Вернуться назад Распечатать

Як смачно варити перловку на гарнір?

Як смачно варити перловку на гарнір?
Перловка – чудовий і дуже корисний продукт, але долговаримый. Крупа сама по собі дуже поживна і містить багато клітковини і вітамінів. Але перш ніж вирішити приготувати цю страву, потрібно дізнатися, як смачно і правильно зварити перловку на гарнір.

Як смачно приготувати перловку на гарнір?


Інгредієнти:

  • перловка – 2 ст.;

  • вода фільтрована – 2 л;

  • масло вершкове – 150 г;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування перловки на гарнір крупу гарненько перебираємо, промиваємо кілька разів і замочуємо у холодній воді. Через кілька годин рідину обережно зливаємо, заливаємо перловку чистою водою, солимо за смаком і ставимо на плиту. Після закипання прикриваємо каструлю кришкою і варимо кашу кілька годин. У самому кінці додаємо в неї вершкове масло, перемішуємо, закриваємо каструльку і закутуємо чим-небудь теплим. Приблизно через годину, смачний і корисний гарнір готовий і його можна подавати з м'ясом або тушкованими овочами.

    Перловка на гарнір в мультиварці


    Інгредієнти:

  • вода фільтрована – 35 ст.;

  • перлова крупа – 15 ст.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • спеції;

  • масло рослинне – 40 мл


  • Приготування
    Крупу кілька раз промиваємо і замочуємо гарячою водою на 30 хвилин. У посуд мультиварки наливаємо невелику кількість масла і викладаємо очищену і подрібнену цибулину. Підрум'янюємо на режимі «Смаження» кілька хвилин, а потім додаємо моркву, натерту на крупній тертці. Після цього всипаємо набряклу перлову крупу, перемішуємо, вливаємо воду і приправляємо спеціями за смаком. Виставляємо прилад в режим «Плов» і готуємо 45 хвилин. Після звукового сигналу наполягаємо кашу ще 20 хвилин, а потім перемішуємо і подаємо смачну перловку на гарнір до м'ясних страв.

    Як смачно варити перловку на гарнір без замочування?


    Інгредієнти:

  • крупа перлова – 800 г;

  • спеції;

  • масло вершкове – 100 г;

  • курячий бульйон – 2 л.


  • Приготування
    Для приготування перловки, крупу ретельно промиваємо і висипаємо в глибоку каструлю. Заливаємо теплою курячим бульйоном і ставимо посуд на плиту, на сильний вогонь. Після закипання, зменшуємо полум'я, приправляємо вміст спеціями і прикриваємо кришкою. Варимо перлову кашу близько 2 годин до м'якого стану. Далі, акуратно знімаємо каструлю з плити, кладемо шматок вершкового масла і добре перемішуємо. Закрити посуд кришкою, закутуємо в теплу ковдру і наполягаємо 30 хвилин. Тепер розкладаємо готову перловку по тарілках і подаємо до м'ясних страв в якості ситного гарніру.

    Рецепт перловки на гарнір з овочами


    Інгредієнти:

  • перловка – 1 ст.;

  • бульйон м'ясний – 3 ст.;

  • морква – 2 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • спеції;

  • лавровий листочок;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Перловку ретельно перебираємо, промиваємо і замочуємо в чистій холодній воді на цілу ніч. Цибулину і моркву очищаємо, обполіскуємо і натираємо на крупній тертці. У сковороду наливаємо трохи рослинного масла, кидаємо підготовлені овочі і обсмажуємо
    Як смачно варити перловку на гарнір?
    до м'якого стану, постійно помішуючи. Знімаємо сковороду з плити і охолодити вміст. Тим часом зливаємо з перловки воду, висипаємо крупу до обжарке і ретельно перемішуємо. Розкладаємо отриману суміш в глиняні горщики і заливаємо повністю гарячим м'ясним бульйоном. Зверху кладемо сухий лавровий листочок, накриваємо кришкою і відправляємо форми в холодну духовку. Запікаємо страву 30 хвилин при температурі 200 градусів, а потім зменшуємо температуру до 150 градусів і тушкуємо близько години. По закінченні часу наполягаємо горщики у вимкненій духовці близько півгодини, а потім подаємо перловку як гарнір до м'яса!