Вернуться назад Распечатать

Чіпси в домашніх умовах

Чіпси в домашніх умовах
Чіпси в домашніх умовах, виходять неймовірно смачними, хрусткими і абсолютно нешкідливими. Давайте дізнаємося з вами як їх зробити самостійно і здивувати гостей оригінальної домашньої закускою.

Рецепт картопляних чіпсів в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • картопля – 5 шт.;

  • олія оливкова – 10 мл;

  • приправи – за смаку.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, промиваємо, обсушуємо і шаткуємо тонкими кружечками, використовуючи спеціальний овочевий ніж. Потім перекладаємо в глибоку миску, збризкуємо оливковою маслом і ретельно перемішуємо руками. Беремо зручний деко застеляємо його папером, промазуємо поверхню рослинним маслом і викладаємо рівним шаром картопляні шматочки. Випікаємо чіпси в домашніх умовах в духовці до хрусткого стану та придбання красивого золотистого відтінку. Після цього пересипаємо їх в глибоку тарілку і приправляємо за смаком сухими травами.

    Картопляні чіпси в домашніх умовах в мікрохвильовці


    Інгредієнти:

  • картопля молода – 10 шт.;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Картоплю чистимо і тоненько шаткуємо, використовуючи ніж або овочерізку. Потім розкладаємо скибочки на аркуші паперу для випічки, промазаної рослинним маслом. Підсолюємо чіпси, посипаємо улюбленими спеціями і відправляємо на кілька хвилин у мікрохвильовку. Слідкуйте уважно за ступенем готовності і, як тільки овочеві скибочки підрум'яняться, вимикаємо прилад і спробуємо готовий продукт на смак. Ось і все, корисні і натуральні чіпси в домашніх умовах в мікрохвильовці готові!

    Чіпси в домашніх умовах на сковороді


    Інгредієнти:

  • картопля молода – 10 шт.;

  • масло рослинне – 500 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити чіпси в домашніх умовах, картоплю чистимо, шаткуємо тонкими кружечками і ретельно обсушуємо за допомогою серветок. У глибокій сковороді розігріваємо олію, а потім акуратно викладаємо картопляні скибочки і обсмажуємо до золотистого кольору. Овочі періодично перевертаємо, щоб вони рівномірно приготувалися. Після цього витягуємо чіпси шумівкою і витираємо паперовим рушником. Підсолюємо закуску до смаку, заправляємо сухими травами і насолоджуємося приголомшливим смаком домашніх чіпсів.

    М'ясні чіпси в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 600 р.


  • Для маринаду:

  • коричневий цукор – 5 ст. ложок;

  • часник – 3 шт.;

  • оцет – 2 ст. ложки;

  • соєвий соус – 3 ст. ложки;

  • мелений коріандр;

  • порошок каррі – щіпка;

  • лайм – 1 шт.;

  • свіжа петрушка.


  • Приготування
    Для приготування чіпсів в домашніх умовах, беремо м'ясо, промиваємо його і прибираємо на 5 хвилин в морозильну камеру. Далі нарізаємо смужками і злегка відбиваємо молотком. Окремо в мисці змішуємо коричневий цукор з оцтом, видавлюємо кілька зубчиків часнику, вливаємо соєвий соус, лаймовий сік і кидаємо спеції і дрібно січену петрушку. М'ясо викладаємо в великий пластиковий пакет, заливаємо маринадом, закриваємо і відправляємо в холодильник на 10 годин. Духовку заздалегідь прогріваємо до 100 градусів. Деко застеляємо листом пергаментного паперу, зверху розкладаємо смужки м'яса і готуємо 45 хвилин, щоб м'ясо добре просушилось і з нього вся волога випарувалася.

    Чіпси в домашніх умовах з лаваша

    Чіпси в домашніх умовах

    Інгредієнти:

  • вірменський тонкий лаваш – 1 шт.;

  • сметана нежирна – 2 ст. ложки;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування
    Лаваш ріжемо однаковими маленькими шматочками, промазуємо кожен сметаною і викладаємо на сухе деко. Потім посипаємо майбутні чіпси сіллю і будь-якими спеціями. Після цього відправляємо заготовку в духовку на 15 хвилин, встановивши температуру на 200 градусів.