Вернуться назад Распечатать

Курка в соусі каррі

Курка в соусі каррі
Неймовірно пікантний смак і пряний аромат курки в соусі каррі пробуджує апетит і викликає найприємніші враження. Крім того це блюдо з індійським акцентом має приємний сонячний колір.
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати курку в соусі карі, то наступні рецепти спеціально для вас.

Курка в соусі каррі з вершками - рецепт


Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 750 г;

  • цибуля ріпчаста – 100 г;

  • морква – 75 г;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • вершки – 275 мл;

  • каррі – 15 г;

  • олія рафінована рослинна – 10 г;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль.


  • Приготування
    Для приготування курки в соусі каррі промите і обсушенное куряче філе ріжемо на кубики середньої величини і закладаємо їх у сковорідку з прогрітим рафінованим рослинним маслом. Даємо м'ясу час для підрум'янення всіх бочков, періодично помішуючи, а потім додаємо заздалегідь очищений і нашатковану цибулька, перетерту на тертці моркву, дрібненько нарубаний часник і обсмажуємо все разом до м'якості овочів.
    Тепер додаємо карі, перемішуємо, вливаємо вершки, доводимо до смаку сіллю і меленим чорним перцем, прогріваємо до кипіння на помірному вогні, помішуючи, протушиваем протягом п'яти хвилин і можемо подавати.
    На гарнір до такої курки можна подати відварну картоплю або рис.

    Курка, запечена в соусі каррі з овочами і кокосовим молоком


    Інгредієнти:

  • курка – 950 г;

  • цибуля ріпчаста – 75 г;

  • морква – 75 г;

  • заморожений зелений горошок – 75 г;

  • зелений перець чилі – 1 шт.;

  • зелена цибуля – 2 стебла;

  • ізюм – 100 г;

  • молоко кокосове – 320 мл;

  • натертий свіжий імбир – 15-20 г;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • каррі – 25 г;

  • спеції;

  • мелений чорний перець;

  • сіль;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Курку промиваємо, обсушуємо, розбираємо на порційні шматочки, приправляємо сіллю, меленим чорним
    Курка в соусі каррі
    перцем, підрум'янюємо з усіх сторін на сковороді з розпеченим рафінованим маслом і перекладаємо у форму для запікання або казан. У тому ж маслі пасеруємо цибулю і моркву протягом п'яти хвилин, потім додаємо горошок, подрібнений часник, імбир, зелений лук і перець чилі, попередньо вийнявши з нього серцевину з насінням. Обсмажуємо ще пару хвилин, всипаємо каррі і родзинки, вливаємо кокосове молоко, доводимо соус до смаку сіллю і спеціями і виливаємо його до курки, рівномірно розподіляючи. Ставимо ємність з стравою в заздалегідь розігріту до 195 градусів духовку і запікаємо протягом тридцяти-сорока хвилин, попередньо затягнувши фольгою або прикривши кришкою.