Увечері намічається святкову вечерю, а ви не знаєте чим здивувати гостей? Ми вам допоможемо і з радістю розповімо, як приготувати реберця в духовці з картоплею. Таке блюдо викличе захоплення у всіх присутніх, і вони неодмінно попросять у вас фірмовий рецепт!
Рецепт реберець з картоплею в духовці
Інгредієнти: свинячі ребра – 450 г; цибулина – 1 шт.; картопля – 5 шт.; аджика домашня – 3 ст. ложки; часник – 2 зубчики; олія – за смаком; свіжа зелень – для прикраси; спеції . Приготування Ребра добре промиваємо, обсушуємо за допомогою рушники, зрізаємо плівочки, жилки і рубаємо порційними шматочками. Потім м'ясо натираємо за смаком сіллю, меленим перцем і залишаємо просочуватися приблизно на 30 хвилин. Тим часом чистимо картоплю, шаткуємо її шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності, подсаливая за смаком. Цибулину і часник очищаємо і подрібнюємо. Форму промазуємо маслом, викладаємо картоплю, потім цибулю з часником, ребра і промазуємо їх аджикою. Підливаємо трохи фільтрованої води, відправляємо в розігріту духовку і запікаємо реберця з картоплею 40 хвилин. Перед подачею на стіл посипаємо блюдо рубаною свіжої зеленню.
Картопля з реберцями в горщиках в духовці
Інгредієнти: свинячі ребра – 800 г; картопля – 10 шт.; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; помідори – 2 шт.; спеції; масло рослинне – 2 ст. ложки; свіжа петрушка – 100 р. Приготування Для початку необхідно підготувати всі інгредієнти. Свинячі реберця добре промиваємо і акуратно поділяємо на ланки. Картоплю, цибулю, помідори, моркву і зелень чистимо і обполіскуємо. Тепер нарізаємо картоплю з морквою невеликими кубиками, а цибулю шаткуємо півкільцями. Обсмажуємо реберця на рослинному маслечко, поки вони не підрум'яняться, а потім додаємо до них ріпчасту цибулю. Перемішуємо лопаткою і тримаємо на вогні до тих пір, поки цибуля не стане золотистим. Сиру картоплю і терту моркву розкладаємо по горщикам, підсолюємо за смаком і перемішуємо. Обсмажені реберця ділимо на рівні частини і встромляємо в горщики вертикально. Цибуля розподіляємо по центру і заливаємо залишками масла зі сковороди. Тепер підійшла черга помідорів: ошпарюємо окропом і поки вони не охололи, акуратно знімаємо шкірку. Після цього подрібнюємо томатну м'якоть в блендері разом з петрушкою, приправляємо спеціями і заливаємо отриманим томатним соусом горщики так, щоб він трохи не доходив до верху. Накриваємо кришкою і відправляємо блюдо в холодну духовку на 45 хвилин, виставивши температуру 190 градусів.
Копчені реберця з картоплею в духовці
Інгредієнти: копчені реберця – 700 г; м'ясний бульйон – 15 ст.; помідори стиглі – 2 шт.; картопля – 1 кг; цибулина – 2 шт.; лавровий лист – 1 шт.; спеції; олія рослинна. Приготування Для початку готуємо всі інгредієнти: картопля миємо, чистимо й нарізаємо середніми шматочками. Копчені
ребра розрізаємо на невеликі шматки. Чистимо цибулину і дрібненько шаткуємо, а потім пасеруємо до золотистого кольору на розігрітій з маслом сковороді. Помідори промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками, додаємо в сковороду і обсмажуємо, помішуючи, кілька хвилин. Тепер беремо чавунець, викладаємо в нього копчені реберця, картопля і овочеву обжарку. Підсолюємо, перчимо за смаком і кидаємо будь-які спеції на ваш розсуд і бажання. Потім кладемо кілька лаврових листочків, горошини запашного перцю і вливаємо бульйон. Закрити посуд кришкою і відправляємо в розігріту духовку на 45 хвилин. По закінченні часу смачне і ситне блюдо готове!