Неймовірно пікантний смак і пряний аромат курки в соусі каррі пробуджує апетит і викликає найприємніші враження. Крім того це блюдо з індійським акцентом має приємний сонячний колір.
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати курку в соусі карі, то наступні рецепти спеціально для вас.
Курка в соусі каррі з вершками - рецепт
Інгредієнти: філе курячої грудки – 750 г; цибуля ріпчаста – 100 г; морква – 75 г; часник – 1-2 зубчики; вершки – 275 мл; каррі – 15 г; олія рафінована рослинна – 10 г; мелений чорний перець – за смаком; сіль. Приготування Для приготування курки в соусі каррі промите і обсушенное куряче філе ріжемо на кубики середньої величини і закладаємо їх у сковорідку з прогрітим рафінованим рослинним маслом. Даємо м'ясу час для підрум'янення всіх бочков, періодично помішуючи, а потім додаємо заздалегідь очищений і нашатковану цибулька, перетерту на тертці моркву, дрібненько нарубаний часник і обсмажуємо все разом до м'якості овочів.
Тепер додаємо карі, перемішуємо, вливаємо вершки, доводимо до смаку сіллю і меленим чорним перцем, прогріваємо до кипіння на помірному вогні, помішуючи, протушиваем протягом п'яти хвилин і можемо подавати.
На гарнір до такої курки можна подати відварну картоплю або рис.
Курка, запечена в соусі каррі з овочами і кокосовим молоком
Інгредієнти: курка – 950 г; цибуля ріпчаста – 75 г; морква – 75 г; заморожений зелений горошок – 75 г; зелений перець чилі – 1 шт.; зелена цибуля – 2 стебла; ізюм – 100 г; молоко кокосове – 320 мл; натертий свіжий імбир – 15-20 г; часник – 2-3 зубчики; каррі – 25 г; спеції; мелений чорний перець; сіль; рослинне масло. Приготування Курку промиваємо, обсушуємо, розбираємо на порційні шматочки, приправляємо сіллю, меленим чорним
перцем, підрум'янюємо з усіх сторін на сковороді з розпеченим рафінованим маслом і перекладаємо у форму для запікання або казан. У тому ж маслі пасеруємо цибулю і моркву протягом п'яти хвилин, потім додаємо горошок, подрібнений часник, імбир, зелений лук і перець чилі, попередньо вийнявши з нього серцевину з насінням. Обсмажуємо ще пару хвилин, всипаємо каррі і родзинки, вливаємо кокосове молоко, доводимо соус до смаку сіллю і спеціями і виливаємо його до курки, рівномірно розподіляючи. Ставимо ємність з стравою в заздалегідь розігріту до 195 градусів духовку і запікаємо протягом тридцяти-сорока хвилин, попередньо затягнувши фольгою або прикривши кришкою.