Більшість з нас м'ясоїди, цей продукт ми вживаємо щодня і звичайно ж всім нам хочеться розмаїття. А запечене м'ясо у фользі духовці завжди прикрасить ваш стіл і порадує шлунок тому, що на відміну від смаженого воно значно корисніше так і в приготуванні різноманітніше.
Порційно запечене м'ясо яловичини з овочами в духовці у фользі
Інгредієнти: яловичина – 300 г; картопля – 2 шт.; томат – 1 шт.; паприка свіжа; цибуля – 1 шт.; сир – 100 г; часник – 2 зубки: соєвий соус – 40 г; масло рослинне – 50 г; сіль; кумін (зіра) – 1/4 ч. ложки; коріандр в зернах – 1/4 ч. ложки; базилік сушений – 1/2 ч. ложки. Приготування Вимийте і обсушіть яловичину, після чого поріжте на невеликі шматки. Перед запіканням ми трохи промаринуем м'ясо. Для маринаду розітріть в ступці коріандр і кумін, часник можна подрібнити молотком для відбивних на досці, накривши харчовою плівкою. З'єднайте все це в піалі, додайте соєвий соус і 1/4 чайної ложки базиліка, добре вимісіть, додайте в м'ясо і перемішайте. М'ясо буде маринуватися, поки ми будемо займатися підготовкою овочів. Цибулю необхідно порізати кільцями і замаринувати, потім не забудьте добре його промити від маринаду. Перець наріжте невеликими скибочками, а картоплю і помідори кружечками. У всі овочі, але окремо додайте по 1 1/2 чайних ложки олії, добре перемішавши при цьому, присоліть, а помідори ще посипте базиліком. З фольги зробіть два великих квадрата, туди повинні поміститися всі наші овочі і м'ясо, змастіть її маслом. Тепер викладайте в фольгу помідори, перець, картоплю і м'ясо, а зверху цибулю. Краї фольги підніміть і закрийте, у вас вийдуть мішечки. Ставте в піч на 1 годину при температурі 180 градусів. Через годину дістаньте мішечки, розгорніть фольгу, присипте тертим сиром і поверніть в піч на 10 хвилин.
М'ясо індички, запечене у фользі в духовці
Інгредієнти: грудка індичка – 15 - 2 кг; майонез – 200 г; часник – 6 зубчиків; перець – 5 р; паприка мелена – 5 г; порошок карі – 20 р. Приготування Грудку індички помийте і висушіть, видавіть часник в миску і додайте туди всі інші спеції, добре вимісіть до однорідної маси. Натріть грудку сумішшю і нехай маринується 12 годин. Потім загорніть індичку в два шари фольги і відправте в піч на одну годину при температурному режимі 200 градусів. Через годину розгорніть фольгу і поставте на чверть години запікатися до красивої скориночки. На стіл подавайте, нарізки скибочками.
М'ясо свинини в фользі в духовці
Цей рецепт розповість, як запекти м'ясо свинини великим шматком у фользі в духовці. За цим рецептом можна готувати м'ясо дикої свині.
Інгредієнти: свиняче стегно (верхня частина ноги) – 4 кг; сало 150 г; вино червоне сухе– 200 мл; часник – 14 зубков морква – 1 шт.; лавровий лист – 1 шт.; перець мелений – 2 ч. ложки; перець горошок – 10 горошин; духмяний перець – 10 горошин; мускатний горіх – 1/4 ч. ложки вода – 15 л; сіль. Приготування Добре вимийте м'ясо і почніть його наповнювати. Для цього поріжте скибочками моркву, 10 зубків часнику, і підморожене сало. У м'ясі робіть проколи і вставляйте сало, часник і моркву. Сало і часник відмінно поміщаються разом в один отвір. Після того, як ви нашпигували м'ясо натріть його сіллю і перцем. Для
маринаду налийте в каструлю води, засипте всі спеції і 4 зубчики часнику, закип'ятіть і проварити 3 хвилини. Потім посоліть маринад, він повинен бути досить солоним, і влийте вино. М'ясо покладіть в харчовій пакет і залийте маринадом на 12 годин (якщо це дика свинина то можна і на добу). Після маринування загорніть м'ясо у фольгу так, щоб не виливався сік і покладіть в глибокий лист. Скільки запікати м'ясо у фользі в духовці завжди залежить від самого шматка, наше м'ясо готується 3 1/2 -4 години при температурі 160 градусів. Після цього потрібно розгорнути фольгу, полити м'ясо соком, що виділився і повернути в духовку на 1/2 години збільшивши температуру до 200 градусів.