Вернуться назад Распечатать

Млинчики з начинкою - рецепти

Млинчики з начинкою - рецепти
Пропонуємо прості, але цікаві рецепти приготування млинчиків з несолодкої начинкою, які можна подати і в будні і до святкового столу. Також для дотримуються посту і вегетаріанців - представляємо пісний варіант страви.

Рецепт тіста для млинців з начинкою


Інгредієнти:

  • молоко – 500 мл;

  • яйця – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • борошно пшеничне – 280-320 г;

  • олія рафінована рослинна – 35 мл;

  • сіль – 5 р.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з сіллю і цукровим піском за допомогою міксера або віночка до отримання однорідності, а потім вливаємо тепле молочко і знову збиваємо. Тепер потроху підсипаємо просіяне пшеничне борошно і перемішуємо вінчиком. Отримавши консистенцію тесту, як рідка сметана, припиняємо додавання борошна, вливаємо олію і перемішуємо.
    Випікаємо млинці традиційно на розпеченій сковороді, перед першим випіканням змастивши її олією. Наступні млинці можна випікати на сухій сковороді, так як в тісті вже присутній масло.

    Млинці з куркою і грибами мішечками


    Інгредієнти:

  • млинці готові;

  • печериці – 250 г;

  • куряче філе – 250 г;

  • цибуля ріпчаста – 25 г;

  • пір'я зеленої цибулі;

  • вершки – 75 мл;

  • твердий сир – 55 г;

  • сіль – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком.


  • Приготування
    Спочатку промиваємо куряче філе, заливаємо підсоленою водою і варимо до готовності на помірному вогні. Потім даємо охолонути й нарізаємо дрібненькими кубиками.
    Поки м'ясо вариться, приготуємо млинці, скориставшись рецептом вище.
    Очищений і нашатковану дрібненькими кубиками ріпчасту цибулю пасеруємо на рафінованій олії протягом п'яти хвилин. Потім закладаємо попередньо промиті і дрібно нарізані гриби і смажимо до випаровування рідини і легкого підрум'янення. Тепер закладаємо подрібнене куряче м'ясо і вливаємо вершки. Доводимо суміш до смаку сіллю і меленим чорним перцем, прогріваємо трохи, але не кип'ятимо.
    У центр млинця накладаємо ложку начинки, збираємо його краю і перев'язуємо пір'ям зеленого лука. Отримуємо свого роду мішечок. Формуємо так всі млинці.
    Перед подачею укладаємо млинцеві мішечки на промаслений деко і відправляємо на сім хвилин в попередньо розігріту до 185 градусів духовку.

    Рецепт пісних млинців з начинкою


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • пшеничне борошно – 160 г;

  • гречана мука – 160 г;

  • сода – 05 ч. ложки;

  • сіль – 025 ч. ложки;

  • кислота лимонна – щіпка;

  • вода фільтрована – 500 мл;


  • Для начинки:

  • лісові гриби або печериці – 450 г;

  • цибуля ріпчаста – 250 г;

  • часник – 2 зубці;

  • гречана крупа – 120 г;

  • сіль – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • спеції;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    Гречану крупу перебираємо, промиваємо, заливаємо склянкою підсоленої води і варимо під кришкою на повільному вогні до готовності. Для більш насиченого смаку водичку можна замінити овочевим бульйоном . Відварюємо також в окремій посудині і попередньо промиті грибочки.
    Поки вариться каша і гриби, приготуємо млинці. У воді розчиняємо сіль і, потроху підсипаючи просіяне пшеничне та гречане борошно, заводимо тісто, додаємо в кінці замісу соду і лимонну кислоту, перемішуємо і залишаємо на десять хвилин. Потім печемо млинці традиційно
    Млинчики з начинкою - рецепти
    на розігрітій сковороді, попередньо промазав її рослинним маслом.
    По готовності відкидаємо гриби на друшляк і даємо стекти. У ємності, підходить для приготування в духовці з'єднуємо гречану кашу, нарізані гриби, нарізаний і спассерованний на рафінованій олії ріпчасту цибулю, доводимо масу до смаку сіллю і перцем і додаємо спеції за бажанням. Розміщуємо начинку на п'ятнадцять хвилин в попередньо прогрітій до 200 градусів духовці. Потім додаємо в гречку з грибами очищений і видавлений часник, перемішуємо, наповнюємо отриманою масою млинці і звертаємо конвертиком.