг; мелений чорний перець і паприка – за смаком; сухі пряні трави – за смаком; сіль – за смаком; рафінована рослинна олія. Приготування Картопляні бульби ретельно вимиваємо, використовуючи щітку і, не очищаючи, нарізаємо невеликими шматочками. Приправляємо їх сіллю, меленим чорним перцем і паприкою, додаємо сухі пряні трави, перемішуємо, скроплюємо маслом і знову перемішуємо. Тепер викладаємо картопляні скибочки на промаслений лист і витримуємо на середньому рівні прогрітій до 180 градусів духовці протягом сорока хвилин.
Що приготувати до смаженої червоній рибі на гарнір?
Червона рибка сама по собі досить жирна і тому вимагає більш легкого гарніру. Можна подати до неї свіжі або варені овочі, рис або ж який-небудь легкий салат.
Як варіант, можна приготувати салат з болгарського перцю з селерою за рецептом нижче.
Інгредієнти: перець солодкий різних кольорів – 280 м; салатні листя – 1 пучок; стебла селери – 1-2 шт.; оливкова олія – 35 мл; сік лимона – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Вимиті болгарські перці нарізаємо великими кубиками, а салатні листя розриваємо на скибки. Стебла селери досить тонко шаткуємо й додаємо за смаком. Оливкова масло змішуємо з лимонним соком, меленим чорним перцем і сіллю, заправляємо отриманою сумішшю наш салатик і подаємо до смаженої червоній рибі.