Риба, запечена у фользі в духовці – неймовірно смачне, соковите блюдо, яке просто тане в роті. Така страва стане справжнім прикрасою вашого столу і прекрасно підійде до будь-якого гарніру.
Червона риба у фользі в духовці
Інгредієнти: спеції ; червона риба (філе) – 1 кг; лимон – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; лавровий лист. Приготування Філе риби промиваємо та нарізаємо невеликими, але рівними шматочками. Форму для випічки застеляємо харчовою фольгою і викладаємо на дно цибулю, очищений і нашатковану кільцями. Додаємо кілька лаврових листочків і розкладаємо лимон, порубаний кружечками. Кожен рибний скибочку натираємо спеціями і розподіляємо у формі, поливаючи зверху лимонним соком. Після цього накриваємо все фольгою. Засікаємо приблизно 30 хвилин, виставивши температуру 200 градусів. Готову страву подаємо з будь-яким соусом і гарніром.
Риба з овочами у фользі в духовці
Інгредієнти: хек – 700 г; морква – 2 шт.; помідори – 3 шт.; цибулина – 1 шт.; перець болгарський – 1 шт.; масло рослинне – 3 ст. ложки; приправа – за смаком; спеції; свіжа зелень – 1 пучок. Приготування Беремо морську рибу, акуратно відрізаємо плавники і промиваємо її. Потім обсушуємо, ріжемо уздовж і відокремлюємо від кісток. Готове філе обполіскуємо, підсолюємо за смаком і натираємо приправами. Очищену цибулину шаткуємо півкільцями і пасеруємо кілька хвилин на розігрітому маслечко. Морква обробляємо і крупно натираємо, а помідори розрізаємо тонкими кружечками. Солодкий перець розрізаємо навпіл, виймаємо насіння і подрібнюємо кубиками. На дно форми викладаємо лист фольги, формуємо бортики, промазуємо дно маслом і викладаємо шар цибулі. Потім розподіляємо рибне філе, посипаємо болгарським перцем і викладаємо шар помідорів. Трохи підсолюємо блюдо, загортаємо щільно фольгою і випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готову рибку з овочами посипаємо рубаною зеленню, викладаємо на порційні тарілочки і подаємо на стіл.
Філе риби у фользі в духовці
Інгредієнти: риба – 500 г; олія оливкова ; часник – 2 зубчики; лимон – 1 шт.; коріандр – 1 ч. ложка; спеції. Для соусу:
помідор – 1 шт.; авокадо – 1 шт.; спеції; часник – 2 зубчики. Приготування Рибу обробити, відокремлюємо від кісток і філе нарізаємо порційними шматочками. У невелику миску наливаємо оливкову олію, додаємо спеції, коріандр і видавлюємо через прес часник. Лимон шаткуємо тонкими часточками. Рибу підсолюємо, натираємо приготованою сумішшю і маринуємо 20 хвилин. На фольгу викладаємо кілька кружалець лимона, потім шматочки риби і загортаємо фольгу. Запікаємо 20 хвилин, а тим часом готуємо соус. Для цього очищаємо авокадо, виймаємо кісточки і скроплюємо соком лимона. З помідора знімаємо шкірку і рубаємо м'якоть невеликими шматочками. Потім подрібнюємо все в блендері, додаємо часник, видавлений через прес, і підсолюємо за смаком. Подаємо готову рибу з будь-яким гарніром, полив зверху оригінальним соусом.
Фарширована риба у фользі в духовці
Інгредієнти: скумбрія – 1 шт.; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; кабачок – 200 г; спеції; олія рослинна; оцет яблучний – 1 ст. ложка; лимон, журавлина, свіжа зелень для прикраси. Приготування Всі овочі промиваємо, чистимо і шаткуємо тонкою соломкою. Потім викладаємо їх на сковорідку, наливаємо олію і злегка обсмажуємо, приправляючи спеціями за смаком. Рибу обробити, видаляють нутрощі, а потім замочуємо в яблучному оцті, посипаємо сіллю і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Після цього викладаємо її на фольгу і фаршируємо овочевий начинкою. Далі туго перев'язуємо ниткою, загортаємо у фольгу і запікаємо рибу в духовці 25 хвилин.