Вернуться назад Распечатать

Курка з печерицями в сметанному соусі

Курка з печерицями в сметанному соусі
Напевно, немає нічого смачніше і ніжніше курячого м'яса, приготованого з печерицями в ніжному сметанному соусі . Пропонуємо вам кілька варіацій, які можна використовувати як окрему страву або подавати з гарніром.

Курка з печерицями в сметанному соусі


Інгредієнти:

  • цибулина – 1 шт.;

  • олія рослинна;

  • курка – 500 г;

  • свіжі печериці – 400 г;

  • сметана – 200 мл;

  • спеції .


  • Приготування
    Цибулю чистимо, обполіскуємо, тонко нарізаємо і обсмажуємо в каструлі на рослинному маслі. Куряче м'ясо обробляємо, промиваємо, виймаємо кісточки і нарізаємо філе тонкими смугами. Додаємо їх до цибулі і підрум'янюємо, помішуючи. Гриби чистимо, шаткуємо скибочками і відправляємо основних інгредієнтів. Тушкуємо хвилин 5 а потім кладемо сметану і підсолюємо за смаком. Накриваємо блюдо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 15. По закінченні часу, ароматна і смачна курочка з шампіньйонами в сметані готова!

    Рецепт печериць з куркою в сметані


    Інгредієнти:

  • філе куряче – 1 кг;

  • http://womanadvice.ru/specii-dlya-kuricy – 100 мл;

  • свіжі печериці – 500 г;

  • масло рослинне – 20 мл;

  • зелень петрушки – 20 р.


  • Приготування
    Філе промиваємо, обсушуємо, ріжемо шматочками і злегка обсмажуємо на маслечко. Гриби обробляємо, шаткуємо тонкими пластинами і підрум'янюємо на іншій сковороді. В середині смаження додаємо до них подрібнену цибулю і перемішуємо. Через кілька хвилин вводимо нежирну сметану, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин, а потім викладаємо обсмажене м'ясо і присипаємо подрібненою зеленню. Доводимо страву до готовності на самому повільному вогні і подаємо до столу з будь-яким гарніром.

    Філе курки з печерицями в сметанному соусі


    Інгредієнти:

  • філе куряче – 1 кг;

  • гриби печериці – 400 г;

  • спеції;

  • цибулина – 1 шт.;

  • сир – 100 р.


  • Для соусу:

  • сметана нежирна – 250 мл;

  • вершки – 100 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • свіжа зелень – 1 пучок;

  • часник – 3 зубчики.


  • Приготування
    Куряче філе подрібнюємо невеликими шматочками і замариновываем в будь-яких спеції за смаком. Гриби обробляємо і шаткуємо тонкими скибочками. М'ясо підрум'янюємо на рослинному масло до золотавого кольору і перекладаємо в миску. На тому ж маслі пасеруємо гриби і подрібнену цибулю. Тепер робимо соус: сметану змішуємо з вершками, додаємо часник, видавлений через прес, і кидаємо подрібнену свіжу зелень. Після цього додаємо яйце і перемішуємо. Курку з грибами викладаємо у вогнетривкий посуд, заливаємо сметанним соусом і відправляємо в розігріту духовку на 20 хвилин. Після закінчення часу акуратно дістаємо блюдо, посипаємо тертим сиром і запікаємо ще хвилин 10.

    Як приготувати курку з шампіньйонами в сметані в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 350 г;

  • сметана – 200 мл;

  • цибулина – 1 шт.;

  • свіжі печериці – 300 г;

  • борошно – 20 г;

  • спеції;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Куряче м'ясо обробляємо, зрізуючи плівку, гарненько промиваємо, а потім нарізаємо скибочками. Очищену цибулину шаткуємо кубиками. У ємність мультиварки наливаємо
    Курка з печерицями в сметанному соусі
    рослинне масло, кидаємо цибулю і підрум'янюємо його до прозорого стану, вибравши програму «Випічка». Тим часом беремо пиалку, викладаємо сметану, додаємо борошно і інтенсивно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Печериці обробляємо, рубаємо пластинами і додаємо разом з куркою в мультиварочную чашу. Підсолюємо за смаком, закриваємо кришку приладу і тушкуємо хвилин 15. Після звукового сигналу виливаємо соус, перемішуємо, виставляємо режим «Гасіння» і засікаємо ще 15 хвилин. В самому кінці посипаємо блюдо рубаною свіжої зеленню і подаємо тушковану курку з шампіньйонами в сметані до столу.