Запікання в фользі допоможе врятувати від пересихання навіть дієтичне біле м'ясо птиці. Крім того, що фольга виступить в якості бар'єру, який утримує вологу всередині конверта, вона також допоможе м'яса рівномірно пропектися і разом з будь-якими додатками на ваш розсуд. Нижче ми обговоримо різноманітні варіанти приготування курячого філе в фользі в духовці.
Куряче філе в духовці у фользі – рецепт
Хочете приготувати повноцінний обід в одному конверті з фольги, тоді беріть на озброєння цю нехитру технологію приготування. В рамках рецепта нижче ми будемо використовувати корисну крупу кіноа, але замінити її можна звичайної гречкою, рисом або пшоном.
Інгредієнти: крупа кіноа - 1 ст.; курятина - 195 г; креветки - 130 г; ковбаса чорізо - 115 г; горошок - 1 ст.; паприка - 1 ч. ложка; курячий бульйон - 490 мл Приготування Поверніть кілька аркушів фольги в 2-3 рази і зберіть краї так, щоб вийшов прямокутник з бортиками. Розподіліть обрану крупу між пакетами, не забувши попередньо сполоснути її. Далі розкладіть шматочки курятини, креветочні хвости, і ковбасу. Посипте все перцем і паприкою. Зверху накрийте блюдо другим листом фольги, згортаючи краю разом. Влийте курячий бульйон, щільно запечатайте конверт і запікайте куряче філе в фользі в духовці 35-40 хвилин при 190 градусах.
Філе курячої грудки в фользі в духовці
Ще одне просте і очевидне додаток до курятині – овочі, які, після запікання, стануть ідеальним здоровим гарніром до білого м'яса. Як гарнір краще використовувати сезонні, але не дуже тверді плоди, щоб вони встигали пропектися одночасно з м'ясом.
Інгредієнти: філе куряче - 4 шт.; соус барбекю - 115 мл; кабачок - 180 г; солодкий перець - 90 г; спаржа - 7-8 стручків. Приготування Промивши і обсушивши курятину, змастіть її соусом барбекю. Овочі розділіть на кружечки середньої товщини і розподіліть по листам фольги разом зі спаржею. Зверху викладіть курятину, накрийте всі другим листом фольги і скріпіть його краю разом. Приготування курячого філе в фользі в духовці займе близько півгодини при 190 градусах.
Соковите куряче філе в духовці у фользі
Інгредієнти: куряче філе - 680 г; оливкова олія - 35 мл; солодкий перець - 145 г; фіолетовий цибулю - 145 г; сік одного лимона; томати - 180 р. Приготування Розділіть цибулю і солодкий перець на шматочки однакового розміру. Помідори наріжте скибочками побільше, як і саму курятину. Покладіть овочі та птицю на лист фольги і полийте сумішшю масла з цитрусовим соком. Залиште конверти з фольги в духовій шафі на півгодини при 180 градусах. Готову птицю з овочами можна є просто так чи викладати в коржик або лаваш, і сервірувати з соусом на основі йогурту або сметани.
Куряче філе фаршироване в духовці у фользі
Крім того, що ви можете запікати овочі поряд з куркою, ви також можете наповнити ними куряче філе. Знову ж, головну роль тут відіграє саме правильний вибір овочів, які повинні бути досить м'якими і соковитими для того, щоб приготуватися одночасно з філе.
Інгредієнти: сир моцарелла - 75 г; жменя зелені базиліка; томати черрі - 10 шт.; бальзамічний оцет - 15 мл; кабачок - 75 г; куряче філе - 2 шт. (по 180 г). Приготування Подрібніть зелень базиліка і з'єднайте її з шматочками томатів, моцарели і кабачків. Полийте суміш бальзамічним оцтом і оливковою олією. Куряче філе відбийте і посипте сіллю. Розподіліть овочеву начинку з одного з країв м'яса, скрутіть його в рулет і зафіксуйте шпажкою. Оберніть філе фольгою і залиште в духовій шафі на 25 хвилин при 200 градусах.