Якщо вам необхідно організувати фуршет або ж ви просто хочете урізноманітнити святковий стіл холодними міні-закусками, то запропоновані нижче рекомендації і рецепти допоможуть вам впоратися з поставленим завданням.
Прекрасним безпрограшним варіантом, як завжди, є холодні закуски для фуршетного столу на шпажках. Тут є де розгулятися уяві і фантазії. Компонуючи різні продукти, збираючи їх в одне канапе і нанизуючи на шпажку, кожен раз отримуємо новий смак. Ідеальний бажаний результат частіше виходить спонтанно, здавалося б, несумісних продуктів. Так плід чиєїсь фантазії створив популярний канапе з сиру і винограду, з оселедця і ківі, а також авокадо і креветок.
Практично для будь-якого канапе можна використовувати в якості прикраси, а також додаткових смакових характеристик маслини або оливки без кісточок, листочки свіжої зелені, скибочки сиру і овочів. А далі підключаємо фантазію, і створюємо фуршетні шедеври виходячи з того, що є у вас з продуктів у наявності.
Якщо ж є бажання урізноманітнити стіл оригінальними фуршетними шедеврами, то можна, наприклад, подати відповідний за смаком салат порційно в тарталетках або ж на чіпсах, а щоб вони не надто розмокають від вологи, присутньої в салаті, на дно простелити шматочки салатних листків.
Особливо ефектно доповнить стіл фуршетна закуска з листкового тіста. Такий варіант закуски запропонуємо нижче.
Тартинки з листкового тіста з оселедцем
Інгредієнти: тісто листкове ; філе оселедця; сирний сир; сметана; яйця; свіжа зелень кропу; суміш мелених перців. Приготування З листкового тіста вирізаємо прямокутники, квадрати, ромби або зірочки - будь-які вироби бажаної форми. Головне, щоб вони були невеликими за розміром (приблизно від трьох до п'яти сантиметрів). За бажанням в тісті можна зробити поглиблення для подальшого наповнення або ж викласти тісто у формочки для кексів і спекти листкові тарталетки. Маємо отримані фігури на промасленому деко, змащуємо збитим яйцем
і випікаємо в розігрітій до 220 градусів духовці двадцять хвилин або до бажаної рум'яності.
Як варіант наповнення можна використовувати філе оселедця і свого роду сирно-рибний крем. Для його приготування обрізки рибки і нерівні частини пробиваємо блендером з невеликою кількістю сиру і сметани, додаємо яєчні жовтки за смаком. Можна також додати трохи подрібненої зелені. Накладаємо трохи отриманої маси на готові тартинки з листкового тіста і кладемо зверху скибочку оселедчика.
Можна замість оселедця використовувати філе лосося, а замість крему м'який сирний або плавлений сир.
В наступному рецепті ми розповімо, як приготувати просту, але дуже смачну фуршетну закуску з оливок.
Закуска на фуршетний стіл з оливок
Інгредієнти: оливки зелені фаршировані – 300 г; твердий сир – 250-300 г; майонез – 25 г; горіхи волоські – 50-60 р. Приготування Твердий сир перетираємо через дрібну тертку, додаємо майонез і перемішуємо. Повинна вийти трохи в'язка, але все ще повітряна сирна маса. З неї скачуємо кульки, кожен з яких поміщаємо всередину по одній зеленій оливці з начинкою. Краще взяти оливки, фаршировані креветками, крабами або тунцем.
Паніруємо кульки в подрібнених волоських горіхах, наколюємо на шпажки і викладаємо на блюдо.
Ще одна холодна закуска для фуршетного столу сподобається любителям крабових паличок.
Фуршетна міні-закуска з крабових паличок
Інгредієнти: крабові палички – 220 г; твердий сир – 120 г; яйця – 3 шт.; часник – 1 зубчик; майонез – за смаком; свіжа зелень. Приготування Ставимо варитися яйця, і через десять хвилин кипіння занурюємо їх на хвилинку в крижану воду, а потім очищаємо і натираємо на дрібну тертку.
Поки варяться яйця, пропускаємо через дрібну тертку сир і очищений зубчик часнику. Крабові палички очищаємо і також перетираємо через тертці в дрібну
крихту, одну частину якої змішуємо з іншими компонентами, а другу поміщаємо в окрему мисочку.
Перетерту суміш заправляємо майонезом, ретельно перемішуємо і формуємо з неї кульки, які паніруємо в залишеної крабовою крихті.
Викладаємо кульки на блюдо, прикрашаємо гілочками свіжої зелені і можемо подавати.
Приготувати закуски на фуршетний стіл абсолютно нескладно. Трохи вільного часу, трішки уяви і трішечки терпіння, ну і звичайно ж побільше різних смакоти, і ваш фуршетний стіл буде на висоті.