Олійну рибу, незважаючи на її дивовижний і спокусливий смак, потрібно вживати з обережністю і невеликими порціями. Вміст у ній специфічних жирів досить високо і не кожен організм зможе правильно переробити їх, не викликаючи неприємних наслідків.
Але якщо ви впевнені у своєму здоров'ї і бажаєте поласувати справжнім рибним делікатесом, то пропонуємо деякі рецепти приготування масляної риби.
Як приготувати стейк з масляної риби в духовці - рецепт
Інгредієнти: масляна риба (стейки) – 750 г; сік лимона – 20 мл; розмарин свіжий – 2 гілочки; мелений білий перець – за смаком; часник – 2-3 зубчики; оливкова олія – 20 мл; сіль – за смаком. Приготування Промиваємо стейки масляної риби проточною водою, обсушуємо, приправляємо сіллю, меленим білим перцем і натираємо сумішшю оливкової олії, лимонного соку, очищеного і видавленого часнику і дрібно нарубаних голочок свіжого розмарину.
Далі можна діяти двома способами: запекти стейки в фользі, попередньо обернувши кожен з них і розмістивши на деку в прогрітій до 180 градусів духовці і витримавши протягом тридцяти хвилин. Або просто розкласти рибу на деко і смажити при температурному режимі 200 градусів до бажаної рум'яності.
По готовності викладаємо рибні стейки на серветки або паперовий рушник і даємо вбратися зайвому жиру. Потім перекладаємо на блюдо і можемо подавати.
Як приготувати масляну рибу на сковороді гриль з овочами - рецепт
Інгредієнти: філе масляної риби – 850 г; лимонний сік – 20 мл; картопляні бульби – 320 г; печериці свіжі – 320 г; спаржа – 180 г; заморожена смородина – 75 г; оливкова олія; сушений базилік – за смаком; орегано – за смаком; розмарин – за смаком; мелений білий перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Спочатку замаринуем рибку. Промите і обсушенное філе приправляємо сіллю, перцем, лимонним соком, невеликою кількістю оливкової олії, додаємо сушені або подрібнені свіжі трави, перемішуємо
акуратно і залишаємо в холодильнику на деякий час.
Тим часом обсмажуємо до готовності очищений і нарізаний картопля і грибочки, з'єднуємо разом в сковороді, додаємо ягоди смородини, сіль, перець, бажані прянощі і свіжу зелень петрушки, припускаємо на несильному спеці кілька хвилин, і знімаємо з вогню. Одночасно відварюємо до готовності спаржу.
Філе риби обтираем серветкою від маринаду і викладаємо на сковороду гриль. Витримуємо по чотири-сім хвилин з кожного боку, залежно від товщини шматка, і подаємо до столу з обсмаженими овочами і спаржею.