Вернуться назад Распечатать

Начинка для вареників з картоплею

Начинка для вареників з картоплею
Вареники – улюблене блюдо для багатьох, навіть найвибагливіших гурманів. У цієї страви багато плюсів. Одним з них є те, що в тісто можна загорнути абсолютно різні начинки, починаючи від звичайної картоплі і закінчуючи різними фруктами і ягодами. Але сьогодні поділимося з вами елементарними рецептами, як зробити начинку для вареників з картоплею.

Начинка для вареників з картоплею та печінкою


Для цієї начинки можна використовувати будь-яку печінку, оскільки вона все одно буде подрібнюватися і навіть сама жорстка, перетвориться в пюре.
Інгредієнти:

  • печінка – 05 кг;

  • картопля – 07 кг;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • сіль, олія рослинна.


  • Приготування
    Картоплю почистити, нарізати і поставити отвариваться. Печінка відварити або протушкувати, якщо це куряча або вирощувати індичат. Хоча і телячу теж можна протушити, тільки тоді її потрібно дрібно порізати. Гасити треба в маленькій кількості олії, у власному соку, тоді на відміну від вареної така печінка залишиться більш ароматною.

    Начинка для вареників з сирої картоплі


    Це начинка з розряду «гості на порозі», т. к. час для приготування її витрачається мінімум. Єдина вимога: готувати таку начинку слід, коли тісто вже готове і раскатано на заготовки, щоб відразу починати ліпити вареники (або пиріжки), щоб картопля не скла, коли в неї додають сіль.
    Інгредієнти:

  • картопля – 05 кг;

  • яйце – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Картоплю і цибулю тремо на тертці, додаємо збите яйце, солимо, перчимо. Цибулиний сік запобігає потемніння картоплі, а яйце скріпить її, щоб вона не розпадалася. Також можна додати тертий сир, він додасть пікантності такий начинці. Не турбуйтеся, що картопля буде сирою. П'ятнадцяти хвилин приготування вареників буде достатньо, щоб начинка зварилася.

    Рецепт начинки для вареників з картоплею та грибами


    Інгредієнти:

  • картопля – 05 кг;

  • гриби свіжі – 04 кг;

  • цибуля – 1 шт.;

  • масло вершкове – 80 г;

  • сіль, зелень, перець.


  • Приготування
    Воду для картоплі ставимо грітися заздалегідь, картоплю чистимо і ріжемо (чим менше у вас є часу, тим дрібніше). Також для прискорення приготування картоплі можна покласти у воду невеликий шматочок вершкового масла.
    Начинка для вареників з картоплею
    Варимо картоплю, зливаємо абсолютно всю воду і подрібнюємо. Нарізані гриби і цибулю, смажимо на вершковому маслі до золотистого кольору. Змішуємо з картоплею і відставляємо остигати.
    Гриби можна використовувати і сушені, тоді їх потрібно залити гарячою водою на 2-3 години.
    Відварену картоплю перетворюємо у пюре, не додаємо ні масла, ні молока, т. к. наша начинка повинна бути густою. Потім подрібнюємо на м'ясорубці або блендером печінку і перемішуємо з картоплею, також додаємо підсмажену цибулю з часником і сіль. Хто любить, може поперчити. Як слід перемішуємо і начинка готова.