Курятина – саме звичне м'ясо для більшості жителів землі. Одна з найбільш смачних частин курячої тушки – стегенця, м'яса на них досить багато і воно не таке сухе як на грудці.
Відомо безліч цікавих рецептів, але, в будь-якому випадку, вам краще вибирати свіжі охолоджені курячі стегна від місцевих виробників, хоча, звичайно і заморожені годяться.
Як можна смачно приготувати курячі стегенця в духовці?
Геніальність і витонченість цього рецепта саме в тому, що крім м'яса і солі нам не потрібні ніякі інші продукти.
Інгредієнти: курячі стегна на кісточці – 6 шт.; сіль. Приготування Готувати можна в формі з бортиком і кришкою або використовуємо фольгу. Включаємо заздалегідь вогонь в духовій шафі. Розморожені і промиті стегенця обсушуємо чистою серветкою і трохи присаливаем. Злегка розігріваємо форму і змащуємо курячим жиром. Викладаємо стегенця на деко, накриваємо кришкою або затягуємо-запаковуємо фольгою. Тепер поміщаємо форму в духовку на півгодини, оптимальна температура – близько 200 градусів.
Знімаємо фольгу або кришку (можна збризнути м'ясо водою або пивом, близько 50 мл) і відправляємо форму в духовку, нехай далі запікається у відкритому вигляді. Температуру трохи знижуємо. Діючи таким чином, ми отримаємо смачні ароматні запечені курячі стегенця з рум'яною хрусткою скоринкою. Якщо хочете, подайте окремо приготовлений соус . Гарнір під це страва підходить будь, вино можна вибрати світле столове або пиво.
Дуже можливо, що зазвичай ви так і готуєте курячі стегенця, ну, а якщо цей геніально простий рецепт набрид, тоді для вас наступний.
Як приготувати курячі стегенця без кістки на сковороді?
Це блюдо в паназиатском стилі.
Інгредієнти: курячі стегна – 2-3 шт.; цибуля ріпчаста – 05 шт.; перець солодкий червоний – 1 шт.; часник – 2 зубчики; зелень (кінза, петрушка, лемонграс); кунжутна олія; перець пекучий червоний; лимон і/або лайм. Приготування М'ясо і шкіру зрізаємо з кісточок – це піде на бульйон. Чисте філе нарізаємо невеликими шматочками, солодкий перець і цибулю – короткою соломкою. М'ясо з цибулею й овочами обсмажуємо в олії з кунжуту на сильно розігрітій сковороді. Зменшуємо вогонь і доводимо протягом 15 хвилин. Активно струшуємо сковороду і перемішуємо вміст лопаткою. Загальний час приготування – не більше 20 хвилин. До закінчення процесу додаємо сік лимона і/або лайма, пекучий перець, часник і зелень. Можна додати трохи соєвого соусу. Як гарнір краще в цьому варіанті вибрати рис, локшину та/або молоду стручкову квасолю.