Пропонуємо вам приготувати ніжний і ситний пиріг з ковбасою та сиром. Він прекрасно підійде в якості перекусу чи замінить швидкий сніданок.
Пиріг з ковбасою і сиром
Інгредієнти: борошно – 1 ст.; кефір – 1 склянка; яйце – 2 шт.; спеції; розпушувач – щіпка; ковбаса – 200 г; сир – 150 р. Приготування Ковбасу очищаємо від упаковки і рубаємо невеликими кубиками. Точно також подрібнюємо сир. У глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо сіль і злегка збиваємо масу. Потім вливаємо кефір, поступово вводимо муку і розпушувач. Вимішуємо все до однорідності, а потім кидаємо підготовлені сир і ковбасу. Форму для випічки вистилаємо папером і промазуємо маслом. Викладаємо тісто ложкою і відправляємо пиріг на кефірі з ковбасою і сиром в розпечену духовку. Випікаємо його 40 хвилин, а потім перевіряємо готовність дерев'яною паличкою.
Рецепт пирога з ковбасою і сиром
Інгредієнти: молоко – 500 мл; дріжджі свіжі – 40 г; цукор – 1 ст. ложка; сіль дрібна – за смаком; олія рослинна; борошно – 1 кг; яйце – 2 шт.; ковбаса – 250 г; сир – 150 г; масло вершкове – 50 г; кунжут – за смаком. Приготування В тепленькому молоці розводимо свіжі дріжджі і всипаємо цукор. Окремо збиваємо яйце, а вершкове масло розтоплюємо і даємо трохи охолонути. В дріжджову масу вводимо рослинне і вершкове масло, солимо і вливаємо яйце. Додаємо борошно, замішуємо тісто, перекладаємо його в миску, промазану рослинним маслом, накриваємо рушником і залишаємо на 1 годину. Ковбасу шаткуємо тонкими пластинами, а подрібнюємо сир на тертці. Тісто ретельно обминаємо і ділимо на 2 частини. Більшу частину розгортаємо в коло і, відступивши від краю кілька сантиметрів, викладаємо сир. Краї підверніть всередину, щоб сирок опинився всередині, і защипуємо. Отриманий бортик розрізаємо і розгортаємо кожен сегмент на 90 градусів. Тісто ділимо на рівні шматочки, розкачуємо смужками і викладаємо ковбасою. Звертаємо рулетиком і отримані трояндочки викладаємо в центр пирога по колу. Випікаємо в розігрітій духовці 50 хвилин.
Пиріг з ковбасою і сиром в мультиварці
Інгредієнти: майонез – 200 мл; борошно – 150 г; ковбаса сиров'ялена – 300 г; яйце – 3 шт.; сир – 200 г; розпушувач – 10 р. Приготування Подрібнюємо сир на тертці, а ковбасу шаткуємо кружечками. Яйця змішуємо з майонезом, додаємо розпушувач, всипаємо борошно і перемішуємо. Додаємо сир з ковбасою і виливаємо тісто в чашу, промазану вершковим маслом. Випікаємо блюдо в режимі «Випічка» 45 хвилин.
Листковий пиріг з ковбасою і сиром
Інгредієнти: листкове тісто – 2 аркуша; гірчиця домашня – 2 ст. ложки; салямі – 12 скибочок; сир – 180 г; яйце – 1 шт.; спеції. Приготування Для швидкого приготування пирога з ковбасою та сиром, викладаємо пласти тіста на стіл і один промазуємо гірчицею. Потім викладаємо ковбасу, нарізану соломкою, і посипаємо тертим сиром. Накриваємо пиріг другим листом, робимо зверху прорізи і запікаємо його 25 хвилин в розігрітій духовці.