Фетучіні – італійські макаронні вироби. А якщо правильно їх приготувати, додавши ніжне соковите куряче м'ясо і смачний вершково-сирний соус, то ви отримаєте неймовірно оригінальне блюдо, яке прикрасить ваш стіл.
Рецепт фетучіні з куркою в вершковому соусі
Інгредієнти: філе куряче – 400 г; макарони фетучіні – 250 г; сир – 50 г; вершки – 100 мл; олія оливкова; спеції. Приготування У глибоку каструлю наливаємо воду і кип'ятимо її на середньому вогні. Тим часом готуємо куряче філе: промиваємо його, обсушуємо і шаткуємо тонкими смужками. Перекладаємо м'ясо в тарілку, посипаємо спеціями і ретельно перемішуємо. Потім ставимо курочку в бік і маринуємо 20 хвилин. Закипілу воду підсолюємо, додаємо макарони і, помішуючи, варимо їх 15 хвилин. Після цього відкидаємо фетучіні в друшляк, а потім перекладаємо в глибоку миску. Поливаємо оливковою олією, акуратно розмішуємо лопаткою і прикриваємо кришкою. Подрібнюємо сир на середній тертці і висипаємо в чисту глибоку тарілку.
У сковороду наливаємо масло, прогріваємо його, викладаємо курячі шматочки і обсмажуємо їх хвилин 10 до золотистої скоринки. Після того як м'ясо підрум'яниться, викладаємо його в тарілку. Сковороду повертаємо назад на плиту, вливаємо крижану воду, а через кілька хвилин вводимо вершки, зменшуємо вогонь і доводимо масу до закипання. Приправляємо соус спеціями і всипаємо половину тертого сиру. Як тільки він повністю розчиниться, відправляємо куряче м'ясо і тушкуємо хвилин 5-7.
По закінченні часу і викладаємо зварені макарони і перемішуємо. Потім вимикаємо плиту, даємо італійському страві настоятися, розкладаємо пасту фетучіні з куркою в вершковому соусі по тарілках і посипаємо кожну порцію залишилися сиром!
Фетучіні з куркою і грибами у вершковому соусі
Інгредієнти: макарони фетучіні – 120 г; куряче філе – 180 г; борошно – 1 ст. ложка; білі гриби – 150 г; сметана – 50 мл; курячий бульйон – 50 мл; часник – 1 зубчик; зелена цибуля; спеції. Приготування Фетучіні відварюємо і відкидаємо на друшляк. У мисці змішуємо сметану і всипаємо борошно. Поступово вливаємо бульйон і підсолюємо за смаком. Курячі грудки подрібнюємо тонкими смужками, а гриби обробляємо і рубаємо пластинами. Викладаємо м'ясо, зелена цибуля і часник посуд мультиварки, закриваємо кришку і включаємо програму «Випічка» на 5 хвилин. Далі вводимо сметанную суміш і, не закриваючи кришку, продовжуємо тушкувати страву до загустіння. Після цього подаємо фетучіні з куркою в мультиварці до столу.