Вернуться назад Распечатать

Як зварити розсипчастий рис на гарнір?

Як зварити розсипчастий рис на гарнір?
До овочів, м'яса, риби, грибів і багато чого іншого, кращого гарніру, ніж красивий, розсипчастий, білосніжний рис нічого придумати просто неможливо. Здавалося б, нічого в приготуванні простіше і бути не може! Але, на жаль, для багатьох, особливо початківців молодих хазяєчок те, як відварити рис, призначений на гарнір так, щоб він був розсипчастим стало цілою проблемою. Адже помилившись хоч раз в його приготуванні і, отримавши на виході густу, тягучу, жахливу на вигляд кашу, зникає все бажання готувати рис надалі.
Ми завершимо ваші муки і побоювання до цієї чудесної, смачною крупі, розповівши як правильно зварити рис для гарніру, щоб він радував ваш очей, красиво розсипаючись по тарілці.

Рецепт приготування розсипчастого рису на гарнір


Інгредієнти:

  • рис (круглозерний) – 15 склянки;

  • оливкова олія – 40 мл;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • вода – 3 склянки;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Почнемо приготування рису саме з круглозерного, так як його найскладніше приготувати з-за великої кількості в ньому клейковини, яку ми з вами спробуємо максимально вимити, замачівая його в дуже холодній воді по 10 хвилин. Потім, зливаючи її і заливаючи нової, повторюючи це до чистої, не каламутної води. Тепер можна сміливо починати готувати підготовлений нами рис.
    Так як ми вже згадували, що обрали найскладніший для приготування вид рису, то щоб він у нас вийшов на всі сто будемо використовувати при цьому сковороду. Загостривши в неї оливкова олія обсмажуємо дрібно порізану цибулю, потім викладаємо сюди рис і постійно помішуючи, обсмажуємо його, поки він не придбає жовтуватий колір. Доливаємо до нього гарячу воду, яку підсолюємо за смаком і, звівши на мінімум вогонь відварюємо рис під закритою кришкою до повного випаровування рідини. Відразу по тарілках рис не розкладаємо, а даємо йому дійти в закритій сковороді хоча б півгодини.

    Як зварити розсипчастий рис пропарений на гарнір?


    Інгредієнти:

  • рис (пропарений) – 2 склянки;

  • вода – 4 склянки;

  • сіль крупного помелу – за смаком;

  • масло вершкове – 70 р.


  • Приготування
    Хоч з пропаренным рисом працювати краще і простіше ми також як і в першому випадку промиваємо його до одержання прозорої водички.
    Для приготування рису по цьому рецепту краще використовувати каструлю з нержавіючої сталі з товстим дном, в яку ми наливаємо воду і ставимо на плиту. Коли вона закипить викладаємо в неї підготовлений пропарений рис, перешкодивши його лопаткою в киплячій воді, додаємо за смаком велику сіль. Виставляємо газ так, щоб вогник ледве тлів, варимо наш рис до повної готовності і випарювання в ньому води. У готовий гарнір кладемо шматок гарного вершкового масла, після його розплавлення перемішуємо його з крупою.

    Рецепт розсипчастого рису з овочами на гарнір


    Інгредієнти:

  • рис (довгозерний) – 280 м;

  • вода – 25 склянки;

  • рослинна олія – 60 мл;

  • сіль – за смаком;

  • кабачок (середній) – 1 шт.;

  • баклажан (середній) – 1 шт.;

  • печериці – 100-120 р.


  • Приготування
    Робимо промивання холодною водою довгозернистого рису до тих пір, поки вона не стане прозорою. Для закипання води ставимо чайник, а рис викладаємо на дно каструльки, який після заливаємо окропом, підсолюємо воду і ставимо його варитися на конфорки плити. На повільному вогні рис повинен дотлеть до повної
    Як зварити розсипчастий рис на гарнір?
    готовності з випаровуванням рідини.
    У сотейнику на невеликій кількості рослинного масла для початку обсмажуємо нарізані полудольками печериці, потім додаємо до них різані кубиками баклажан і кабачок (можна заморожені) і смажимо все до повної готовності. Тепер до овочів викладаємо відварений рис, перемішуємо, доливаємо 3-4 їдальні ложки окропу і на слабкому режимі вогню тримаємо рис ще 3-5 хвилин.
    Дізнавшись всі секрети того, як зварити по справжньому розсипчастий рис на гарнір ви будете отримувати задоволення від його приготування!