Відчути смак і аромат іспанської кухні, можна приготувати чудові другі страви із смаженого рису, рецепти яких пропонуємо доповнити креветками. Це страва підкуповує своєю оригінальністю, досить простим приготуванням і, звичайно ж, неймовірним насиченим смаком.
Смажений рис з креветками і куркою - рецепт
Інгредієнти: креветки – 450 г; філе курячої грудки – 390 г; рис пропарений – 220 г; бульйон курячий – 05 л; цибуля ріпчаста – 85 м; часник – 3-4 зубчики; перець солодкий болгарський – 120 г; паста томатна – 30 г; заморожений зелений горошок – 150 г; оливкова олія – 55 мл; куркума – 05 ч. ложки; базилік сушений – 1 ч. ложка; паприка мелена – на смак; мелений чорний перець; сіль; Приготування Очищаємо часникові зубки, раздавливаем їх, закладаємо в сковороду з прогрітим оливковою олією. Даємо підрум'янитися, витягаємо з масла і викидаємо. У часникове масло додаємо попередньо очищений і нашатковану півкільцями ріпчасту цибулю і пасеруємо його до м'якості. Куряче філе промиваємо проточною холодною водичкою, обсушуємо, ріжемо тоненькими брусочками і викладаємо до цибулі. Коли м'ясо обсмажиться і посвітлішає, додаємо попередньо очищений і нарізаний дрібненько болгарський перець і смажимо, помішуючи, ще пару хвилин.
Тепер додаємо томатну пасту, перемішуємо і додаємо заздалегідь ретельно промитий пропарений рис. Обсмажуємо все разом протягом хвилини, приправляємо масу куркумою, меленою паприкою, чорним перцем і базиліком, перемішуємо і починаємо потроху додавати гарячий курячий бульйон. Кожна порція повинна вбратися рисом перед додаванням наступного. Після вбирання всього бульйону пробуємо рисинків на м'якість і при необхідності додаємо його ще трохи.
В кінці приготування закладаємо в сковороду креветки і зелений горошок, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімального, прикриваємо сковороду кришкою і прогріваємо масу ще пару хвилин.
Рис з креветками в мультиварці – простий рецепт
Інгредієнти: креветки – 450 г; рис пропарений – 350 г; бульйон курячий – 05 л; цибуля ріпчаста – 85 м; перець солодкий болгарський – 120 г; помідори – 150 г; лимон – 1/4 шт.; оливкова олія – 55 мл; шафран – 05 ч. ложки; мелений чорний перець; сіль; Приготування Шафран запарюємо окропом і залишаємо на двадцять хвилин. У мультикастрюлю наливаємо оливкову олію, закладаємо попередньо подрібнену цибулю і пасеруємо його в режимі «Випічка» або «Смаження» до прозорості, потім додаємо попередньо добре промитий рис і смажимо ще три хвилини. Тепер закладаємо в чашу пристрою нарізані томати, болгарський перець, вливаємо гарячий бульйон, шафран і додаємо сіль і перець. Перемикаємо прилад на режим «Рис» і готуємо до завершення програми. Потім додаємо в блюдо скибочки лимона, даємо йому настоятися двадцять хвилин, і можемо подавати.