Це блюдо виручає багато людей, які не вживають рибу з-за кісточок, адже морепродукти є необхідно. Також трохи змінивши класичні рецепти можна готувати їх на посаду. Сьогодні ми розглянемо деякі рецепти рибних тюфтельок в томатному соусі.
Тефтелі з рибного фаршу в томатному соусі
Ці рибні тефтелі в томатному соусі гарні для тих, у кого немає часу шукати на кухні і мучитися з обробленням риби, рецепт їх простий і швидкий.
Інгредієнти: рибний фарш – 500 г; яйце відбірне – 1 шт.; цибуля не великий – 3 шт.; рис круглий – 100 г; борошно – 60 г; томатна паста – 140 г; вода – 300 мл; олія оливкова першого холодного віджиму – 50 мл; спеції ; сіль крупна, цукор. Приготування Варимо рис до половини готовності, тим часом подрібнюємо цибулю. Можна ножем, а можна блендером. Рис зварився, відразу відкидаємо його на друшляк - нехай остигає. Тепер змішуємо фарш, цибулю, рис і яйце. Якщо фарш виходить рідкуватий, додаємо дві або три ложки борошна. Солимо, перчимо і не забуваємо про інші приправи. Робимо тюфтельки, валяем їх в борошні і злегка обсмажуємо. Викладаємо їх в каструлю шарами. Тепер дрібно рубаємо цибулю і пасеруємо його. Насипаємо ложку борошна і пасеруємо її разом з цибулею, не забуваючи постійно помішувати. Вливаємо в сковороду томатний сік або розведену томатну пасту, після чого приправляємо спеціями, солимо, додаємо цукор і тушкуємо шість-вісім хвилин. Готовим томатним соусом заливаємо фрикадельки і тушкуємо третину години.
Рибні тефтелі в духовці в томатному соусі
Інгредієнти: нежирне філе риби – 500 г; яйце – 1 шт.; цибуля – 3 головки; рис – 90 г; мелені сухарі – 45 г; пшенична борошно – 30 р; великі помідори – 6 шт.; морква – 2 шт.; перець свіжий солодкий – 1 шт.; томатний морс – 400 мл; вода – 100 мл; олія оливкова – 50 мл; спеції; сіль, цукор. Приготування Спочатку ставимо варитися рис, а поки йде процес двічі пропускаємо філе через м'ясорубку. Теж саме робимо з однією цибулиною, але один раз. Підготовчий етап закінчився. Заважаємо фарш з яйцем і цибулею, за необхідності додаємо панірувальні сухарі, з допомогою яких доводимо суміш до потрібної консистенції. Перчимо і солимо, тепер формуємо кульки і обкачуємо їх у сухарях. Всі отримані рибно-рисові кульки злегка
обсмажуємо, після чого укладаємо в посуд для випікання і займаємося соусом.
Очищаємо і подрібнюємо томати, нарізаємо вузькими брусочками моркву і болгарський перчик. Цибулю ріжемо чвертькільцями і обсмажуємо, після додаємо моркву і перчик. Коли це овочеве тріо обжарилось висипаємо в сковороду томати, а через п'ять хвилин томатний морс, борошно і спеції. Тушкуємо соус хвилин вісім, при необхідності можна додати трохи води. Заливаємо наші рибно-рисові кульки томатно-овочевою сумішшю і ставимо у вже підігріту до 180 градусів духовку на третину години. Ось ви і дізналися, як приготувати рибні тефтелі в томатному соусі в духовці!