Запікання риби у фользі в духовці – здорова і смачна альтернатива іншим способам приготування. Завдяки конверту з фольги рибні шматочки ідеально пропікаються у власному соку і насичуються ароматами і смаками тих добавок, якими ви вирішите їх доповнити.
Риба у фользі в духовці – рецепт
Ще один плюс запікання у фользі полягає в тому, що шматочки риби можна готувати одночасно з гарніром, при цьому ні гарнір, ні риба, не пересихають і обмінюються своїми смаками під час приготування.
Інгредієнти: картопля - 165 г; філе сьомги - 2 шт. (по 180 г); великий апельсин - 1 шт.; лимон - 1 шт. Приготування Секрет одночасного приготування картоплі і ніжного рибного філе полягає в нарізці. Наріжте бульби тонкими поперечними шматками, злегка полийте маслом і приправити. Ще краплю олії вилийте на фольгу і змастіть її. Кожне рибне філе викладіть поверх картопляних слайсів, полийте маслом і цитрусовим соком, а потім приправте пучкою морської солі. Запечатайте краю кожного з листів фольги в конверт, після чого помістіть конверти в розігріту до 200 градусів духовку. Приготування риби в фользі в духовці займе близько півгодини.
Як запекти рибу в духовці у фользі – рецепт
Часник і вершкове масло здатні зробити смачніше практично будь-яку страву, але коли справа доходить до делікатного рибного філе, завжди варто бути обережним, щоб не перебити смак. В рамках цього рецепта можна використовувати будь щільне філе білої риби.
Інгредієнти: рибне філе - 740 г; лимонний сік - 30 мл; часникові зубки - 2 шт.; вершкове масло - 25 г; щіпка пластівців чилі; зелень петрушки - 1 ст. ложка. Приготування Видавити лимонний сік в сотейник і відправте слідом пюрированные часникові зубки. Покладіть пластівці чилі, дрібку солі і залиште все увариваться, поки кількість лимонного соку не випарується до обсягу рівного столовій ложці. Зніміть посуд з вогню і покладіть в неї масло. Коли масло повністю розтопиться, змастіть отриманою сумішшю рибне філе і посипте петрушкою. Оберніть рибу фольгою запікайте 14 хвилин при 190 градусах.
Фарширована риба з овочами у фользі в духовці
Інгредієнти: тушки палтуса - 2 шт.; кабачок - 65 г; цибуля ріпчаста - 35 г; солодкий перець - 1 шт.; жменя петрушки і кінзи; лимон - 1 шт. Приготування Підготуйте овочі, нарізавши їх кружечками середньої товщини. Збризніть овочі половинкою лимона, краплею оливкової олії і приправити за смаком. Пару аркушів фольги змастіть залишилися олією. Випатрану і очищену тушку збризніть залишилися лимонним соком, натріть сіллю. Наповніть черевну порожнину риб підготовленими овочами. Оберніть тушки фольгою і запікайте 20-25 хвилин при 190 градусах.
Як готувати червону рибу у фользі в духовці?
Риба в азіатському маринаді готується елементарно просто і за короткий час, а в результаті виходить повноцінне гаряче, годящееся для подачі на банкеті.
Інгредієнти: філе сьомги - 780 г; рисовий оцет - 15 мл; сушений імбир, часник - по 1 ст. ложці; соєвий соус - 35 мл; мед - 65 мл; щіпка пластівців чилі; кунжутна олія - 15 мл; зелень цибулі. Приготування Натріть лист фольги і саме рибне філе оливковою олією. На краплі олії обсмажте часник з імбиром близько 30 секунд, а потім влийте оцет, соєвий соус і мед. Як тільки маринад дійде до кипіння, приправити його кунжутним маслом і чілі пластівцями. Покрийте філе маринадом і вилийте будь-які залишки зверху. Запакувавши філе в конверт, запікайте його 14 хвилин при 190 градусах, потім розгорніть конверт, зберіть залишки маринаду, полийте їм філе і залиште рибу під грилем ще на пару хвилин.