Із запропонованих нижче рецептів ви дізнаєтеся, як швидко і просто приготувати заливний пиріг з капустою. Цей варіант домашньої випічки заощадить час, забезпечить вас неймовірно смачним перекусом чи стане ласим частуванням для гостей, що раптово наскочили.
Рецепт швидкого заливного пирога з капустою на майонезі
Інгредієнти: Для тіста:
майонез – 240 г; сметана – 240 г; яйця – 2 шт.; борошно пшеничне – 125 г; сіль – 5 р; розпушувач – 25 г; Для начинки:
капуста – 500-700 г; ріпчаста цибуля – 75 г; морква – 75 г; перець; сіль. Приготування Смак заливного пирога безпосередньо залежить від яку наповнювали його начинки. В нашому випадку ми будемо використовувати капусту для більш ніжного її смаку нашинкуем її дрібно і протушкуйте на сковороді з попередньо підрум'яненими кубиками цибулі і натертою морквою.
Для тіста взобьем яйця з дрібкою солі до пишноти. Потім додаємо майонез і сметану, просіваємо також в миску борошно і розпушувач і ретельно перемішуємо до розчинення всіх борошняних грудочок. По густоті маса повинна бути схожа за консистенцією тесту на оладки або сметаною середньої жирності, тому при необхідності досыплем ще трохи борошна і знову розмішуєм до однорідності.
Половину приготованого тіста викладаємо на дно промасленим форми, зверху розподіляємо начинку з капусти, заливаємо її рештою тестом і розрівнюємо лопаткою. Такий пиріг випікається при температурному режимі духовки 190-200 градусів до готовності, яка перевіряється за сухою дерев'яною скіпкою, і бажаного ступеня підрум'янення. Час приготування може варіюватися від тридцяти до п'ятдесяти хвилин в залежності від висоти і розміру форми, а також можливостей вашого духової шафи.
Самий смачний і швидкий заливний пиріг на майонезі з капустою і яйцем
Інгредієнти: Для тіста:
майонез – 120 г; сметана – 190 г; яйця – 3 шт.; борошно пшеничне – 140-160 г; сіль – 5 р; розпушувач – 25 г; Для начинки:
капуста – 500-700 г; ріпчаста цибуля – 75 г; яйця – 3-4 шт.; зелень кропу – за смаком; рослинна олія; чорний мелений перець; сіль. Приготування Для начинки нашатковану капусту обсмажуємо на рослинному маслі з пасеровану цибулею до м'якості на помірному вогні, наприкінці приправляємо за смаком сіллю і меленим чорним перцем. Після охолодження змішуємо капустяну основу з попередньо відвареними круто, очищеними і нарізаними яйцями.
По готовності начинки
включаємо духовку, виставивши температуру на 200 градусів, і приступаємо до приготування тіста. Яйця розбиваємо з сіллю до пишності і легкості, потім додаємо майонез і сметану, всипаємо просіяне борошно і розпушувач і змішати за допомогою міксера або віночка до гладкості і однорідності.
В промаслений форму викладаємо половину приготованого на майонезі тесту , зверху розподіляємо начинку з капусти і яєць і заливаємо рештою тестом.
Готується заливний пиріг на вибраному режимі приблизно сорок хвилин. Але в кожному окремому випадку час може відрізнятися від заявленого в залежності від висоти і діаметру форми і відповідно товщини пирога.