Бажаєте зробити корисний і оригінальний сімейний вечерю? Тоді ми допоможемо вам і розповімо, як приготувати в духовці рибу у фользі і здивувати всіх ніжним і оригінальним блюдом, яке підійде до будь-якого гарніру.
Рецепт риби в фользі в духовці
Інгредієнти: тріска – 700 г; олія оливкова – 2 ст. ложки; часник – 2 зубчики; кріп – 1 гілочка; лавровий листочок; спеції ; лимон – 05 шт.; зелену цибулю. Приготування Рецепт запікання риби в духовці у фользі досить простий. Тріску промиваємо, обробляємо, виймаємо нутрощі і зчищають луску. Потім відрізаємо голову, хвіст, плавники і розрізаємо на шматочки. У миску наливаємо оливкова масло, видавлюємо часник через прес і кидаємо рубаний кріп. Додаємо лавровий листочок, розкришений руками, і натираємо рибу приготованим соусом. Деко застеляємо листом фольги, промазуємо його рослинним маслом і розподіляємо рибні шматочки шкірою вниз. Зверху розкладаємо тоненькі скибочки лимона і посипаємо дрібно нашаткованою зеленою цибулькою. Накриваємо зверху листом фольги, загортаємо і відправляємо рибу на 20 хвилин у духовку.
Червона риба у фользі в духовці
Інгредієнти: сьомга – 1 кг; спеції; олія оливкова – 3 ст. ложки; часник – 2 зубчики; соус натуральний соєвий – 2 ст. ложки; імбир подрібнений – 1 ч. ложка; мед рідкий – 1 ст. ложка; лимонна цедра – за смаком; петрушка свіжа. Приготування Рибу потрошимо, промиваємо, розрізаємо уздовж і акуратно виймаємо хребетну кістку. Потім присипаємо сьомгу спеціями за смаком. В оливкове масло додаємо часник, видавлений через спеціальний прес, вливаємо соєвий соус, додаємо тертий імбир, лимонну цедру і кладемо трохи меду. Отриманим соусом промазуємо рибу і посипаємо зверху рубаною петрушкою. Викладаємо сьомгу на деко, застелене листом фольги і щільно загортаємо, піднімаючи краю. Відправляємо деко з рибою запікати у фользі в розігріту духовку і засікаємо 20 хвилин.
Риба в духовці у фользі з картоплею
Інгредієнти: риба – 500 г; масло рослинне – 20 мл; картопля – 500 г; цибулина – 1 шт.; спеції. Приготування Картопля промиваємо і чистимо. Рибу обробити, видаляємо нутрощі, луску і кістки, а потім нарізаємо шматочками. Цибулину очистити і шаткуємо кільцями. Деко застеляємо фольгою, наливаємо трохи масла і викладаємо картоплю, нарізану кружальцями. Підсолюємо його за смаком, розподіляємо рибу і посипаємо зверху її спеціями і кільцями цибулі. Накриваємо щільно листом фольги і запікаємо 40 хвилин в добре розігрітій духовці.
Риба з овочами у фользі в духовці
Інгредієнти: морська риба – 700 г; морква – 2 шт.; масло рослинне – 50 мл; помідори – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; солодкий болгарський перець– 1 шт.; спеції і приправа; зелень свіжа – 1 пучок. Приготування Беремо рибу, відрізаємо плавники, промиваємо й обсушуємо. Потім акуратно розрізаємо вздовж хребта і відокремлюємо філе від кісток. Кожен шматочок посипаємо спеціями і приправами.
Лук очищаємо, тонко шаткуємо кільцями і пасеруємо на розігрітому рослинному маслечко. Тим часом чистимо моркву, шаткуємо на тертці і додаємо до обжарке. Помідори розрізаємо кружечками, а перець подрібнюємо смужками. Тепер робимо з фольги «човники», промазуємо дно кожної маслом і викладаємо спочатку цибулю з морквою, потім рибу, солодкий перець і томати. Підсолюємо страву за смаком, посипаємо рубаною свіжої зеленню, щільно загортаємо і викладаємо заготовки на деко. Запікаємо рибне філе в фользі в духовці хвилин 40 а потім викладаємо страву на порційні тарілочки і подаємо відразу ж на стіл.