Вернуться назад Распечатать

Яловичина з картоплею в горщику в духовці

Яловичина з картоплею в горщику в духовці
Одночасне приготування м'яса і овочів особливо зручно проводити в духовій шафі. Завдяки двонаправленому дії тепла і правильно підібраною посуді, м'ясо і овочі готуються рівномірно, виходячи м'якими і повними ароматів. У цьому матеріалі ми розглянемо рецепти яловичини з картоплею в горщику в духовці.

Горщики з яловичиною картоплею і грибами


Разом з головними героями цих рецептів, в горщик можуть відправитися і гриби, причому як сушені, так і свіжі. Повні аромату білі гриби або м'ясисті гливи – вийде однаково смачно.
Інгредієнти:

  • бекон - 175 г;

  • яловича вирізка - 12 кг;

  • сухе червоне вино - 470 мл;

  • борошно - 25 г;

  • гриби - 440 г;

  • морква - 320 г;

  • зубки часнику - 4 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 175 г;

  • томатна паста - 15 г;

  • яловичий бульйон - 11 л;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • гілочка чебрецю - 1 шт.;

  • картопляні бульби - 460 р.


  • Приготування
    Підрум'яньте шматочки бекону, чекаючи витоплювання жиру. На розігрітому жиру обсмажте нарізану кубиками яловичину, попередньо приправивши шматочки і покривши їх борошном. Коли яловича м'якоть схопиться рум'янцем, розподіліть її по горщикам з шматочками овочів. У кожен з горщиків укладіть лавр, трохи чебрецю, томатної пасти і залийте все бульйоном з вином. Залиште яловичину з картоплею в горщику в розігрітій до 165 градусів духовці на пару годин.

    Рецепт запеченої яловичини в горщиках з картоплею


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 560 г;

  • зубки часнику - 3 шт.;

  • борошно - 15 г;

  • молоко - 245 г;

  • ріпчаста цибуля - 135 г;

  • лист лавра - 1 шт.;

  • вустерширський соус - 35 мл;

  • вершкове масло - 35 г;

  • картопляні бульби - 370 г;

  • морква - 90 г;

  • вода - 490 мл


  • Приготування
    Використовуючи розігріте рослинне масло, підрум'яньте шматочки яловичини і розподіліть їх по горщикам. До залишків рослинного масла в посуді додайте масло вершкове і всипте борошно. Коли суміш масла і борошна перетвориться на густу пасту, влийте до них молоко і воду. Отриманий соус доповніть вустером і лавром. Наріжте овочі кубиками і покладіть до яловичині. Залийте все густим соусом і залиште в розігрітій до 170 градусів духовці на годину.

    Як приготувати яловичину в горщиках з картоплею?


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 16 кг;

  • курячий бульйон - 740 мл;

  • сухе біле вино - 380 мл;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;
  • Яловичина з картоплею в горщику в духовці

  • картопляні бульби - 240 г;

  • морква - 210 г;

  • гарбуз - 170 г;

  • лист лавра - 1 шт.;

  • зелений горошок - 80 р.


  • Приготування
    Розкладіть шматочки яловичини і овочів по горщикам. Додайте лавр і залийте все сумішшю вина з бульйоном. Поставте печеня з яловичиною і картоплею в горщиках в духовку при 185 градусах на півтори години.