Чудово ніжним, соковитим і ароматним виходить м'ясо, приготоване з грибами в сметанному соусі . Можна насолоджуватися вершковим смаком страви з грибною ноткою в чистому вигляді або урізноманітнити його додатковим набором спецій.
Тушковане м'ясо з грибами в сметані
Інгредієнти: телятина або свинина – 750 г; цибуля ріпчаста – 120 г; печериці – 450 г; сметана жирністю 20-25% – 260 г; вершкове масло – 100 г; спеції на вибір – за смаком; суміш мелених перців – за смаком; сіль. Приготування Для гасіння з грибами в сметані можна взяти будь-яке м'ясо, але ідеальним варіантом все ж буде м'якоть свинини або телятини. Отже, промиваємо його добряче в холодній воді, витираємо насухо і розрізаємо на брусочки розміром не більше двох з половиною сантиметрів. Ріпчасту цибулю і моркву очищаємо і шаткуємо півкільцями або кубиками і соломкою відповідно.
М'ясо і овочі обсмажуємо на різних сковорідках в розпустити вершковому маслі до підрум'янення, а потім з'єднуємо разом в одній з них. Туди ж закладаємо попередньо вимиті і нарізані четвертинками гриби і обсмажуємо все разом, помішуючи, протягом десяти хвилин. Потім приправляємо страву сіллю, меленої сумішшю перців, додаємо інші спеції на свій вибір і смак, а також викладаємо сметану. Перемішуємо все хорошенечко, прикриваємо сковороду кришкою, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімальної. Тушкуємо м'ясо з грибами в сметані протягом двадцяти-тридцяти хвилин.
М'ясо з білими грибами в сметанному соусі в духовці - рецепт
Інгредієнти: м'якоть свинини або яловичини – 750 г; цибуля ріпчаста – 150 г; гриби білі (свіжі) – 350 г; сметана – 250 г; рослинне масло – 100 мл; яйце – 1 шт.; твердий сир – 75 г; спеції на свій вибір і смак; чорний мелений перець; сіль. Приготування Для приготування страви спочатку ретельно промиваємо білі гриби, подрібнюємо їх, заливаємо підсоленою водою і відварюємо протягом десяти хвилин, а потім зливаємо на друшляк і даємо гарненько стекти.
Тим часом промите і обсушенное м'ясо розрізаємо на скибочки товщиною близько півтора сантиметрів і відбиваємо кухонним молоточком, прикривши попередньо харчовою плівкою. Потім підрум'янюємо м'ясні шматочки на розпеченому маслі з двох сторін і викладаємо на дно промасленим форми для запікання. В кінці обсмажування обов'язково приправимо м'ясо сіллю, меленим чорним перцем і бажаними спеціями.
Очищаємо, шаткуємо півкільцями і обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі до прозорості цибулю, а потім закладаємо гриби і витримуємо на вогні середньої інтенсивності протягом десяти хвилин. В кінці смаження присаливаем грибну масу, а також приправляємо перцем і спеціями. Викладаємо грибочки з цибулею в форму на м'ясо зверху і заливаємо сумішшю збитого яйця, сметани, натертого сиру, приправленою сіллю, перцем і бажаними спеціями.
Розміщуємо форму з стравою в попередньо прогрітій до 185 градусів духовці на двадцять-тридцять хвилин або до бажаної рум'яності.
При подачі можна прикрасити страву листочками свіжої зелені.
М'ясо з грибами в сметані в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: м'якоть свинини або телятини – 550 г; цибуля ріпчаста 175 г; гриби будь – 250 г; сметана – 150 г; вершкове масло – 50 г; газована вода – 200 мл; борошно – 50 р; спеції на свій вибір і смак; лавровий лист; чорний мелений перець; сіль. Приготування Ретельно вимиті і нарізані гриби і нашатковану ріпчасту цибулю пасеруємо, помішуючи, в розпущеному вершковому маслі мультикастрюле, вибравши режим «Смаження», «Запікання» або «Випічка». Вимите і обсушенное м'ясо розрізаємо на тонкі невеликі брусочки, присмачую їх сіллю, меленим чорним перцем, додаємо борошно і гарненько перемішуємо. Додаємо м'ясну основу до обсмажених грибів з цибулею і витримуємо в тому ж режимі до підрум'янення. Далі додаємо сметану, вливаємо газовану воду, додаємо за смаком сіль і спеції, кидаємо листочок лавра, переводимо прилад в режим «Гасіння» і готуємо страву протягом тридцяти-сорока хвилин.