Ідеальний вечерю ледачої господині – пельмені в духовці з сиром і майонезом. Для деяких з цих рецептів пельмені навіть не потрібно розморожувати. Для приготування такої пельменній запіканки можна використовувати домашній напівфабрикат або його купівельної аналог високої якості – вийде однаково смачно.
Пельмені, запечені в духовці з сиром
Цю варіацію запіканки з пельменів можна умовно прозвати лазаньєю для ледарів. До складу страви входить сир, томатний соус, тісто і м'ясна начинка пельменів, а звичний бешамель тут ми замінимо майонезом.
Інгредієнти: пельмені - 455 г; томатний соус - 375 мл; майонез - 115 мл; листя чебрецю - 2 ч. ложки; дрібка сушеної петрушки; тертий сир - 65 р. Приготування Пельмені швидко (близько 1-2 хвилин) обварите в підсоленому окропі і вийміть. Обрану форму для випікання покрийте маслом і викладіть в неї відварені пельмені. Окремо з'єднайте сушені трави з томатним соусом і майонезом. Вилийте отриману суміш до пельменів і добре перемішайте. Посипте верхівку запіканки сиром і залиште форму в духовку на півгодини при 175 градусах. Якщо хочете отримати рум'яну скоринку на поверхні, то зніміть фольгу і залиште сир підрум'янитися.
Пельмені в духовці з майонезом під сиром
Якщо вам мало м'яса в покупних пельменях (а кому його досить?), то додайте м'ясного фаршу в соус. Так страва вийде набагато цікавіше, а що найголовніше – ситніше.
Інгредієнти: яловичий фарш - 265 г; суміш італійських трав - 1/2 ч. ложки; ріпчаста цибуля - 55 г; часникові зубки - 3 шт.; томатний соус - 375 мл; майонез - 240 мл; сметана - 115 мл; тертий пармезан - 45 г; пельмені - 590 г; терта моцарелла - 95 р. Приготування Підрум'яньте шматочки цибулі з пюрированными зубками часнику. До отриманої засмажки додати яловичий фарш і сушені трави, щедро приправити все сіллю. Коли фарш стане золотистим, влийте до нього томатний соус, майонез і сметану. Прогрійте суміш соусів і приберіть з вогню. Швидко обварите пельмені в підсоленому окропі, щоб звільнити їх, а потім змішайте з соусом у формі для запікання і покрийте подушкою із суміші сирів. Готуйте пельмені в духовці в соусі під сиром 15 хвилин при 170 градусах.
Пельмені в горщику з сиром і майонезом
Рецепт таких пельменів в горщиках здасться багатьом трохи екстравагантним за рахунок наявності молока в основі. Якщо ви не готові до подібних експериментів, то можете замінити молоко бульйоном, але запевняємо, класичний рецепт варто того, щоб спробувати втілити його в життя.
Інгредієнти: пельмені - 980 р; твердий сир - 175 г; молоко - 820 мл; вершкове масло - 35 г; майонез - 140 г; часникові зубки - 3 шт. Приготування Розкладіть по горщикам пельмені прямо з морозильної камери. Залийте вміст горщиків холодним молоком, покладіть шматочок вершкового масла і пюрированные часникові зубчики. Зверху накрийте блюдо жменею тертого сиру і парою ложок майонезу. Запікайте пельмені при 215 градусах 15-20 хвилин.
Запечені пельмені з сиром і майонезом
Інгредієнти: свіжий шпинат - 145 г; майонез - 230 г; вершковий сир - 165 г; сметана - 110 г; овочевий бульйон - 55 мл; пельмені - 720 г; сир тертий - 1 ст. Приготування Перед тим, як приготувати пельмені в духовці з сиром, зробіть простий соус, збивши вершковий сир з майонезом, бульйоном і сметаною. Вилийте третину соусу в форму і розподіліть частина шпинату. Зверху покладіть заморожені пельмені, а з ними знову шар шпинату і соус. Посипте запіканку сиром, накрийте фольгою і відправте в духовку на півгодини при 175 градусах. За пару-трійку хвилин до готовності зніміть фольгу, щоб сир підрум'янився.