Вернуться назад Распечатать

Картопля, запечена в духовці зі сметаною

Картопля, запечена в духовці зі сметаною
Картопля для нас як другий хліб. Страви з неї часто присутні на нашому столі. З цієї статті ви дізнаєтеся, як зробити картопля зі сметаною в духовці. Просто, швидко, дуже смачно, а плюс до всього ще й корисно.

Картопля зі сметаною і часником в духовці


Інгредієнти:

  • картопля – 2 кг;

  • часник – 2 зубчики;

  • сметана – 100 г;

  • сушена паприка – 5 г;

  • мелений перець – 5 р;

  • кріп подрібнений – 5 г;

  • сіль;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Очищену картоплю нарізаємо скибочками. Кладемо в миску, посипаємо сіллю, притрушиваем спеціями і розмішуємо. Тепер додаємо сметанку, знову перемішуємо і залишаємо на чверть години. Викладаємо картоплю в змащену маслом форму і відправляємо в духовку. Через півгодинки при 200 градусах смачне і ароматне блюдо буде готово!

    Картопля в духовці зі сметаною і сиром


    Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;

  • сир – 200 г;

  • масло вершкове 73% жирності – 25 г;

  • сметана – 450 г;

  • сіль;

  • спеції.


  • Приготування
    Очищену картоплю ріжемо тоненькими скибочками. Форму промазуємо вершковим маслом, викладаємо тоненький шар картоплі, змащуємо його сметаною, солимо і притрушиваем спеціями. Потім наносимо шар тертого сиру. Потім знову всі верстви повторюємо. Ставимо форму в духовку і готуємо 25 хвилин при 200 градусах.

    Рецепт картоплі запеченого в духовці зі сметаною і куркою


    Інгредієнти:

  • картопля – 650 г;

  • сметана – 400 мл;

  • сир – 300 г;

  • цибуля – 100 г;

  • філе курки – 500 г;

  • лист лавровий – 1-2 шт.;

  • сіль;

  • чорний мелений перець;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Очищену картоплю ріжемо, як кому більше подобається. Поміщаємо її в форму, додаємо сіль, спеції, приблизно столову ложку рослинного масла і перемішуємо. Курку ріжемо шматочками, солимо, перчимо. Додаємо до неї нашатковану півкільцями цибулю. Даємо промаринуватися приблизно півгодини. Приблизно половину сметани викладаємо до картоплі і добре перемішуємо. Решту викладаємо до курки з цибулею. Теж перемішуємо і тепер з'єднуємо всі разом. Щоб уникнути підгоряння верху прикриваємо форму фольгою і в добре нагрітій духовці запікаємо близько 40 хвилин. А далі знімаємо фольгу, наносимо шар тертого сиру і запікаємо ще 15 хвилин до рум'яності.

    Картопля, запечена зі сметаною і грибами


    Інгредієнти:

  • картопля великого розміру – 4-5 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • гриби – 500 г;

  • сметана – 1 склянка;

  • сир – 150 г;
  • Картопля, запечена в духовці зі сметаною

  • масло вершкове;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Форму змащуємо вершковим маслом. Картоплю ріжемо тонкими скибочками і покласти її у форму в 2 шари. Далі розкладаємо нарізану кільцями цибулю і присаливаем. Гриби ріжемо кубиками, злегка обсмажуємо їх і викладаємо на цибулю. Зверху поливаємо сметаною, притрушиваем тертим сиром і запікаємо 40 хвилин в добре нагрітій духовці. А потім лопаткою ділимо страву на порційні шматочки і кличемо всіх насолоджуватися неповторним смаком. Приємного апетиту!