Якщо ви віддаєте перевагу подавати борщ традиційним чином, з пампушками і часниковим маслом, то цей рецепт для вас стане порятунком. Почати приготування таких пампушків можна в той час, поки борщ ще вирує на плиті, адже випікання і розстойка займають не більше 20 хвилин. На виході виходять ніжні і пишні пампушки, рецепт тіста для яких, при бажанні, можна адаптувати і під солодкі булочки.
Пампушки без дріжджів до борщу за 20 хвилин – рецепт
Відомо, що розстойка дріжджового тіста, як правило, займає чимало часу, а тому багато господинь просто відмовляються від повторення класичного рецепту пампушок і беруться за новомодні варіації на зразок цієї. Головною «підйомної силою» в бездрожжевых пампушки є звичайний розпушувач.
Інгредієнти: борошно - 115 г; розпушувач - 7 г; молоко - 135 мл; майонез - 25 р. Приготування Пропустивши сухі складові через сито, змішайте їх разом вінчиком для того, щоб розпушувач розподілився в майбутньому тісті як можна більш рівномірно. До сухої суміші влийте молоко і додайте майонез, останній у нашому рецепті є простою заміною вершковому маслу. Поєднавши всі компоненти разом ви отримаєте м'яке, злегка липковатое тісто, яке слід розділити на порції промасленими долонями. Перекладіть пампуха у форму для мафінів і залиште випікатися при 175 градусах 12 хвилин. Готову випічку можна полити сумішшю розтопленого масла з часником і зеленню.
Пампушки з часником до борщу без дріжджів
В рамках цього рецепту булочки також піднімаються цілком за рахунок розпушувача, але головною відмінністю буде додавання часнику не в масло, яким прийнято поливати гарячу випічку, а в саме тісто.
Інгредієнти: борошно - 375 г; розпушувач - 10 г; кефір - 235 мл; яєчний жовток - 1 шт.; часникові зубки - 3 шт. Приготування Злегка підігрійте кефір або залиште його при кімнатній температурі задовго до початку приготування. Змішайте сухі складові разом, влити кефір і, не перемішуючи, приступайте до часниковою пасті. Для її приготування очищені часникові зубки перетирають в пасту з великої пучкою солі. Додавши часникову пасту, замісіть м'яке тісто і розділіть його на порції бажаного розміру. Кожну з пампухів покрийте жовтком і доповніть пучкою великої морської солі. Залиште булочки запікати при 190 градусах до зарум'янювання.
Пампушки за 20 хвилин – рецепт
Цей рецепт хоч і готується з дріжджами, але є повним виключенням із звичних правил, які стверджують, що необхідно надати тісту довгий час для подвоєння в розмірах. Ми беремося довести, що при правильних пропорціях для приготування пишних булочок вистачить і 20 хвилин.
Інгредієнти: борошно - 355 г; дріжджі - 10 г; вода - 115 мл; молоко - 85 мл; сушена петрушка, часник - по 1 ст. ложці. Приготування Схема приготування повністю відповідає всім стандартам, крім тих, що стосуються часу. Змішайте теплу воду з молоком і злегка підсолодіть отриману суміш. На поверхню висипте стандартний маленький сашет швидкодіючих дріжджів (зазвичай у ньому близько 10 м). Розведіть дріжджі в теплій рідині і залиште. До пропущеної через сито борошні всипте гранули часнику і петрушку. Влийте до борошні розчин дріжджів і замісіть тісто. Готовий ком залиште в теплі на 5 хвилин, розділіть на порції бажаного розміру і сформуйте будь-яким зручним чином. Викладіть булочки на деко і поставте духовку розігрітися до 170 градусів. Швидкі пампушки до борщу випікаються не більше 15 хвилин (час визначається їх розміром), гарячими їх змащують розтопленим маслом, а після, дають злегка охолодитися.