Вернуться назад Распечатать

Риба в сметанному соусі

Риба в сметанному соусі
Риба – продукт смачний, ніжний і корисний. З цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати сметанний соус для риби і як далі зробити рибку під цим соусом.

Риба, запечена у сметанному соусі


Інгредієнти:

  • філе морської риби (минтай, хек) – 1 кг;

  • яйця – 1 шт.;

  • цибуля середнього розміру – 2 шт.;

  • сметана – 200 г;

  • гірчиця – 1 ч. ложка;

  • сир (Російський, Голландський) – 120 г;

  • сіль;

  • спеції ;

  • рослинна олія;

  • кріп – півпучка;

  • борошно.


  • Приготування
    Філе хека нарізаємо шматочками. У миску насипати борошно, сіль, спеції і розмішуємо. Обвалюємо рибу в паніровці і викладаємо її на деко з бортиками, який попередньо змастили маслом. Цибулю шаткуємо півкільцями і пасеруємо його на олії. Готуємо сметанний соус для запікання риби: сметану з'єднайте з яйцями, гірчицею, сіллю і подрібненим кропом. Туди ж додаємо і обсмажену цибулю. Заливаємо рибку отриманим соусом, зверху засипаємо тертим сирком і запікаємо до апетитної рум'яності при 200 градусах.

    Річкова риба під сметанним соусом в духовці


    Інгредієнти:

  • карасі – 4-5 шт.;

  • сметана – 200 г;

  • цибуля – 3 шт.;

  • подрібнена зелень кропу – 2 ст. ложки;

  • подрібнена зелень петрушки – 2 ст. ложки;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Карасиків добре миємо, чистимо, потрошимо і знову моєму. Щоб менше відчувалися кісточки, по поверхні рибки робимо насічки приблизно на відстані 5 мм Натираємо їх сіллю і перцем. Цибулю чистимо, ріжемо кільцями. Викладаємо його на дно дека, попередньо промазанного маслом. Сметану підсолюємо, перчимо, додаємо зелень. Поливаємо тушки рибки отриманим соусом і викладаємо на деко на подушку з лука. Запікаємо 30 хвилин в помірно нагрітій духовці. Потім поливаємо рибку соком, що виділився і готуємо ще півгодинки.

    Рецепт риби в сметанному соусі


    Інгредієнти:

  • філе риби – 05 кг;

  • цибуля – 120 г;

  • сметана – 200 г;

  • зелень – 40 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • чорний мелений перець – щіпка;
  • Риба в сметанному соусі

  • сіль.


  • Приготування
    Філе риби розморожуємо, нарізаємо порційними шматочками, солимо, перчимо й залишаємо хвилин на 30. Цибулю шаткуємо півкільцями. Відправляємо його на сковороду і на рослинному маслечко обсмажуємо до золотистого кольору. Дрібненько кришимо зелень. Часник пропускаємо через прес або теж дрібно кришимо. Рибне філе обсмажуємо на сковороді до рум'яності. У сметану додаємо смажену цибулю, часник, зелень і спеції за смаком. Заливаємо рибку соусом. Після закипання рідини зменшуємо вогонь і доводимо страву до готовності. Приємного апетиту!