Якщо вам набридла звичайна куртина, то спробуйте приготувати фаршировані курячі стегенця. В якості наповнювача для них можуть виступати практично будь-які доповнення, ми ж зупинимося на найбільш популярних: сирі, грибах і чорносливом.
Курячі стегенця фаршировані грибами
Начинками для фаршированих курячих стегенець без кістки можуть виступати навіть інші види м'яса. У цьому рецепті ми використовуємо вже готові натуральні сосиски які доповнимо грибами, журавлиною і ароматними травами.
Інгредієнти: курячі стегна - 780 г; оливкова олія - 35 мл; ріпчаста цибуля - 75 г; жменю сушеної журавлини; печериці - 165 г; пармезан - 55 г; щіпка сушеного шавлії; натуральні ковбаски - 220 г; сухе біле вино - 115 мл; хлібні крихти - 55 р. Приготування Обережно вийміть кістка з курячих стегон, а саме м'ясо злегка відбийте. Подрібніть цибулю і припустіть його у краплі оливкової олії. Додайте гриби, дочекайтеся повного випаровування вологи, після чого всипте шавлія і викладіть м'ясний фарш. Дайте фаршу схопитися рум'янцем, після чого влийте вино і залиште рідина випарується. Готову начинку приправте і змішайте з хлібними крихтами, тертим пармезаном і висушеними ягодами. Розподіліть начинку по одному з країв відбитого м'яса, скрутіть в рулет і зафіксуйте ниткою. Підрум'яньте курячі стегенця фаршировані грибами і сиром на сковороді, а потім доведіть до готовності в духовій шафі 35 хвилин при 190 градусах.
Курячі стегенця фаршировані чорносливом
Ще один рецепт фаршированих курячих стегенець об'єднує, здається, не поєднувані смаки: солодкуватий чорнослив, солоний сир фета і хрусткий бекон, які на ділі ідеально доповнюють один одного, так і саму птицю.
Інгредієнти: курячі стегна - 840 г; часник сушений - 1 ч. ложка; жменя чорносливу ; жменя сушених томатів; скибочки бекону - 45 г; сир фета - 95 г; шпинат - 65 р. Приготування Видаливши кістки, відбийте м'якоть стегенець і, приправивши сіллю з сушеним часником, відкладіть в сторону. Припустіть листя шпинату, поки з них не вийде вся зайва волога. Змішайте зелень з чорносливом, нарізаними помідорами і обсмаженими шматочками бекону. Додайте до начинки фету і викладіть її поверхні стегон. Скрутіть м'ясо рулетом, зафіксуйте ниткою і викладіть на деко. Випікайте курячі стегенця фаршировані сиром, протягом півгодини при 220 градусах.