Вернуться назад Распечатать

Стегенця в духовці

Стегенця в духовці
Курятина – саме доступне і просте у приготуванні м'ясо. В залежності від власних уподобань, ви можете готувати червоне або біле м'ясо: перше виходить більш соковитим за рахунок наявності жиру, тому на нього ми сьогодні і зосередимо свою увагу. Найсмачніші рецепти стегенець в духовці зібрані у цьому матеріалі.

Курячі стегенця з картоплею в духовці


Додатковим плюсом червоного м'яса є ще й те, що одночасно з ним в духовці можна запікати овочі. По-перше, час приготування м'яса і овочів практично зрівнюється, а по-друге, всі інгредієнти на деку будуть просочуватися курячим жиром і соком.
Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 780 г;

  • брюссельська капуста - 430 г;

  • картопля (маленький) - 540 г;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • прованські трави - 1/2 ст. ложки.


  • Приготування
    Застеліть деко фольгою і розподіліть на ньому овочі: розрізану навпіл капусту і невеликі картопляні бульби. Полийте овочі половиною олії і приправити сіллю. Стегенця також натріть сіллю, збризніть залишилися олією і посипати прованськими травами. Розподіліть курятину в центрі деко і поставте стегенця з картоплею в духовку на півгодини при 220 градусах.

    Рецепт курячих стегенець в духовці


    Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 780 г;

  • бальзамічний оцет - 55 мл;

  • гранатовий соус - 55 мл;

  • мед - 35 мл;

  • оливкова олія - 15 мл


  • Приготування
    Спершу приготуйте маринад для курячих стегенець в духовці. З'єднайте оцет, гранатовий сік, мед і масло оливи. Помістіть курятину в готову суміш і залиште промаринуватися аж до доби. Після закінчення часу викладіть стегна на деко і обсушити серветками. Поставте птицю в духовку на 10 хвилин при 220. В цей час розмістіть на вогні сотейник з маринадом і уваривайте його аналогічний період часу. Змащуючи стегна глазур'ю кожні 5 хвилин, запікайте їх ще 15-20 хвилин.
    Стегенця в духовці

    Як приготувати курячі стегенця в духовці?


    Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 6 шт;

  • сік пари апельсин;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • соєвий соус - 45 мл;

  • гілочки розмарину - 2 шт.;

  • цукор - 5 г;

  • часник - 3 зубки.


  • Приготування
    Перед тим, як запекти курячі стегенця в духовці, замаринуйте їх в суміші апельсинового соку, олії оливи, пюрированного часнику, сої, розтертого цукру і розмарину протягом ночі. На наступний день запікайте стегна 25-30 хвилин при 220 градусах, не забуваючи періодично змащувати шкіру на стегнах залишками маринаду.