Рідко можна зустріти людину, яка не любить похрумтіти чіпсами, їх люблять і діти і дорослі. Але адже рідко хто робить їх будинку, хоча в чіпсах домашнього приготування можна бути впевненими, так як готували ви їх самі. У цій статті ми розповімо вам, як зробити домашні чіпси різними способами.
Картопляні чіпси в домашніх умовах в духовці
Інгредієнти: картопля – 4 шт.; олія соняшникова – 3 ст. ложки; сіль; паприка - 1 ч. ложка; спеції. Приготування Спочатку необхідно вибрати картоплю рівного розміру і добре б вона була довгастої, циліндричної форми. Тоді шматочки будуть однакового розміру. Очищаємо і нарізаємо овочерізкою, (кухонним ножем нарізати не вийде). Картопляні кружальця повинні бути однаково тонкими, до 2 мм. Після добре промиваємо картоплю, позбавляючись від зайвої крохмалю. Відкинемо на друшляк і після цього розкладаємо на рушник і просушуємо. Всю картоплю перекладаємо в миску, додаємо масло, сіль, паприку, спеції і обережно перемішуємо. Тепер викладаємо на деко в один шар і ставимо в нагріту духовку до 200 градусів. Для готовності вистачить 15-20 хвилин, проміжні перевірки на готовність не завадять, духовки у всіх різні. Витягаємо чіпси і розкладаємо на паперовий рушник для того, щоб вбралося зайве масло.
Чіпси в домашніх умовах на сковороді
Інгредієнти: картопля – 6 шт.; олія соняшникова – 500 мл; сіль; спеції. Приготування Картоплю чистимо, ріжемо, вимиваємо і обсушуємо, в глибоку сковороду виливаємо масло і нагріваємо. Через кожні пару хвилин опускаємо краєчок картопляного кухлик для перевірки температури. Коли з'являться характерні бульбашки означає оптимальна температура - занурюємо туди картопляні скибочки. Але не все відразу, вони повинні плавати без труднощів, не стикаючись один з одним. Через три хвилини перевертаємо їх, а ще через дві-три дістаємо і викладаємо на паперовий рушник. Ось так робимо поки не пережарим все. Після солимо й додаємо спеції, викладаємо на лист для запікання і в духовку на три-п'ять хвилин при 200 градусах.
Чіпси в домашніх умовах в мікрохвильовці
Це ще один, напевно, для багатьох найпростіший рецепт, який розповідає як приготувати домашні чіпси.
Інгредієнти: картопля – 4 шт.; олія соняшникова – 3 ст. ложки; сіль; паприка; спеції. Приготування Беремо саму велику тарілку, яка поміститься в мікрохвильовку і застеляємо її папером для запікання. Змішуємо картопляні кружальця, товщиною не більше 2 мм з іншими інгредієнтами і викладаємо на обрану тарілку в один шар. Відправляємо в мікрохвильову піч на 3 хвилини при максимальній потужності. Дістаємо, перевертаємо картоплю і знову на той же час в мікрохвильовку. Потрібно відзначити, що час приготування може мінятися, так як це залежить від потужності НВЧ.