Пропонуємо прості, але цікаві рецепти приготування млинчиків з несолодкої начинкою, які можна подати і в будні і до святкового столу. Також для дотримуються посту і вегетаріанців - представляємо пісний варіант страви.
Рецепт тіста для млинців з начинкою
Інгредієнти: молоко – 500 мл; яйця – 3 шт.; цукровий пісок – 25 г; борошно пшеничне – 280-320 г; олія рафінована рослинна – 35 мл; сіль – 5 р. Приготування Яйця збиваємо з сіллю і цукровим піском за допомогою міксера або віночка до отримання однорідності, а потім вливаємо тепле молочко і знову збиваємо. Тепер потроху підсипаємо просіяне пшеничне борошно і перемішуємо вінчиком. Отримавши консистенцію тесту, як рідка сметана, припиняємо додавання борошна, вливаємо олію і перемішуємо.
Випікаємо млинці традиційно на розпеченій сковороді, перед першим випіканням змастивши її олією. Наступні млинці можна випікати на сухій сковороді, так як в тісті вже присутній масло.
Млинці з куркою і грибами мішечками
Інгредієнти: млинці готові; печериці – 250 г; куряче філе – 250 г; цибуля ріпчаста – 25 г; пір'я зеленої цибулі; вершки – 75 мл; твердий сир – 55 г; сіль – за смаком; мелений чорний перець – за смаком. Приготування Спочатку промиваємо куряче філе, заливаємо підсоленою водою і варимо до готовності на помірному вогні. Потім даємо охолонути й нарізаємо дрібненькими кубиками.
Поки м'ясо вариться, приготуємо млинці, скориставшись рецептом вище.
Очищений і нашатковану дрібненькими кубиками ріпчасту цибулю пасеруємо на рафінованій олії протягом п'яти хвилин. Потім закладаємо попередньо промиті і дрібно нарізані гриби і смажимо до випаровування рідини і легкого підрум'янення. Тепер закладаємо подрібнене куряче м'ясо і вливаємо вершки. Доводимо суміш до смаку сіллю і меленим чорним перцем, прогріваємо трохи, але не кип'ятимо.
У центр млинця накладаємо ложку начинки, збираємо його краю і перев'язуємо пір'ям зеленого лука. Отримуємо свого роду мішечок. Формуємо так всі млинці.
Перед подачею укладаємо млинцеві мішечки на промаслений деко і відправляємо на сім хвилин в попередньо розігріту до 185 градусів духовку.
Рецепт пісних млинців з начинкою
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно – 160 г; гречана мука – 160 г; сода – 05 ч. ложки; сіль – 025 ч. ложки; кислота лимонна – щіпка; вода фільтрована – 500 мл; Для начинки:
лісові гриби або печериці – 450 г; цибуля ріпчаста – 250 г; часник – 2 зубці; гречана крупа – 120 г; сіль – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; спеції; рослинна рафінована олія. Приготування Гречану крупу перебираємо, промиваємо, заливаємо склянкою підсоленої води і варимо під кришкою на повільному вогні до готовності. Для більш насиченого смаку водичку можна замінити овочевим бульйоном . Відварюємо також в окремій посудині і попередньо промиті грибочки.
Поки вариться каша і гриби, приготуємо млинці. У воді розчиняємо сіль і, потроху підсипаючи просіяне пшеничне та гречане борошно, заводимо тісто, додаємо в кінці замісу соду і лимонну кислоту, перемішуємо і залишаємо на десять хвилин. Потім печемо млинці традиційно
на розігрітій сковороді, попередньо промазав її рослинним маслом.
По готовності відкидаємо гриби на друшляк і даємо стекти. У ємності, підходить для приготування в духовці з'єднуємо гречану кашу, нарізані гриби, нарізаний і спассерованний на рафінованій олії ріпчасту цибулю, доводимо масу до смаку сіллю і перцем і додаємо спеції за бажанням. Розміщуємо начинку на п'ятнадцять хвилин в попередньо прогрітій до 200 градусів духовці. Потім додаємо в гречку з грибами очищений і видавлений часник, перемішуємо, наповнюємо отриманою масою млинці і звертаємо конвертиком.