Свинина з овочевим гарніром – універсальне блюдо, годящееся як для меню банкету, так і для буденного вечері. В духовій шафі вам доступні опції гасіння і повільного запікання в період м'ясо якого можна час від часу промащувати глазур'ю або покривати власним соком. Ми вирішили присвятити цьому приголомшливому поєднанню ще одну статтю і приготувати свинячі реберця з картоплею в духовці.
Рецепт свинячих реберець в духовці з картоплею
Почнемо з простих рецепта і апетитних реберець в глянцевому глазурі з соусу барбекю. Сам соус ми приготуємо власноруч, а готове м'ясо подамо з гарніром з запеченого картоплі фрі.
Інгредієнти: свинячі ребра - 690 м; мелений коріандр, імбир - по 1/2 ч. ложки; тростинний цукор - 5 г; ріпчаста цибуля - 110 г; паприка - 1 ч. ложка; вершкове масло - 45 г; мелений часник, імбир - по 1/4 ч. ложки; кетчуп - 330 г; цукор - 45 г; оцет - 30 мл; вустерширський соус - 15 мл; оливкова олія - 35 мл; картопля - 620 р. Приготування Перед тим, як приготувати свинячі реберця з картоплею, ретельно вимийте самі бульби, наріжте і дайте шматочках обсохнути. Посипте фрі приправте сіллю і маслом. Одночасно очистите ребра від надлишків жиру і натріть сумішшю солі, коричневого цукру, коріандру, перцю та імбиру.
Подрібніть цибулю і припустіть шматочки на вершковому маслі. Додайте до зажарки спеції, влийте кетчуп, оцет, вустер і додайте цукор. Залиште соус дійти до кипіння на плиті, а потім охолодіть. Розподіліть частина соусу по ребрах і викладіть їх на деко. Запікайте м'ясо при 160 градусах 2 години, а в середині приготування покладіть на деко картоплю. Час від часу покривайте м'ясо соусом.
Запечені свинячі реберця з картоплею в духовці
Інгредієнти: свинячі реберця - 16 кг; суха гірчиця - 1 ч. ложка; оливкова олія - 45 мл; зубки часнику - 4 шт.; картопля - 890 м; чебрець - 3 гілочки; ріпчаста цибуля - 130 г; вершкове масло - 25 р. Приготування Натріть ребра сухою гірчицею, чебрецем, сіллю, половиною пюрированного часнику і маслом. Часник змішайте з шматочками картоплі і цибулі. Розподіліть овочі на деко і викладіть шматочки вершкового масла поверх. У центр покладіть свинячі ребра і відправте деко в духовку. Залиште страву в духовці при 185 градусах на півтори години, чекаючи моменту, коли картопля розм'якшиться, а м'якоть з ребер почне відходити.
Якщо рум'яна кірочка для вас не принципова, а найбільше ви бажаєте зберегти м'ясо соковитим, то приготуйте свинячі реберця з картоплею в рукаві, розмістивши м'ясо в спеціях поверх подушки з нарізаних овочів і закривши клапани з обох сторін. Час приготування при цьому залишається незмінним.
Свинячі реберця з картоплею в горщиках
Ще краще запікання на м'ясі позначається повільне гасіння в посуді з товстими стінками, начебто глиняних горщиків. На виході виходить рагу зі свинини і будь-яких бажаних овочів, з великою кількістю ароматів і смачного соусу.
Інгредієнти: свинячі ребра - 13 кг; морква - 360 г; картопляні бульби - 230 г; зубки часнику - 4 шт.; стебло селери - 2 шт.; вода - 16 л; ріпчаста цибуля - 165 г; сушений майоран - 1 ч. ложка. Приготування Попередньо підрум'яньте ребра і розділіть їх на сегменти. Довільно наріжте овочі і розподіліть їх по горщикам разом з шматочками свинини. Видавіть в посуд часникові зубки і посипте блюдо майораном. Заповніть горщики водою. Приготування свинячих реберець з картоплею в духовці проходить при температурі 160 градусів півтори години. При цьому час від часу стежте за рівнем води в горщиках, який не повинен займати менше половини посуду.