Так як млинці можна начиняти практично що завгодно, кулінари давно розробили свої особливі методи завертання для кожної окремо взятої начинки. Подібні способи не тільки оберігають начинку від витікання, а млинці від разваливания, але і допоможуть страви з млинцями виглядати на столі охайно і красиво. Про те, як завертати млинці з начинкою читайте далі.
Як правильно загортати млинці з начинкою?
Існує близько шести базових способів згортання млинців з допомогою різних технологій. Простіше і швидше за все робити рулети з млинців з начинкою. Такий спосіб є найбільш оптимальним для рідких начинок: меду, варення, джему. Досить розподілити вибраний наповнювач по поверхні млинчика, залишаючи вільний краю в пару сантиметрів, а потім скрутити його трубочкою.
title="Рулети з млинців з начинкою">
млинців з начинкою">
Ще один варіант згортання млинців з рідкою начинкою – трикутник, який так само простий, як і рулет. Розподіліть начинку по всьому млинця, відступивши пару сантиметрів від краю, а потім складіть його навпіл двічі. Не забувайте про те, що тісто для млинців з рідкою начинкою повинно бути достатньо щільним, не дірчастим, щоб наповнювач не просочилася назовні.
Для щільних начинок існує кілька простих способів згортання. Якщо ви плануєте приготувати відразу кілька різновидів начинки, то кожен з млинців з цією метою завертайте на свій манер.
Конвертики з млинців з начинкою – один з найпростіших способів згортання млинця. Викладіть начинку прямокутником на один з верхніх країв. Накрийте її верхнім краєм млинчика, а потім підверніть і обидва бічні краї. Коли начинка виявиться майже повністю закрита, скрутіть блін рулетом.
Млинці з начинкою на святковий стіл можна загорнути в трикутники. Викладіть начинку в центр млинця, а потім накрийте його краями з трьох сторін. Повторіть згортання, опустивши верхній кут до основи трикутника і слідом підібравши пару нижніх кутів догори, щоб утворився маленький трикутник, який перевертають гладкою стороною вгору під час подачі.
Наступний спосіб теж простий – це мішечки з млинців з начинкою, для яких наповнювач викладають у центр млинця, краї млинця підбирають і збирають разом, після чого перев'язують. Перед тим, як красиво загорнути млинці з начинкою, не забудьте підготувати те, чим збираєтеся перев'язати мішечок, як правило, виступають фіксатором стебла зеленого лука.