Одночасне приготування м'яса і овочів особливо зручно проводити в духовій шафі. Завдяки двонаправленому дії тепла і правильно підібраною посуді, м'ясо і овочі готуються рівномірно, виходячи м'якими і повними ароматів. У цьому матеріалі ми розглянемо рецепти яловичини з картоплею в горщику в духовці.
Горщики з яловичиною картоплею і грибами
Разом з головними героями цих рецептів, в горщик можуть відправитися і гриби, причому як сушені, так і свіжі. Повні аромату білі гриби або м'ясисті гливи – вийде однаково смачно.
Інгредієнти: бекон - 175 г; яловича вирізка - 12 кг; сухе червоне вино - 470 мл; борошно - 25 г; гриби - 440 г; морква - 320 г; зубки часнику - 4 шт.; ріпчаста цибуля - 175 г; томатна паста - 15 г; яловичий бульйон - 11 л; листя лавра - 2 шт.; гілочка чебрецю - 1 шт.; картопляні бульби - 460 р. Приготування Підрум'яньте шматочки бекону, чекаючи витоплювання жиру. На розігрітому жиру обсмажте нарізану кубиками яловичину, попередньо приправивши шматочки і покривши їх борошном. Коли яловича м'якоть схопиться рум'янцем, розподіліть її по горщикам з шматочками овочів. У кожен з горщиків укладіть лавр, трохи чебрецю, томатної пасти і залийте все бульйоном з вином. Залиште яловичину з картоплею в горщику в розігрітій до 165 градусів духовці на пару годин.
Рецепт запеченої яловичини в горщиках з картоплею
Інгредієнти: яловича вирізка - 560 г; зубки часнику - 3 шт.; борошно - 15 г; молоко - 245 г; ріпчаста цибуля - 135 г; лист лавра - 1 шт.; вустерширський соус - 35 мл; вершкове масло - 35 г; картопляні бульби - 370 г; морква - 90 г; вода - 490 мл Приготування Використовуючи розігріте рослинне масло, підрум'яньте шматочки яловичини і розподіліть їх по горщикам. До залишків рослинного масла в посуді додайте масло вершкове і всипте борошно. Коли суміш масла і борошна перетвориться на густу пасту, влийте до них молоко і воду. Отриманий соус доповніть вустером і лавром. Наріжте овочі кубиками і покладіть до яловичині. Залийте все густим соусом і залиште в розігрітій до 170 градусів духовці на годину.
Як приготувати яловичину в горщиках з картоплею?
Інгредієнти: яловича вирізка - 16 кг; курячий бульйон - 740 мл; сухе біле вино - 380 мл; ріпчаста цибуля - 130 г; картопляні бульби - 240 г; морква - 210 г; гарбуз - 170 г; лист лавра - 1 шт.; зелений горошок - 80 р. Приготування Розкладіть шматочки яловичини і овочів по горщикам. Додайте лавр і залийте все сумішшю вина з бульйоном. Поставте печеня з яловичиною і картоплею в горщиках в духовку при 185 градусах на півтори години.