Курятина – саме доступне і просте у приготуванні м'ясо. В залежності від власних уподобань, ви можете готувати червоне або біле м'ясо: перше виходить більш соковитим за рахунок наявності жиру, тому на нього ми сьогодні і зосередимо свою увагу. Найсмачніші рецепти стегенець в духовці зібрані у цьому матеріалі.
Курячі стегенця з картоплею в духовці
Додатковим плюсом червоного м'яса є ще й те, що одночасно з ним в духовці можна запікати овочі. По-перше, час приготування м'яса і овочів практично зрівнюється, а по-друге, всі інгредієнти на деку будуть просочуватися курячим жиром і соком.
Інгредієнти: курячі стегенця - 780 г; брюссельська капуста - 430 г; картопля (маленький) - 540 г; оливкова олія - 45 мл; прованські трави - 1/2 ст. ложки. Приготування Застеліть деко фольгою і розподіліть на ньому овочі: розрізану навпіл капусту і невеликі картопляні бульби. Полийте овочі половиною олії і приправити сіллю. Стегенця також натріть сіллю, збризніть залишилися олією і посипати прованськими травами. Розподіліть курятину в центрі деко і поставте стегенця з картоплею в духовку на півгодини при 220 градусах.
Рецепт курячих стегенець в духовці
Інгредієнти: курячі стегенця - 780 г; бальзамічний оцет - 55 мл; гранатовий соус - 55 мл; мед - 35 мл; оливкова олія - 15 мл Приготування Спершу приготуйте маринад для курячих стегенець в духовці. З'єднайте оцет, гранатовий сік, мед і масло оливи. Помістіть курятину в готову суміш і залиште промаринуватися аж до доби. Після закінчення часу викладіть стегна на деко і обсушити серветками. Поставте птицю в духовку на 10 хвилин при 220. В цей час розмістіть на вогні сотейник з маринадом і уваривайте його аналогічний період часу. Змащуючи стегна глазур'ю кожні 5 хвилин, запікайте їх ще 15-20 хвилин.
Як приготувати курячі стегенця в духовці?
Інгредієнти: курячі стегенця - 6 шт; сік пари апельсин; оливкова олія - 35 мл; соєвий соус - 45 мл; гілочки розмарину - 2 шт.; цукор - 5 г; часник - 3 зубки. Приготування Перед тим, як запекти курячі стегенця в духовці, замаринуйте їх в суміші апельсинового соку, олії оливи, пюрированного часнику, сої, розтертого цукру і розмарину протягом ночі. На наступний день запікайте стегна 25-30 хвилин при 220 градусах, не забуваючи періодично змащувати шкіру на стегнах залишками маринаду.