Пишне і тане в роті заварне тісто може стати оболонкою не тільки для заварного крему, але і для крем-сиру і ваших улюблених салатів. Профітролі з несолодкої начинкою – ідеальний варіант для фуршету: легко брати і їсти руками, а крім того, апетитні заварні тістечка виглядають на столі надзвичайно мальовниче.
Рецепт профітролей з несолодкої начинкою
Найпопулярнішою начинкою для профітролей вважається крем-сир в компанії слабосоленої червоної риби, саме тому перелік рецептів ми вирішили почати з однієї з варіацій цього поєднання.
Інгредієнти: Для профітролей:
вершкове масло - 95 г; вода - 245 мл; борошно - 140 г; яйця - 4 шт. Для начинки:
вершковий сир - 345 г; крем-сир - 120 г; зелень цибулі - 3-4 пера; цедра одного лимона; копчений лосось - 230 р. Приготування Для приготування профітролей додайте вершкове масло в воду і дайте йому повністю розтопитися. Всипте борошно, перемішайте і дайте тісту заваритися близько хвилини. Після, зніміть тісто з вогню і починайте додавати яйця, по одному за раз, безперервно перемішуючи. Готове тісто отсадите на пергамент за допомогою шприца і залиште профітролі в духовці при 220 градусах 25 хвилин.
Подрібніть зелень цибулі. Збийте вершковий сир з крем-сиром, всипте цибулю і терту цедру. Розділіть м'якоть лосося на кубики і змішайте з сирною масою.
Остиглі профітролі надріжте і заповніть сирною масою з рибою. Профітролі з рибною начинкою готові, подавайте їх, попередньо охолодивши.
Закусочні профітролі з сирною начинкою
Інгредієнти: профітролі - 12 шт.; твердий сир - 90 г; крем-сир - 160 г; сушені прованські трави - 1 ч. ложка. Приготування Натріть твердий сир максимально дрібно, а потім з'єднаєте його з крем-сиром і сушеними прованськими травами. Якщо суміш вийшла дуже густий, то розведіть його невеликою кількістю вершків або молока. Доповніть блюдо сушеними прованськими травами і пучкою солі.
В рамках даного рецепту ви можете експериментувати з начинками, використовуючи різні види сирів.
Начинка для профітролей з крабових паличок
Інгредієнти: профітролі - 12-15 шт.; крем-сир - 80 г; майонез - 50 г; крабові палички - 110 г; зелень цибулі - 3-4 стебла; креветки (очищені) - 60 р. Приготування Приготуйте кремову основу начинки, збивши крем-сир з майонезом. Доповніть готовий крем зеленню цибулі. Креветочні хвости, якщо вони не відварені попередньо відваріть і охолодіть. Змішати креветки з готовим кремом і додайте в суміш розібрані на волокна крабові палички. Наповніть готовою сумішшю порожнини профітролей.
Начинка для профітролей з грибами
Інгредієнти: профітролі - 12-15 шт.; рікотта - 65 г; тертий пармезан - 35 г; бекон - 3-4 смужки; щіпка мускатного горіха; цибуля ріпчаста - 70 г; печериці - 280 р. Приготування Підрум'яньте смужки бекону на сухій сковороді. На вытопившемся жиру спасеруйте дрібно нарізані шматочки цибулі і грибів. Коли вся волога з грибів випарується, а самі шматочки придбають золотистий відтінок, посипте все мускатним горіхом. Обсмажений бекон дрібно наріжте і змішайте з грибною начинкою. Коли інгредієнти охолонуть, додайте до них тертий сир і рікотта.
Начинка для профітролей з куркою
Інгредієнти: профітролі - 12-15 шт.; куряче філе - 370 г; селера - 2 стебла; яйця - 4 шт.; червоний цибуля - 45 г; грецький йогурт - 80 мл; майонез - 55 мл; гострий соус - за смаком; сир з пліснявою - 130 г; сік і цедра лимона - за смаком. Приготування Відваріть і розберіть куряче філе на волокна. Селера наріжте максимально дрібно разом з червоним цибулею. Відваріть яйця круто і також подрібніть. Змішайте всі підготовлені інгредієнти разом. Приготуйте соус, збивши майонез з йогуртом і блакитним сиром. Додайте лимонний сік з цедрою за смаком. Заправте салат і розкладіть його по профитролям.