Гості вже на порозі, а у вас немає нічого до вечері? Ми допоможемо вам у цій ситуації і підкажемо, що ж можна швидко і смачно приготувати і подати на гарнір.
Смачна гречка на гарнір
Інгредієнти: гречана крупа – 15 ст.; вода фільтрована – 3 ст.; морква – 2 шт.; цибулина – 2 шт.; часник – 5 зубчиків; спеції; олія рослинна. Приготування Отже, гречку промиваємо, заливаємо водою і відварюємо, підсолюємо за смаком. Потім знімаємо посуд з плити, закутуємо в ковдру і залишаємо нудитися. Тим часом обробляємо овочі і нарізаємо цибулю і моркву дрібними кубиками, а часник видавлюємо через прес. У сковороду наливаємо олію, викладаємо цибулька і пасеруємо до прозорості. Після цього кидаємо моркву, перемішуємо і готуємо кілька хвилин. Далі викладаємо зажарку в готову гречку, додаємо часник і все ретельно розмішуємо. Закриваємо кришкою і даємо гречневому гарніру настоятися протягом 20 хвилин.
Як смачно приготувати перловку на гарнір?
Інгредієнти: перлова крупа – 1 ст.; бульйон – 2 ст.; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; спеції; олія рослинна. Приготування Перлову крупу промиваємо і замочуємо в холодній воді на 10 годин. Моркву чистимо, натираємо на терочке, а цибулю дрібненько шаткуємо. Розігріваємо Сковороду і кидаємо шматочок вершкового масла. Далі викладаємо цибулю і пасеруємо його, постійно помішуючи. Потім додаємо моркву і обсмажуємо 5 хвилин. З перлової крупи зливаємо всю воду і висипаємо її в овочеву обжарку. Розкладаємо отриману суміш в глиняні горщики і заливаємо гарячим бульйоном, підсолюємо його за смаком. Тепер відправляємо форми в заздалегідь розігріту духовку, накривши зверху кришками. Готуємо страву 45 хвилин, а потім вимикаємо духовку і наполягаємо перловку хвилин 20.
Як смачно приготувати на гарнір білу квасолю?
Інгредієнти: біла суха квасоля – 500 г; морква – 1 шт.; помідори – 2 кг; цибулина – 1 шт.; сіль дрібна – 2 ст. ложки; цукор – 1 ст. ложка; олія рослинна; сік лимонний – 2 ч. ложки. Приготування Отже, білу квасоля промиваємо ретельно і
замочуємо на ніч. Потім рідину зливаємо, заливаємо чистою водою і варимо при слабкому кипінні близько години, а потім відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати. Не гаючи часу, ошпарюємо помідори окропом, обдаємо їх холодною водою і акуратно знімаємо шкірку. Томатну м'якоть подрібнюємо у блендері. Цибулину і моркву чистимо, тоненько шаткуємо і пасеруємо в розігрітому масло до золотавого кольору. Квасоля висипаємо в каструлю, додаємо обжарку і томатну масу. Добре все розмішуємо, приправляємо спеціями і варимо 15 години на повільному вогні. За кілька хвилин до готовності вичавлюємо трохи лимонного соку і розкладаємо страву по тарілках.