Не секрет, що мариновану скумбрію можна використовувати не тільки як закуску до пива або основне блюдо, але і як інгредієнт для приготування оригінального салату . Її можна знайти в будь-якому магазині, а можна заощадити гроші і приготувати рибу будинку. Ми розповімо вам, як смачно замаринувати скумбрію в домашніх умовах.
Смачно маринована скумбрія в олії з оцтом
Інгредієнти: скумбрія свіжозаморожена – 3 шт.; лавровий сухий листочок – 2 шт. Для маринаду:
часник – 3 зубчики; цибулина – 2 шт.; цукор дрібний – 1 ч. ложка; сіль – щіпка; масло рослинне – 2 ст. ложки; оцет столовий – 3 ст. ложки. Приготування Заморожену скумбрію обполіскуємо теплою водою, відрізаємо хвіст, голову і обробляємо від нутрощів. Після цього рибу розрізаємо на невеликі шматочки. Цибулину очистити і шаткуємо півкільцями. Часник очищаємо і видавлюємо через прес. Потім викладаємо овочі в окрему тарілку, додаємо спеції, цукор і вливаємо столовий оцет і рослинне масло. Ретельно перемішуємо маринад і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. У скляну банку кидаємо на дно лавровий листочок і викладаємо шарами шматочки скумбрії, поливаючи кожен приготовленим маринадом. Ємність щільно закриваємо і ставимо на добу в холодильник. Після закінчення часу, смачна маринована скумбрія в домашніх умовах готова!
Рецепт смачною маринованої скумбрії з морквою
Інгредієнти: свіжозаморожена скумбрія – 1 шт.; морква – 1 шт.; сіль дрібна – 2 ст. ложки; цукор білий – 2 ст. ложки; цибулина – 1 шт.; перець чорний горошком – 5 шт.; столовий оцет – 10 мл; сухий лист лавровий – 2 шт.; кріп свіжий – за смаком; фільтрована вода– 1 л. Приготування Скумбрію попередньо розморожуємо, промиваємо й обсушуємо насухо рушником. Потім очищаємо її від луски, нутрощів і відрізаємо голову, плавники і хвіст. Рубаємо рибу невеликими шматочками. Овочі обробляємо, дрібно шаткуємо. Тепер готуємо маринад: у невеликій каструльці змішуємо всі спеції, додаємо цукор і лавровий лист. Вливаємо фільтровану воду і ставимо посуд на середній вогонь. Доводимо маринад до закипання, а потім знімаємо з плити, додаємо оцет і остуджуємо. Скумбрію викладаємо в чисту скляну банку, прокладаючи шарами підготовлені овочі. Заливаємо рибу розсолом, маринадом і присипаємо подрібненим свіжим кропом. Закриваємо зверху кришкою і прибираємо в холодильник. Через 2 дні смачна маринована скумбрія шматочками буде готова!
Дуже смачна маринована скумбрія в домашніх умовах
Інгредієнти: свіжозаморожена скумбрія – 1 шт.; дрібна сіль – 1 ст. ложка; мелений чорний перець – 1 ч. ложка; цукор дрібний – 1 ст. ложка; часник – 2 зубчики; суміш трав. Приготування Пропонуємо вам ще один цікавий спосіб маринування скумбрії сухим методом. Для цього рибу очищаємо від кісток і нутрощів. Готове філе промиваємо і витираємо паперовою серветкою. В окремій мисці змішуємо цукор зі спеціями, видавлюємо через прес
часник і висипаємо невелику кількість суміші на дно чистого контейнера. Зверху викладаємо шматочки скумбрії шкіркою вниз і присипаємо знову сухим маринадом. Повторюємо шари, а потім накриваємо все поліетиленовим пакетом і прибираємо скумбрію в холодильник. Приблизно через добу в контейнері утворюється рідина, яку обережно зливаємо. Рибні шматочки промиваємо й обсушуємо, виклавши на чисту серветку. Після цього кожен рибний шматочок загортаємо у фольгу і кладемо в контейнер, який прибираємо в холодильник. Приблизно через тиждень маринована сухим способом скумбрія буде повністю готова!