Сьогодні ми розповімо вам, як смачно запекти в духовці гусака! Така страва чудово підійде не тільки для новорічного столу, але і стане справжньою прикрасою будь-якого іншого святкового застілля.
Як запекти гусака в духовці з картоплею?
Інгредієнти: тушка гусака – 1 кг; картопля – 500 г; аджика – 40 г; майонез – 80 мл; спеції; приправа для птиці – за смаком. Приготування Перед тим, як запекти гусака в духовці у фользі, птицю промиваємо, обробляємо на шматочки і злегка відбиваємо, загорнувши в харчову плівку. Потім готуємо маринад: змішати майонез зі спеціями і додаємо аджику. Викладаємо в ароматну суміш м'ясо, перемішуємо і відправляємо маринуватися в холодильник на 3 години. Тим часом чистимо картоплю, промиваємо, шаткуємо скибочками і маринуємо в тому ж маринаді. Після цього викладаємо все на лист фольги і щільно загортаємо. Відправляємо заготовку в духовку і випікаємо 75 хвилин, виставивши температуру на 200 градусів. Готову страву подаємо до столу з фужером червоного сухого вина.
Як запекти гусака в духовці в рукаві?
Інгредієнти: тушка гусака – 25 кг; спеції. Для маринаду:
яйце – 2 шт.; олія оливкова – 30 мл; чорнослив – 50 г; майонез – 3 ст. ложки; гірчиця – 1 ст. ложка; масло рослинне – 30 мл; спеції. Приготування Гусака обробляємо, нарізаємо шматочками і замочуємо на всю ніч в солоній воді. Потім дістаємо м'ясо і промиваємо. Для маринаду змішуємо в мисці гірчицю, яйця, майонез, олію, спеції і чорнослив, нашатковану соломкою. Шматочки гусака викладаємо в ароматну суміш, перемішуємо і відправляємо в холодильник на 2 години. Після цього складаємо м'ясо в рукав і заливаємо залишками маринаду. Відправляємо заготівлю високу посуд і запікаємо в духовці 25 години при 180 градусах.
Як запікати гусака з яблуками в духовці?
Інгредієнти: гусак – 1 шт.; яблука зелені – 3 шт.; лимон – 1 шт.; базилік і гвоздика – за смаком; вино – 100 мл; спеції. Приготування Яблука і лимон промиваємо та нарізаємо скибочками. Додаємо до фруктів подрібнений базилік і гвоздику. Гусака обробляємо, відрізаємо хвіст, натираємо спеціями і начиняємо начинкою. Вливаємо всередину вино і щільно зашиваємо отвір спеціальною ниткою. Деко застеляємо фольгою, викладаємо птицю, загортаємо її і запікаємо в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 2 години. Готового гусака розгортаємо, розрізаємо на шматочки і подаємо з маринованими грибами і картопляним пюре.