Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати неймовірно смачного коропа в духовці у фользі. Використання цього кухонного аксесуара робить рибку особливо ніжною, соковитою і ароматною. Фольга запобігає пересушування страви, а також дозволяє приготувати разом з рибою, овочевий гарнір. Без неї зробити одночасно смачне сусідство риби і овочів досить складно, так як час приготування цих двох складових відрізняється, і в результаті ми отримуємо або сирі овочі, або пересушену рибку. Фольга позбавляє нас від таких неприємностей і дозволяє отримувати завжди відмінний результат.
Короп, запечений в духовці у фользі - рецепт
Інгредієнти: тушка карпа – 1-15 кг; ріпчаста цибуля – 150 г; сметана – 75 г; майонез – 75 г; суміш спецій для риби – за смаком; лимон – 1 шт.; олія рослинна рафінована – 20 мл; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; свіжа зелень. Приготування Для приготування коропа в духовці у фользі цілком вибираємо тушку середнього розміру, очищаємо її від луски, позбавляє від нутрощів і зябер (голову можна залишити або видалити за бажанням) і ретельно промиваємо під холодною проточною водою. Витираємо рибку від вологи серветками і натираємо сумішшю солі, перець і спеції для риби. Збризніть також карпа зовні і всередині черевця соком лимона і залишимо його для маринування на одну годину в холодильнику.
Безпосередньо перед приготуванням в мисочці змішуємо майонез, сметану і рафіновану олію і щедро змащуємо отриманою сумішшю рибку з усіх боків і всередині черевця. Чистимо і шаткуємо кільцями ріпчасту цибулю і змішати з соусом, що залишився. Наповнюємо половиною від загальної кількості цибулевої маси черевце коропа, а з решти викладаємо цибульну подушку для рибини і викладаємо її також на тушку зверху.
Запечатуємо фольгу конвертом і розміщуємо на деку прогрітій до 190 градусів духовки. Скільки запікати коропа у фользі в духовці визначаємо виходячи з розміру тушки і можливостей духової шафи. В середньому при такому температурному режимі знадобиться від двадцяти до сорока хвилин. Потім отвернем фольгу і запечемо до рум'яності ще протягом приблизно десяти хвилин.
Готового коропа перекладаємо на тарілку, прикрашаємо часточками лимона і гілочками свіжої зелені і можемо подавати.
Короп в духовці у фользі з картоплею - рецепт
Інгредієнти: тушка карпа – 1-15 кг; ріпчаста цибуля – 300 г; картопляні бульби – 12 кг; морква – 150 г; майонез – 250 г; суміш спецій для риби – на смак; лимон – 05 шт.; олія рослинна рафінована – 20 мл; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; пряні трави; свіжа зелень. Приготування Готуємо належним чином тушку карпа, натираємо її сіллю, меленим чорним перцем і сумішшю спецій для риби, промазуємо майонезом і робимо на спинці декілька поперечних розрізів. Вставляємо в них по одній часточці лимона і ще кілька вкладаємо в черевце.
Очищаємо і нарізаємо кільцями ріпчасту цибулю, моркву і картоплю. Деко застеляємо двома листами фольги, промасливаем їх і викладаємо на дно подушку з половини лука, а по центру розміщуємо тушку карпа. Картопля, морква і залишився цибулю змішуємо з майонезом і
рослинним маслом, додаємо трохи солі і пряних трав і перемішуємо. Трохи овочевої суміші вкладаємо в черевце, а решту розкладаємо по боках рибки. Прикриваємо деко листом фольги, запечатуємо, стуливши з краями нижніх листів, і ставимо страву у попередньо прогріту до 185 градусів духовку. Витримуємо карпа з овочами у фользі в духовці при такій температурі сорок хвилин, потім верхній аркуш фольги знімаємо, змащуємо овочі і рибу рослинним маслом і запікаємо страву ще тридцять хвилин.
По готовності викладаємо карпа з овочами на блюдо і можемо подавати.