Вернуться назад Распечатать

Фаршировані курячі стегенця

Фаршировані курячі стегенця
Якщо вам набридла звичайна куртина, то спробуйте приготувати фаршировані курячі стегенця. В якості наповнювача для них можуть виступати практично будь-які доповнення, ми ж зупинимося на найбільш популярних: сирі, грибах і чорносливом.

Курячі стегенця фаршировані грибами


Начинками для фаршированих курячих стегенець без кістки можуть виступати навіть інші види м'яса. У цьому рецепті ми використовуємо вже готові натуральні сосиски які доповнимо грибами, журавлиною і ароматними травами.
Інгредієнти:

  • курячі стегна - 780 г;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • жменю сушеної журавлини;

  • печериці - 165 г;

  • пармезан - 55 г;

  • щіпка сушеного шавлії;

  • натуральні ковбаски - 220 г;

  • сухе біле вино - 115 мл;

  • хлібні крихти - 55 р.


  • Приготування
    Обережно вийміть кістка з курячих стегон, а саме м'ясо злегка відбийте. Подрібніть цибулю і припустіть його у краплі оливкової олії. Додайте гриби, дочекайтеся повного випаровування вологи, після чого всипте шавлія і викладіть м'ясний фарш. Дайте фаршу схопитися рум'янцем, після чого влийте вино і залиште рідина випарується. Готову начинку приправте і змішайте з хлібними крихтами, тертим пармезаном і висушеними ягодами. Розподіліть начинку по одному з країв відбитого м'яса, скрутіть в рулет і зафіксуйте ниткою. Підрум'яньте курячі стегенця фаршировані грибами і сиром на сковороді, а потім доведіть до готовності в духовій шафі 35 хвилин при 190 градусах.

    Курячі стегенця фаршировані чорносливом


    Ще один рецепт фаршированих курячих стегенець об'єднує, здається, не поєднувані смаки: солодкуватий чорнослив, солоний сир фета і хрусткий бекон, які на ділі ідеально доповнюють один одного, так і саму птицю.
    Інгредієнти:
    Фаршировані курячі стегенця


  • курячі стегна - 840 г;

  • часник сушений - 1 ч. ложка;

  • жменя чорносливу ;

  • жменя сушених томатів;

  • скибочки бекону - 45 г;

  • сир фета - 95 г;

  • шпинат - 65 р.


  • Приготування
    Видаливши кістки, відбийте м'якоть стегенець і, приправивши сіллю з сушеним часником, відкладіть в сторону. Припустіть листя шпинату, поки з них не вийде вся зайва волога. Змішайте зелень з чорносливом, нарізаними помідорами і обсмаженими шматочками бекону. Додайте до начинки фету і викладіть її поверхні стегон. Скрутіть м'ясо рулетом, зафіксуйте ниткою і викладіть на деко. Випікайте курячі стегенця фаршировані сиром, протягом півгодини при 220 градусах.