Для тих, хто не дуже славиться навичками приготування м'яса ми рекомендуємо брати не філейні шматки, а ті, що подешевше: з жирком, на кістках і з жилами. З м'ясом подібного роду звертатися куди простіше, оскільки для нього немає необхідності точно вимірювати час приготування або температуру, тут працює принцип: чим більше, тим краще. Те ж стосується і свинячих реберець в духовці, простими рецептами яких ми будемо ділитися нижче.
Смачні свинячі реберця в духовці
Вам коли-небудь доводилося готувати ребра в сухої суміші спецій? Напевно так, але не в такій насиченим смаком і ароматом. Суміш прянощів за нашим рецептом припаде до смаку всім тим, хто нерівно дихає до гострого м'яса і здатний приділити час тривалого запікання при низьких температурах.
Інгредієнти: свинячі реберця - 28 кг; коричневий цукор - 55 г; паприка - 3 ст. ложки; сушений часник, цибуля - 1 1/2 ст. ложки; мелений кумін, чебрець - по 1/2 ст. ложки; яблучний оцет - 45 мл; мелений чилі - 1 ч. ложка. Приготування Перед початком приготування свинячих реберець в духовці, необхідно сполоснути їх і зняти надлишки жиру, якщо такі є. Немає потреби зрізати увесь жир, адже в такому випадку м'ясо втратить соковитість, але від великих шматків позбутися доведеться. Обсушивши ряди ребер паперовими рушниками, приготуйте суміш спецій, змішавши всі інгредієнти зі списку включаючи оцет. Натріть свинину сіллю і покрийте товстим шаром пряної суміші спецій. Залиште м'ясо мінімум на годину, а можна і аж до двох діб, після чого додайте шматок в розігрітій до 170 градусів духовці 3 години. Періодично поливайте ряди виділився жиром, а якщо в цьому з'явиться необхідність – накрийте шматок фольгою.
Свинячі реберця - простий рецепт
Маючи можливість підтримувати постійну температуру в духовці, ребра можна не тільки запікати, але і томити в бульйоні або вини, або суміші обох, приправивши улюбленими спеціями. Через пару годин отримуємо ніжне, що відходить від кістки м'ясо.
Інгредієнти: червоне вино - 475 мл; яловичий бульйон - 23 л; ребра - 24 кг; мелений імбир - 2 ч. ложки; кайенский перець - 1/2 ч. ложки; розмарин - 2 гілочки. Приготування Простіше цього рецепту і уявити важко, єдине, що доведеться зробити завчасно – підрум'янити ребра, щоб вони зберегли свій золотавий відтінок після гасіння. Обсмажувати м'ясо на розпеченому маслі по парі хвилин з кожної зі сторін. Далі ребра поміщаються в жаровню і приправляють сіллю і іншими спеціями. Після свинину заливають вином з бульйоном і відправляють в духовку на 3 години при 150 градусах. По закінченні приготування свинячі ребра, запечені в духовці можна подавати з картоплею, а з решти вина і бульйону прийнято робити підливу, випарівая рідини з додаванням невеликої кількості борошна.
Простий рецепт приготування свинячих реберець
Свинина дуже часто зустрічається в азіатській кухні. Не рідко м'ясо додають в супи, холодні салати або спрінг-роли, але ми вирішили запекти їх під лаковим шаром глазурі. Рецепт швидкий, а головне простий, так і інгредієнти для приготування напевно знайдуться на кухні будь-якого шанувальника східних страв.
Інгредієнти: свинина - 520 г; часникові зубки - 4 шт.; карамель - 35 мл; соєвий соус -35 мл; крохмаль - 5 г; сухе вино - 45 мл; рисовий оцет - 15 мл Приготування З'єднайте всі інгредієнти для маринаду разом і помістіть в суміш ребра мінімум на годину. По закінченні часу викладіть ряд ребер на деко і додайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. Підніміть температуру до 200 градусів і запікайте все ще 5 хвилин, поки маринад не схопиться скоринкою.
Свинячі реберця по цьому простому рецептом можна зробити в мультиварці, вибравши для приготування режим «Випічка» на 40 хвилин.