Свинина з картоплею в духовці – просте, але неймовірно смачне блюдо, яке неодмінно оцінять всі члени вашої родини. Воно не тільки наповнить ваш будинок приголомшливим ароматом, але і внесе різноманітність в повсякденне меню.
Свинина з картоплею в горщику в духовці
Інгредієнти: м'якоть свинини – 1 кг; картопля – 1 кг; цибулина – 1 шт.; кетчуп натуральний – 1 ст. ложка; морква – 1 шт.; спеції ; свіжа зелень – для прикраси; масло рослинне – 2 ст. ложки. Приготування Чистимо цибулину, промиваємо, шаткуємо півкільцями і пасеруємо на сковороді в олії 5 хвилин. Морква обробляємо, натираємо на тертці і відправляємо до цибулі. М'ясо обполіскуємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо разом з овочами. Потім вміст сковорідки розкладаємо по горщикам, приправляємо спеціями за смаком і додаємо кетчуп. Картопля очищаємо, нарізаємо кубиками і розподіляємо по горщикам. Вливаємо трохи води, закриваємо кришками і ставимо горщики зі свининою і картоплею в холодну духовку. Запікаємо страву 45 хвилин при температурі 200 градусів. Перед подачею страву посипаємо рубаною свіжої зеленню.
Свинина в горщику з картоплею і грибами
Інгредієнти: м'якоть свинини – 450 г; свіжі печериці – 200 г; картопля – 5 шт.; сметана нежирна – 250 мл; сир плавлений – 100 г; спеції. Приготування Першим ділом готуємо всі продукти. Для цього м'ясо промиваємо, обсушуємо на рушник і нарізаємо скибочками. Картоплю чистимо, розрізаємо кубиками, а цибулю шаткуємо тоненькими півкільцями. Печериці обробляємо і розрізаємо на шматочки. У сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо його і обсмажуємо м'ясо з цибулею до красивого золотого відтінку. Через 10 хвилин додаємо грибочки, перемішуємо і готуємо до м'якості. Тепер розкладаємо вміст по горщикам, розподіляємо картопля, заливаємо зверху сметаною і посипаємо тертим плавленим сиром. Накриваємо кришкою і відправляємо страву в розігріту духовку на 30 хвилин. По закінченні часу, свинина з картоплею готова!
Свинина в горщику з картоплею і сиром
Інгредієнти: м'якоть свинини – 500 г; картопля – 1 кг; помідори – 2 шт.; цибулина – 2 шт.; свіжі опеньки – 500 г; сир – 300 г; масло рослинне – 6 ст. ложок; гірчиця домашня – 1 ст. ложка; мед рідкий – 1 ст. ложка; майонез – 100 мл; спеції. Приготування Цибулини чистимо, промиваємо, дрібненько рубаємо і обсмажуємо з опеньками на розігрітій з маслом сковороді. М'ясо обробляємо, нарізаємо невеликими шматочками. Картоплю чистимо і розрізаємо соломкою. Стиглі помідори подрібнюємо скибочками. У велику миску викладаємо м'ясо, додаємо майонез, перемішуємо і кладемо картоплю, помідори і овочеву обжарку. Додаємо спеції, підсолюємо і посипаємо тертим сиром. Тепер розкладаємо вміст по горщикам, накриваємо кришками і ставимо в духову шафу. Запікаємо спекотне приблизно 1 годину при температурі 200 градусів.
Свинина з картоплею і сметаною в горщиках
Інгредієнти: свіжі печериці – 10 шт.; м'якоть свинини – 500 г; картопля – 5 шт.; сметана нежирна – 6 ст. ложок; спеції. Приготування М'ясо промиваємо, обсушуємо і рубаємо порційними шматочками. Підсолюємо, перчимо за смаком і розкладаємо його по горщикам. Печериці обробляємо, шаткуємо пластинками і розподіляємо їх поверх м'яса. Картоплю чистимо, розрізаємо соломкою і викладаємо наступним шаром. Трохи підсолюємо зверху, поливаємо сметаною і накриваємо кришками. Відправляємо глиняні горщики в холодну духовку і виставляємо температурний режим на 200 градусів. Запікаємо страва до м'якості картоплі, приблизно 35 хвилин.