Чіпси, приготовлені в домашніх умовах – оригінальна і корисна закуска. Вони виходять дуже смачними, хрусткими і абсолютно нешкідливими. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти.
Чіпси в домашніх умовах на сковороді
Інгредієнти: картопля – 1 кг; масло рослинне – 1 л; сушені трави і приправи; сіль дрібна. Приготування Картопля ретельно промиваємо, витираємо рушником, очищаємо і нарізаємо плоскими тонкими кружечками. Потім часточки викладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. У сковороду наливаємо рослинне масло, розігріваємо його до кипіння і зменшуємо вогонь. Картопляні скибочки виймаємо з води, відкидаємо на друшляк, а потім акуратно кидаємо в киплячу маслечко. Як тільки вони стануть золотистими, обережно виймаємо їх і розкладаємо на кухонному рушник, щоб вбралося все зайве масло. Готові домашні чіпси висипаємо на тарілку, посипаємо спеціями за смаком і подаємо в якості закуски до столу.
Як зробити чіпси із картоплі в духовці?
Інгредієнти: картопля – 5 шт.; олія оливкова – 2 ст. ложки; спеції – за смаком. Приготування Для приготування чіпсів в домашніх умовах в духовці, картоплю чистимо, обполіскуємо і шаткуємо тоненькими скибочками за допомогою спеціального ножа. Потім збризкуємо овочеві скибочки оливковою олією і перемішуємо руками. Деко вистилаємо пергаментом папером, змащуємо маслом і розкладаємо картопляні часточки рівним шаром. Відправляємо в розігріту духовку і випікаємо 10 хвилин, встановивши температуру шафи на 190 градусів. Готові овочеві чіпси перекладаємо на тарілку, присипаємо сушеними травами і спеціями за смаком.
Чіпси в домашніх умовах в мікрохвильовці
Інгредієнти: картопля молода – 5 шт.; масло рослинне – 3 ст. ложки; спеції. Приготування Рецепт приготування чіпсів в домашніх умовах досить простий. Першим ділом очищаємо картоплю, промиваємо та нарізаємо її тоненькими скибочками. Тепер беремо папір, промазуємо її маслом, обрізаємо по розмірів тарілки і викладаємо картопляні шматочки. Змащуємо зверху рослинним маслом, посипаємо спеціями і відправляємо їх у мікрохвильову піч на 3 хвилини, встановивши максимальну потужність.
Яблучні чіпси в домашніх умовах
Інгредієнти: яблука зелені – 5 шт.; мелена кориця – за смаком. Приготування Яблука, не очищаючи від шкірки, нарізаємо тонкими кільцями. Духовку заздалегідь запалюємо і прогріваємо до 110 градусів. Викладаємо фрукти на деко, присипаємо зверху корицею і випікаємо 30 хвилин. Після цього перевертаємо яблука на іншу сторону і підсушуємо ще півгодини до хрусткого стану.
Як зробити бурякові чіпси в домашніх умовах?
Інгредієнти: олія оливкова – 30 мл; буряк – 400 г; морська сіль – 1 ч. ложка. Приготування Буряк промиваємо, обсушуємо, очищаємо і нарізаємо дуже тонкими кільцями. Викладаємо їх у миску, поливаємо оливковою олією і добре перемішуємо руками. Духовку заздалегідь прогріваємо, викладаємо овочеві скибочки рівним шаром на пекарську папір і підсушуємо в духовці приблизно 15 хвилин. Після цього, перевертаємо і залишаємо підрум'янюватися до готовності. Потім знімаємо бурякові чіпси з листа, остуджуємо, посипаємо морською сіллю і пробуємо на смак.
М'ясні чіпси в домашніх умовах
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 500 г; спеції . Приготування М'ясо обробляємо, нарізаємо ножем на тонкі пластини, накриваємо плівкою і злегка відбиваємо кухонним молотком. Потім розкочуємо качалкою і викладаємо отримані заготовки на решітку. Приправляємо м'ясо спеціями і відправляємо в духовку, підставивши вниз деко для вытопившегося жиру. Висушуємо чіпси приблизно 15 години при температурі 100 градусів. Через 40 хвилин акуратно перевертаємо кожен скибочку на іншу сторону і підрум'янюємо.