Риба – продукт смачний, ніжний і корисний. З цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати сметанний соус для риби і як далі зробити рибку під цим соусом.
Риба, запечена у сметанному соусі
Інгредієнти: філе морської риби (минтай, хек) – 1 кг; яйця – 1 шт.; цибуля середнього розміру – 2 шт.; сметана – 200 г; гірчиця – 1 ч. ложка; сир (Російський, Голландський) – 120 г; сіль; спеції ; рослинна олія; кріп – півпучка; борошно. Приготування Філе хека нарізаємо шматочками. У миску насипати борошно, сіль, спеції і розмішуємо. Обвалюємо рибу в паніровці і викладаємо її на деко з бортиками, який попередньо змастили маслом. Цибулю шаткуємо півкільцями і пасеруємо його на олії. Готуємо сметанний соус для запікання риби: сметану з'єднайте з яйцями, гірчицею, сіллю і подрібненим кропом. Туди ж додаємо і обсмажену цибулю. Заливаємо рибку отриманим соусом, зверху засипаємо тертим сирком і запікаємо до апетитної рум'яності при 200 градусах.
Річкова риба під сметанним соусом в духовці
Інгредієнти: карасі – 4-5 шт.; сметана – 200 г; цибуля – 3 шт.; подрібнена зелень кропу – 2 ст. ложки; подрібнена зелень петрушки – 2 ст. ложки; сіль; перець. Приготування Карасиків добре миємо, чистимо, потрошимо і знову моєму. Щоб менше відчувалися кісточки, по поверхні рибки робимо насічки приблизно на відстані 5 мм Натираємо їх сіллю і перцем. Цибулю чистимо, ріжемо кільцями. Викладаємо його на дно дека, попередньо промазанного маслом. Сметану підсолюємо, перчимо, додаємо зелень. Поливаємо тушки рибки отриманим соусом і викладаємо на деко на подушку з лука. Запікаємо 30 хвилин в помірно нагрітій духовці. Потім поливаємо рибку соком, що виділився і готуємо ще півгодинки.
Рецепт риби в сметанному соусі
Інгредієнти: філе риби – 05 кг; цибуля – 120 г; сметана – 200 г; зелень – 40 г; часник – 3 зубчики; масло рослинне – 1 ст. ложка; чорний мелений перець – щіпка; сіль. Приготування Філе риби розморожуємо, нарізаємо порційними шматочками, солимо, перчимо й залишаємо хвилин на 30. Цибулю шаткуємо півкільцями. Відправляємо його на сковороду і на рослинному маслечко обсмажуємо до золотистого кольору. Дрібненько кришимо зелень. Часник пропускаємо через прес або теж дрібно кришимо. Рибне філе обсмажуємо на сковороді до рум'яності. У сметану додаємо смажену цибулю, часник, зелень і спеції за смаком. Заливаємо рибку соусом. Після закипання рідини зменшуємо вогонь і доводимо страву до готовності. Приємного апетиту!