Сьогодні ми будемо готувати рибу під дивовижно красивим і смачним маринадом, який складається з лучка і моркви. Таким дивним стравою можна нагодувати всю сім'ю і гостей почастувати. Рибка, приготовані за нашими рецептами, призведе всіх у захват і вразить своїм неймовірно ніжним смаком. Отже, давайте ми з вами поділимося нашим секретом: як приготувати таку смачну рибу, в граючому яскравим кольором маринаді з цибулею і золотий морквою, а після насолодитись цим чудовим блюдом.
Смажена риба з морквою і цибулею
Інгредієнти: філе хека – 4 половинки; борошно пшеничне – 70 г; сіль – 2 щіпки; масло рослинне – 120 г; перець – за смаком; цибуля ріпчаста (середній)– 2 шт.; морква (велика) – 1 шт.; оцет (9%) – 3 ч. ложки; соєвий соус – 2-3 ч. ложки. Приготування Промиваємо у воді рибне філе і просушуємо його від зайвої вологи серветкою. Не нарізаючи його на шматочки, повністю опускаємо його в перемішаної з сіллю борошні і викладаємо на розігріту великого розміру сковороду з прогрітим в ній маслом. Потім присипаємо тільки з одного боку рибу перцем, щоб борошно прихопила його. Філе обсмажуємо з двох сторін до готовності.
Очищений ріпчасту цибулю тонко нарізаємо на чверть кільця, а морква так само тонко соломкою. На рослинному маслі обсмажуємо їх окремо, до рум'яного кольору. Після з'єднуємо моркву з цибулею разом і додаємо до них соєвий соус з оцтом. Для того щоб смак отриманого маринаду став більш вираженим, йому треба постояти 20 хвилин. Потім його знову перемішуємо і красиво викладаємо поверх обсмаженого філе хека.
Сам вид риби, захованої під золотою морквою і цибулею, закликає до дегустації її на смак.
Риба тушкована в молоці з цибулею і морквою
Інгредієнти: тушка пангасіуса – 1 шт.; борошно – 100 г; сіль – за смаком; масло рослинне – 80 г; морква – 1 шт.; ріпчаста цибуля – 1 шт.; молоко (домашнє) – 200 мл; вершкове масло – 60 г; гірчиця – 1 ч. ложка; дрібно нарізаний свіжий кріп – 1 ст. ложка. Приготування Тушку риби чистимо, омываем водою, прибираємо плавники і дістаємо хребет, а саме філе нарізаємо на не дуже великі шматки. У борошно додаємо пару хороших дрібок солі, перемішуємо і обвалюємо тут рибу, яку після викладаємо в розпечений сотейник, з наявністю в ньому рослинного масла. Обсмажений пангасіус, перекладаємо в каструлю з нержавіючої сталі і кладемо до нього шматочок вершкового масла. Потім розподіляємо поверху, ріпчасту цибулю і моркву, попередньо нарізавши їх на кубики. Розчиняємо в молоці гірчицю і залив їм рибку, ставимо її тушкуватися на конфорки плити, виставивши режим маленького вогню. Тушкуємо все 25 хвилин, а потім додаємо свіжу зелень кропу і тримаємо на такому ж слабенькому вогні ще 4-6 хвилин.
Накладаючи на тарілки готову рибу, піддягаємо її лопаткою знизу так, щоб зверху вона залишалася вкритою овочами.
Риба, маринована з морквою і цибулею
Інгредієнти: свіжоморожені тушки скумбрії – 2 шт.; лавровий лист – 5-7 шт.; велика сіль – 2 ст. ложки; цукровий пісок – 2 ч. ложки; морква (велика) – 1 шт.; цибуля – 2 шт.; оцет – 50 мл; вода – 100 мл; часник – 2 зубки. олія рослинна (нерафінована) – 80 мл Приготування Трохи даємо розморозитися скумбрії, але не повністю, потім чистимо, промиваємо та нарізаємо шматочками, які
пересипаємо сіллю з цукром. Беремо ємність і на дно розміщуємо лавровий лист, а на нього викладаємо шматочки риби.
Кубиками невеликого розміру нарізаємо цибулю. Моркву нарізаємо досить тонкою соломкою або натираємо на тертку. З'єднуємо цибулю з морквою і заливаємо їх оцтом, розведеним водою. Через 25 хвилин віджимаємо овочі від оцтового маринаду, з'єднуємо їх з дрібно нарубаним, попередньо очищеним часником і розкладаємо всі поверх риби. Нерафінованою олією поливаємо рибку з овочами і ставимо туди, де попрохладней на 8 годин, а після рибу можна буде їсти.