Голубці є універсальним домашнім блюдом, яке однаково доречно і на святковому столі, і в буденному меню. Його відмінний насичений смак, чудовий аромат і оригінальне оформлення завоювали всенародну любов і невгасиму популярність.
Наша сьогоднішня стаття для тих, хто цікавиться, з чим подають голубці, і який гарнір до них краще підходить.
Що приготувати на гарнір до лінивих голубців?
Деякі господині стверджують, ліниві голубці самодостатня страва, не потребує доповненні гарніром. Але багато хто просто переконані, що гарнір неодмінно потрібен, без нього голубці втрачають смаку. І якщо ви ставитеся до їх числа, то пропонуємо приготувати в якості гарніру до лінивих голубців запечена картопля по запропонованому нижче рецептом. Його пікантний смак прекрасно доповнить насиченість страви з капусти і м'яса.
Запечена картопля на гарнір до голубців
Інгредієнти: картопляні бульби – 1 кг; часник – 2-3 зубчики; твердий сир – 120 г; яйця – 2 шт.; молоко – 100 мл; мелений чорний перець – за смаком; сухі пряні трави – за смаком; сіль – за смаком; свіжа зелень на вибір; вершкове масло. Приготування Бульби картоплі, чистимо, розрізаємо на невеликі часточки, присмачую сіллю, меленим чорним перцем і сухими пряними травами на свій смак, додаємо очищену і видавлений через прес часник, м'яке рослинне масло і перемішуємо гарненько, втираючи в картопляні шматочки прянощі і масло.
Розкладаємо пряний картоплю на промасленому деку, заливаємо сумішшю збитих з молоком, сіллю і перцем яєць, і маємо на середньому рівні заздалегідь прогрітій до 170 градусів духовки. Витримуємо страву при такому температурному режимі протягом п'ятдесяти-шістдесяти хвилин. За десять хвилин до завершення процесу приготування притрушиваем картопля свіжою зеленню і натертим на терці сиром.
Таку картоплю можна подати не тільки до лінивих голубців, але і до традиційних він теж відмінно підійде. Якщо ж для вас це дуже ситно, то приготуйте легкий салатик. Його із задоволенням будуть їсти навіть не прихильники подачі додаткового гарніру до голубців. салатик зі свіжих овочів . Ви можете компонувати свіжі овочі по наявності і
Найкращий салат на гарнір до голубців
Прекрасним варіантом для подачі з голубцями є будь заправити їх за бажанням оливковою олією або сметаною. Як варіант до столу страву можна подати роздільну овочеву нарізку з заправкою для салату, і кожен сам зможе зробити собі закуску по своєму смаку, вибравши найбільш переважний овочевий набір.
Чудово, якщо компонентами такої нарізки будуть свіжі помідори, огірки, болгарський перець, салатний цибулю, стеблової селера, редис, зелена цибуля і свіжа зелень. Овочі краще різати невеликими часточками або соломкою, а салатний цибулю півкільцями.