Перловка – чудовий і дуже корисний продукт, але долговаримый. Крупа сама по собі дуже поживна і містить багато клітковини і вітамінів. Але перш ніж вирішити приготувати цю страву, потрібно дізнатися, як смачно і правильно зварити перловку на гарнір.
Як смачно приготувати перловку на гарнір?
Інгредієнти: перловка – 2 ст.; вода фільтрована – 2 л; масло вершкове – 150 г; спеції – за смаком. Приготування Для приготування перловки на гарнір крупу гарненько перебираємо, промиваємо кілька разів і замочуємо у холодній воді. Через кілька годин рідину обережно зливаємо, заливаємо перловку чистою водою, солимо за смаком і ставимо на плиту. Після закипання прикриваємо каструлю кришкою і варимо кашу кілька годин. У самому кінці додаємо в неї вершкове масло, перемішуємо, закриваємо каструльку і закутуємо чим-небудь теплим. Приблизно через годину, смачний і корисний гарнір готовий і його можна подавати з м'ясом або тушкованими овочами.
Перловка на гарнір в мультиварці
Інгредієнти: вода фільтрована – 35 ст.; перлова крупа – 15 ст.; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; спеції; масло рослинне – 40 мл Приготування Крупу кілька раз промиваємо і замочуємо гарячою водою на 30 хвилин. У посуд мультиварки наливаємо невелику кількість масла і викладаємо очищену і подрібнену цибулину. Підрум'янюємо на режимі «Смаження» кілька хвилин, а потім додаємо моркву, натерту на крупній тертці. Після цього всипаємо набряклу перлову крупу, перемішуємо, вливаємо воду і приправляємо спеціями за смаком. Виставляємо прилад в режим «Плов» і готуємо 45 хвилин. Після звукового сигналу наполягаємо кашу ще 20 хвилин, а потім перемішуємо і подаємо смачну перловку на гарнір до м'ясних страв.
Як смачно варити перловку на гарнір без замочування?
Інгредієнти: крупа перлова – 800 г; спеції; масло вершкове – 100 г; курячий бульйон – 2 л. Приготування Для приготування перловки, крупу ретельно промиваємо і висипаємо в глибоку каструлю. Заливаємо теплою курячим бульйоном і ставимо посуд на плиту, на сильний вогонь. Після закипання, зменшуємо полум'я, приправляємо вміст спеціями і прикриваємо кришкою. Варимо перлову кашу близько 2 годин до м'якого стану. Далі, акуратно знімаємо каструлю з плити, кладемо шматок вершкового масла і добре перемішуємо. Закрити посуд кришкою, закутуємо в теплу ковдру і наполягаємо 30 хвилин. Тепер розкладаємо готову перловку по тарілках і подаємо до м'ясних страв в якості ситного гарніру.
Рецепт перловки на гарнір з овочами
Інгредієнти: перловка – 1 ст.; бульйон м'ясний – 3 ст.; морква – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; спеції; лавровий листочок; олія рослинна. Приготування Перловку ретельно перебираємо, промиваємо і замочуємо в чистій холодній воді на цілу ніч. Цибулину і моркву очищаємо, обполіскуємо і натираємо на крупній тертці. У сковороду наливаємо трохи рослинного масла, кидаємо підготовлені овочі і обсмажуємо
до м'якого стану, постійно помішуючи. Знімаємо сковороду з плити і охолодити вміст. Тим часом зливаємо з перловки воду, висипаємо крупу до обжарке і ретельно перемішуємо. Розкладаємо отриману суміш в глиняні горщики і заливаємо повністю гарячим м'ясним бульйоном. Зверху кладемо сухий лавровий листочок, накриваємо кришкою і відправляємо форми в холодну духовку. Запікаємо страву 30 хвилин при температурі 200 градусів, а потім зменшуємо температуру до 150 градусів і тушкуємо близько години. По закінченні часу наполягаємо горщики у вимкненій духовці близько півгодини, а потім подаємо перловку як гарнір до м'яса!