Вернуться назад Распечатать

Як посмажити картоплю з грибами?

Як посмажити картоплю з грибами?
Картопля з грибами – смачне, ситне і дуже просте блюдо, за допомогою якого можна з легкістю нагодувати навіть самих голодних гостей. А чудовий аромат цієї страви розіграє у ваших домочадців незвичайний апетит.

Рецепт смаженої картоплі з грибами


Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;

  • свіжі гриби – 500 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • сметана – 100 мл;

  • свіжа зелень – за бажанням;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Перед тим, як приступити до смаження картоплі з грибами, чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо й підрум'янюємо в сковороді. Після цього перекладаємо його в окрему тарілку. Гриби обробляємо, нарізаємо тоненькими скибочками і обсмажуємо 30 хвилин, помішуючи. Потім вливаємо сметану, перемішуємо і перекладаємо до цибулі. Картоплю очищаємо, обполіскуємо, рубаємо соломкою і обсмажуємо на розігрітій олії без кришки, підсолюємо за смаком. У самому кінці додаємо трохи рубаної зелені, додаємо підготовлені раніше овочі і смажимо картоплю з грибами і цибулею на слабкому вогні 5 хвилин.

    Смажена картопля з білими грибами


    Інгредієнти:

  • картопля – 800 г;

  • білі гриби – 450 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, для приготування смаженої картоплі з грибами, спочатку готуємо всі інгредієнти. З цибулин знімаємо всю лушпиння і обполіскуємо під холодною водою. Далі розрізаємо на 4 частини і шаткуємо тоненькою соломкою. Тепер переходимо до грибів: обробляємо і нарізаємо скибочками. Картопля промиваємо, очищаємо від шкірки, знову обполіскуємо і рубаємо довгими брусочками. У сковороду наливаємо трохи рослинного масла і ставимо на вогонь. У розігрітий жир кидаємо спочатку подрібнену цибулю і підрум'янюємо його кілька хвилин до прозорості. Потім додаємо білі гриби, перемішуємо дерев'яною лопаткою і обсмажуємо овочі до тих пір, поки не випарується вся утворилася рідина. Після цього додаємо картопляні брусочки, перемішуємо і закриваємо сковороду кришкою. Потім зменшуємо вогонь і продовжуємо готування. Через 15 хвилин знову перемішуємо вміст, підсолюємо за смаком і доводимо до готовності. Подаємо страву в гарячому вигляді, розклавши по порційним неглибоким тарілках. Як доповнення чудово підійде нежирна сметана, рубана свіжа зелень петрушки або кропу і консервований зелений горошок.

    Як приготувати смажену картоплю з грибами в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;

  • свіжі печериці – 100 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • свіжа зелень;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Отже, першим ділом беремо картоплю, промиваємо, чистимо і розрізаємо соломкою. Цибулину обробляємо і шаткуємо півкільцями, а гриби нарізаємо скибочками. Підготовлені овочі складаємо в посуд мультиварки , вливаємо трохи олії, включаємо програму «Смаження» і засікаємо 15 хвилин. Через 5 хвилин відкриваємо кришку приладу і ретельно все перемішуємо.

    Рецепт смаженої картоплі з грибами і сиром на сковороді


    Інгредієнти:

  • картопля – 8 шт.;

  • свіжі печериці – 100 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • плавлений сирок – 1 шт.;

  • олія рослинна;
  • Як посмажити картоплю з грибами?

  • спеції.


  • Приготування
    Сковороду змащуємо рослинним маслом, розжарюємо його, висипаємо картоплю, очищений і нарізаний тоненькими скибочками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і додаємо через 10 хвилин. Перемішуємо, зменшуємо вогонь і кидаємо оброблені гриби. Смажимо блюдо хвилин 10 періодично помішуючи лопаткою і, не забуваємо підсолити за смаком і посипати тертим плавленим сиром. Тушкуємо страву ще кілька хвилин, і подаємо до столу, розклавши по красивим тарілках.