Вернуться назад Распечатать

Курка з картоплею в фользі в духовці

Курка з картоплею в фользі в духовці
Курка з картоплею в фользі в духовці – блюдо, яке наповнить ваш будинок неймовірним ароматом і вийде чудово соковитим. А завдяки фользі, волога не випаровується з м'яса і воно не сохне. Спробуйте приготувати цю страву з описаних нижче рецептами.

Рецепт курки у фользі з картоплею


Інгредієнти:

  • курячі гомілки – 3 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • сир – 70 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • спеції .


  • Приготування
    Курячі гомілки обполіскуємо холодною водою, обсушуємо і робимо в м'ясі невеликі проколи. Вставляємо в них очищені часникові зубчики і натираємо курку спеціями. Цибулину обробляємо і шаткуємо товстими кільцями. Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо соломкою. Сир подрібнюємо за допомогою середньої терки. Тепер беремо прямокутний аркуш фольги і розкладаємо його на столі. Розподіляємо на поверхні всі інгредієнти шарами: кружальця цибулі, картопля, курячі гомілки і посипаємо рясно тертим сиром. Акуратно загортаємо все, фіксуємо краю і перекладаємо заготовку на деко. Відправляємо курку з картоплею в фользі в розігріту духовку і запікаємо приблизно 60 хвилин.

    Курка з картоплею в фользі


    Інгредієнти:

  • тушка курки – 1 шт.;

  • картопля – 500 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Курку обробляємо і нарізаємо невеликими шматочками. Картоплю чистимо і крупно рубаємо ножем. Потім натираємо м'ясо спеціями і злегка підрум'янюємо на рослинному маслечко. Деко застеляємо листом фольги, викладаємо на неї картоплю, потім цибулю, нашатковану кільцями, і курку. Посипаємо приправами, накриваємо зверху другим листом фольги, защипуємо краю і запікаємо страву 60 хвилин в розігрітій духовці при температурі 200 градусів.

    Курка з картоплею в духовці під фольгою


    Інгредієнти:

  • ніжки курячі – 1 кг;

  • майонез – 3 ст. ложки;

  • картопля – 2 кг;

  • цибулина – 2 шт.;

  • вода фільтрована – 3 ст. ложки;

  • олія оливкова – за смаком;

  • спеції.
  • Курка з картоплею в фользі в духовці


    Приготування
    Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо скибочками. Цибуля обробляємо і шаткуємо тоненькими півкільцями. Курячі ніжки обполіскуємо і обсушуємо на паперовому рушнику. Форму для запікання змащуємо оливковою маслом і викладаємо стегенця. Змішуємо картоплю з цибулею і майонезом, і розподіляємо цю овочеву «подушку» поверх м'яса. Поливаємо блюдо кількома ложками води, щільно закрити форму фольгою і відправляємо заготовку в гарячу духовку на 65 хвилин. Потім акуратно знімаємо фольгу і залишаємо страву в духовці ще на кілька хвилин.