Тефтелі з курятини в вершковому соусі – блюдо, яке неодмінно прикрасить ваш стіл. М'ясо виходить дуже соковитим, ніжним, а тонкий аромат не залишить нікого байдужим. Подаємо їх з будь-яким гарніром і свіжими овочами.
Курячі тефтелі в вершковому соусі в духовці
Інгредієнти: куряче свіже філе – 500 г; цибулина – 1 шт.; молоко коров'яче – 05 ст.; білий хліб – 1 скибочка; спеції . Для соусу:
вершки – 500 мл; спеції; сир – 300 г; часник – 3 зубчики; свіжа зелень. Приготування Рецепт приготування вершкового соусу для тефтелькою досить простий. Для цього очищаємо зубчики часнику, дрібненько рубаємо їх і змішуємо з тертим сиром і подрібненою зеленню. Після цього вливаємо вершки, додаємо спеції і гарненько перемішуємо.
Хлібний скибочку замочуємо в молоці. Чистимо цибулину і дрібно шаткуємо, а куряче філе перекручуємо через м'ясорубку. Тепер з'єднуємо м'ясо з цибулею, хлібом і приправляємо фарш спеціями. Формуємо руками невеличкі кульки і викладаємо їх у форму. Запікаємо при температурі 180 градусів, а потім заливаємо курячі тефтелі вершковим соусом і відправляємо страву ще на 20 хвилин в духову шафу.
Рецепт курячих тюфтельок у вершковому соусі
Інгредієнти: курячий фарш – 300 г; молоко – 100 мл; цибулина – 1 шт.; борошно для панірування; яйце – 1 шт.; білий хліб – 3 скибочки; спеції. Для соусу:
вершки – 450 мл; сир – 150 г; морква – 1 шт.; часник – 1 зубчик; свіжа зелень – 50 р. Приготування Куряче філе подрібнюємо в блендері. Очищаємо овочі, обполіскуємо і натираємо на крупній тертці. Морква прибираємо поки в сторону, а цибулька з'єднуємо з м'ясним фаршем. Додаємо за смаком спеції і вводимо збите яйце. Шматочки білого хліба розмочуємо в молоці і відправляємо до решти інгредієнтів, трохи віджати руками. З
приготованого фаршу ліпимо кульки, обвалюємо в борошні і викладаємо тефтелі у форму, попередньо промазану рослинним маслом. Запікаємо все 15 хвилин при температурі 180 градусів. Не гаючи часу, готуємо соус: сир натираємо на маленькій тертці, а очищені зубчики часнику і зелень подрібнюємо ножем. У чашку виливаємо вершки, додаємо моркву, зелень і часник. Потім додаємо сир і ретельно перемішуємо. Тепер дістаємо з духовки форму і поливаємо соусом кожен кульку. Відправляємо форму назад і засікаємо приблизно 40 хвилин. На гарнір чудово підійде варена гречка, картоплю або макарони.