При правильному приготуванні, абсолютно доступних субпродуктів, вдається створити дуже гарні і смачні страви.
Пропонуємо рецепти приготування курячих сердечок в пікантному сметанному соусі. У цьому випадку курячий продукт виходить особливо ніжним і неодмінно здивує вас і ваших домочадців високими смаковими якостями.
Як приготувати курячі сердечка в сметанному соусі – рецепт
Інгредієнти: сердечка курячі – 700 г; ріпчаста цибуля – 170 г; часник – 3 зубчики; сметана – 275 г; рафінована рослинна олія – 35 мл; листочки лавра – 1-2 шт.; чорний мелений перець – за смаком; суміш сухих італійських трав – 1 ст. ложка; свіжа зелень – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Для початку підготуємо належним чином курячі сердечка. Промиваємо їх як слід, позбавляє від судин і жиру. Разом з тим очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю і часник і подрібнюємо кубиками.
У казан або товстостінний сотейник наливаємо трохи рафінованої олії, прогріваємо його і закладаємо підготовлений цибулю і часник. Витримуємо овочі на вогні, помішуючи, до легкого рум'янцю, а потім закладаємо курячі сердечка. Обсмажуємо все разом сім хвилин, а потім додаємо сметану, приправляємо масу сіллю, меленим перцем, кидаємо листи лавра, зменшуємо інтенсивність вогню до самого мінімального прикриваємо посуд кришкою і тушкуємо сердечка в сметані приблизно тридцять хвилин, періодично помішуючи. Тепер додаємо дрібненько нарізану свіжу зелень, приправляємо блюдо прованськими травами, протушиваем ще пару хвилин, і вимикаємо плиту.
Сердечка в сметанному соусі - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: сердечка курячі – 700 г; цибуля ріпчаста – 170 г; морква – 170 г; сметана – 300 г; часник – 2-3 зубчики; рафінована рослинна олія – 35 мл; чорний мелений перець – за смаком; прянощі і спеції – за смаком; сіль – за смаком; свіжа зелень – за смаком. Приготування Цибулю і моркву очищаємо і нарізаємо кубиками і соломкою відповідно. Закладаємо підготовлені овочі в мультикастрюлю, наливши в неї попередньо трохи рафінованої олії. Включаємо пристрій,
вибираємо на дисплеї режим «Випічка» або «Смаження» і пасеруємо вміст до м'якості.
Тим часом готуємо курячі сердечка. Промиваємо їх добряче, позбавляє від судин, плівочок і зайвого жиру і закладаємо до обсмаженою овочам. Витримуємо всі разом в тому ж режимі протягом десяти хвилин, а потім додаємо сметану, сіль, мелений чорний перчик, будь-які прянощі на ваш смак, переводимо прилад на функцію «Гасіння» і готуємо одну годину. За три хвилини до завершення приготування кидаємо попередньо очищений і видавлений часник і дрібненько нарізану свіжу зелень.