Баранина, запечена в духовці у фользі, має гарний зовнішній вигляд і неповторний аромат. Страви з неї прикрасять не тільки ваш повсякденний стіл, але і будь-яке торжество. А правильно підібраний маринад допоможе вам зробити м'ясо неймовірно ніжним, м'яким і приголомшливо соковитим. Давайте дізнаємося з вами деякі секрети, як приготувати баранину в духовці у фользі.
Баранина, запечена у фользі
Інгредієнти: баранина – 15 кг; цибулина – 2 шт.; олія оливкова – за смаком; винний оцет – 05 ч. ложки; спеції. Приготування М'ясо промиваємо, робимо зверху невеликі надрізи і заповнюємо їх подрібненої лаврушкой і часником. Після цього натираємо спеціями і відставляємо в сторону. У мисці змішати оливкове масло з оцтом, ароматними травами і промазуємо цією сумішшю баранину. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і викладаємо на лист фольги. Зверху викладаємо м'ясо, щільно загортаємо все, струшуємо гарненько і прибираємо на 4 години в холодильник. Після цього запікаємо страву в розігрітій духовці 3 години до готовності.
Рецепт баранини в духовці у фользі з овочами
Інгредієнти: баранина – 500 г; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; картопля – 5 шт.; помідори – 3 шт.; спеції ; вода – 05 ст. Приготування М'ясо промиваємо і натираємо спеціями. Овочі обробляємо і крупно нарізаємо. Потім застеляємо форму листом фольги, складаємо баранину з овочами в форму, збризкуємо рослинним маслом і вливаємо трохи оводи. Щільно загортаємо і відправляємо страву на 15 години в розігріту духовку, вибравши температуру 200 градусів.
Баранина, запечена у фользі в духовці з курагою
Інгредієнти: баранина – 3 кг; курага – 100 г; часник – 3 зубчики; олія оливкова – 3 ст. ложки; розмарин – за смаком. Для соусу:
сушений розмарин; бульйон м'ясний – 600 мл; борошно – 1 ст. ложка. Приготування Тушку промазуємо маслом і ножем робимо по всій поверхні м'яса невеликі надрізи. Очищений часник змішуємо з курагою, розмарином і шпигуємо цією сумішшю баранину. Потім натираємо спеціями і викладаємо на лист фольги. Щільно загортаємо і запікаємо 2 години. Не гаючи часу, готуємо соус: у м'ясний бульйон додаємо борошно, кип'ятимо і кидаємо спеції і розмарин. Перед подачею до столу поливають баранину цією сумішшю і прикрашаємо за бажанням рубаною зеленню.
Баранина з картоплею в фользі в духовці
Інгредієнти: м'якоть баранини – 500 г; картопля – 2 шт.; сметана – 2 ст. ложки; спеції. Приготування Баранину ріжемо шматочками. Картоплю чистимо, шаткуємо невеликими скибочками і змішуємо з м'ясом в каструлі. Потім додаємо сметану, додаємо приправи і ретельно перемішуємо. Деко застеляємо фольгою, викладаємо баранину з картоплею, загортаємо і запікаємо при температурі 200 градусів близько години.
Рулет з баранини в духовці у фользі
Інгредієнти: баранина – 800 г; паста томатна – 1 ст. ложка; сметана 20% – 1 ст. ложка; соус табаско – 1 ст. ложка; цукор – 1 ч. ложка; гірчиця – 1 ч. ложка; спеції; яйце – 1 шт.; часник – 2 зубчики; борошно – 2 ч. ложки; свіжа зелень – 1 пучок. Приготування Часник чистимо, подрібнюємо і змішуємо з томатною пастою, соусом і рубаною зеленню. Потім додаємо борошно, цукор і перемішуємо. Окремо збиваємо яйце зі сметаною і гірчицею. М'ясо нарізаємо тонкими пластами і злегка відбиваємо. Підсолюємо, перчимо за смаком, промазуємо один шматок томатною пастою і звертаємо щільним рулетом. Другий шар змащуємо сметанним соусом і обертаємо їм підготовлений рулет. Третій – знову промазуємо томатною пастою і обертаємо перші два і т. д. Багатошаровий м'ясний рулет загортаємо фольгою і відправляємо запікатися на 15 години в розігріту духовку.