Вернуться назад Распечатать

М'ясо з грибами в сметанному соусі

М'ясо з грибами в сметанному соусі
Чудово ніжним, соковитим і ароматним виходить м'ясо, приготоване з грибами в сметанному соусі . Можна насолоджуватися вершковим смаком страви з грибною ноткою в чистому вигляді або урізноманітнити його додатковим набором спецій.

Тушковане м'ясо з грибами в сметані


Інгредієнти:

  • телятина або свинина – 750 г;

  • цибуля ріпчаста – 120 г;

  • печериці – 450 г;

  • сметана жирністю 20-25% – 260 г;

  • вершкове масло – 100 г;

  • спеції на вибір – за смаком;

  • суміш мелених перців – за смаком;

  • сіль.


  • Приготування
    Для гасіння з грибами в сметані можна взяти будь-яке м'ясо, але ідеальним варіантом все ж буде м'якоть свинини або телятини. Отже, промиваємо його добряче в холодній воді, витираємо насухо і розрізаємо на брусочки розміром не більше двох з половиною сантиметрів. Ріпчасту цибулю і моркву очищаємо і шаткуємо півкільцями або кубиками і соломкою відповідно.
    М'ясо і овочі обсмажуємо на різних сковорідках в розпустити вершковому маслі до підрум'янення, а потім з'єднуємо разом в одній з них. Туди ж закладаємо попередньо вимиті і нарізані четвертинками гриби і обсмажуємо все разом, помішуючи, протягом десяти хвилин. Потім приправляємо страву сіллю, меленої сумішшю перців, додаємо інші спеції на свій вибір і смак, а також викладаємо сметану. Перемішуємо все хорошенечко, прикриваємо сковороду кришкою, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімальної. Тушкуємо м'ясо з грибами в сметані протягом двадцяти-тридцяти хвилин.

    М'ясо з білими грибами в сметанному соусі в духовці - рецепт


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини або яловичини – 750 г;

  • цибуля ріпчаста – 150 г;

  • гриби білі (свіжі) – 350 г;

  • сметана – 250 г;

  • рослинне масло – 100 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • твердий сир – 75 г;

  • спеції на свій вибір і смак;

  • чорний мелений перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Для приготування страви спочатку ретельно промиваємо білі гриби, подрібнюємо їх, заливаємо підсоленою водою і відварюємо протягом десяти хвилин, а потім зливаємо на друшляк і даємо гарненько стекти.
    Тим часом промите і обсушенное м'ясо розрізаємо на скибочки товщиною близько півтора сантиметрів і відбиваємо кухонним молоточком, прикривши попередньо харчовою плівкою. Потім підрум'янюємо м'ясні шматочки на розпеченому маслі з двох сторін і викладаємо на дно промасленим форми для запікання. В кінці обсмажування обов'язково приправимо м'ясо сіллю, меленим чорним перцем і бажаними спеціями.
    Очищаємо, шаткуємо півкільцями і обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі до прозорості цибулю, а потім закладаємо гриби і витримуємо на вогні середньої інтенсивності протягом десяти хвилин. В кінці смаження присаливаем грибну масу, а також приправляємо перцем і спеціями. Викладаємо грибочки з цибулею в форму на м'ясо зверху і заливаємо сумішшю збитого яйця, сметани, натертого сиру, приправленою сіллю, перцем і бажаними спеціями.
    Розміщуємо форму з стравою в попередньо прогрітій до 185 градусів духовці на двадцять-тридцять хвилин або до бажаної рум'яності.
    При подачі можна прикрасити страву листочками свіжої зелені.

    М'ясо з грибами в сметані в мультиварці - рецепт


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини або телятини – 550 г;

  • цибуля ріпчаста 175 г;

  • гриби будь – 250 г;

  • сметана – 150 г;

  • вершкове масло – 50 г;

  • газована вода – 200 мл;

  • борошно – 50 р;

  • спеції на свій вибір і смак;

  • лавровий лист;

  • чорний мелений перець;

  • сіль.


  • Приготування
    М'ясо з грибами в сметанному соусі

    Ретельно вимиті і нарізані гриби і нашатковану ріпчасту цибулю пасеруємо, помішуючи, в розпущеному вершковому маслі мультикастрюле, вибравши режим «Смаження», «Запікання» або «Випічка». Вимите і обсушенное м'ясо розрізаємо на тонкі невеликі брусочки, присмачую їх сіллю, меленим чорним перцем, додаємо борошно і гарненько перемішуємо. Додаємо м'ясну основу до обсмажених грибів з цибулею і витримуємо в тому ж режимі до підрум'янення. Далі додаємо сметану, вливаємо газовану воду, додаємо за смаком сіль і спеції, кидаємо листочок лавра, переводимо прилад в режим «Гасіння» і готуємо страву протягом тридцяти-сорока хвилин.