Напевно, немає нічого смачніше і ніжніше курячого м'яса, приготованого з печерицями в ніжному сметанному соусі . Пропонуємо вам кілька варіацій, які можна використовувати як окрему страву або подавати з гарніром.
Курка з печерицями в сметанному соусі
Інгредієнти: цибулина – 1 шт.; олія рослинна; курка – 500 г; свіжі печериці – 400 г; сметана – 200 мл; спеції . Приготування Цибулю чистимо, обполіскуємо, тонко нарізаємо і обсмажуємо в каструлі на рослинному маслі. Куряче м'ясо обробляємо, промиваємо, виймаємо кісточки і нарізаємо філе тонкими смугами. Додаємо їх до цибулі і підрум'янюємо, помішуючи. Гриби чистимо, шаткуємо скибочками і відправляємо основних інгредієнтів. Тушкуємо хвилин 5 а потім кладемо сметану і підсолюємо за смаком. Накриваємо блюдо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 15. По закінченні часу, ароматна і смачна курочка з шампіньйонами в сметані готова!
Рецепт печериць з куркою в сметані
Інгредієнти: філе куряче – 1 кг; http://womanadvice.ru/specii-dlya-kuricy – 100 мл; свіжі печериці – 500 г; масло рослинне – 20 мл; зелень петрушки – 20 р. Приготування Філе промиваємо, обсушуємо, ріжемо шматочками і злегка обсмажуємо на маслечко. Гриби обробляємо, шаткуємо тонкими пластинами і підрум'янюємо на іншій сковороді. В середині смаження додаємо до них подрібнену цибулю і перемішуємо. Через кілька хвилин вводимо нежирну сметану, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин, а потім викладаємо обсмажене м'ясо і присипаємо подрібненою зеленню. Доводимо страву до готовності на самому повільному вогні і подаємо до столу з будь-яким гарніром.
Філе курки з печерицями в сметанному соусі
Інгредієнти: філе куряче – 1 кг; гриби печериці – 400 г; спеції; цибулина – 1 шт.; сир – 100 р. Для соусу:
сметана нежирна – 250 мл; вершки – 100 мл; яйце – 1 шт.; свіжа зелень – 1 пучок; часник – 3 зубчики. Приготування Куряче філе подрібнюємо невеликими шматочками і замариновываем в будь-яких спеції за смаком. Гриби обробляємо і шаткуємо тонкими скибочками. М'ясо підрум'янюємо на рослинному масло до золотавого кольору і перекладаємо в миску. На тому ж маслі пасеруємо гриби і подрібнену цибулю. Тепер робимо соус: сметану змішуємо з вершками, додаємо часник, видавлений через прес, і кидаємо подрібнену свіжу зелень. Після цього додаємо яйце і перемішуємо. Курку з грибами викладаємо у вогнетривкий посуд, заливаємо сметанним соусом і відправляємо в розігріту духовку на 20 хвилин. Після закінчення часу акуратно дістаємо блюдо, посипаємо тертим сиром і запікаємо ще хвилин 10.
Як приготувати курку з шампіньйонами в сметані в мультиварці?
Інгредієнти: куряче філе – 350 г; сметана – 200 мл; цибулина – 1 шт.; свіжі печериці – 300 г; борошно – 20 г; спеції; масло рослинне – 2 ст. ложки. Приготування Куряче м'ясо обробляємо, зрізуючи плівку, гарненько промиваємо, а потім нарізаємо скибочками. Очищену цибулину шаткуємо кубиками. У ємність мультиварки наливаємо
рослинне масло, кидаємо цибулю і підрум'янюємо його до прозорого стану, вибравши програму «Випічка». Тим часом беремо пиалку, викладаємо сметану, додаємо борошно і інтенсивно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Печериці обробляємо, рубаємо пластинами і додаємо разом з куркою в мультиварочную чашу. Підсолюємо за смаком, закриваємо кришку приладу і тушкуємо хвилин 15. Після звукового сигналу виливаємо соус, перемішуємо, виставляємо режим «Гасіння» і засікаємо ще 15 хвилин. В самому кінці посипаємо блюдо рубаною свіжої зеленню і подаємо тушковану курку з шампіньйонами в сметані до столу.